Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Nehéz időszakot él meg a Real Madrid. Nem elég, hogy a spanyol bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is botladozik, mint kiderült, több mint 100 millió eurótól esett el a klub a koronavírus miatt. Ez tizenhárom százalékos kiesést jelent az előző szezonhoz viszonyítva.

  A „királyi gárda” költségvetése a 2020-2021-es szezonban 617 millió euró, ami körülbelül 300 millió euróval kevesebb, mint a világjárvány előtt volt – jelent meg a Real Madrid hivatalos oldalán.

  Korábban a Real Madrid labdarúgói és kosárlabdázói, valamint az edzők önként belementek abba, hogy tíz százalékkal csökkenjen a fizetésük.

 • „Az első influenszerek” címen beszélgetős műsor indult útjára, melyben a tévézés megkerülhetetlen alakjai mutatkoznak be.

  Vitray Tamással, Juhász Előddel és további nyolc televíziós szakemberrel Radnai Péter, diskurál.

  A sorozat olyan tévés szakembereket mutat be a 60-as, 70-es, 80-as évekből, akik műsoraikkal komoly befolyással voltak a nézőkre.

  Minden velük kapcsolatos dolog meghatározta a közbeszédet, közízlést, vagyis azt, ami alapján az emberek véleményt alkottak a világról. Ezért lehet őket a mai szóhasználat szerint influenszereknek nevezni.

  A 10 részes sorozatban Endrei Judit, Vitray Tamás, Horvát János, Gát György, Feledy Péter, Szinetár Miklós, Juhász Előd, Benda László, Bánó András és Rózsa György beszél arról, hogyan lehetett akkor brandet építeni, milyen műsorokra voltak kíváncsiak a nézők, hogyan születtek a műsorok akkor.

  Az első részben, ami december 1-jén került ki a Spektrum Youtube csatornájára Rózsa György anekdotázik.

  Fotók: Spektrum

 • Alighanem Wolfgang Amadeus Mozart nyomdokaiba szándékozik lépni a kétéves Dexter nevű kutya, akit zongoratehetségének megvillantása közben kapott lencsevégre a gazdija. A dalmata még énekelt is mellé, ám amikor észrevette a felvételt, némi szégyenlősség lett úrrá rajta és abbahagyta a „zenélést” – adta hírül a Daily Mail.

   Dexter állítólag heti rendszerességgel „gyakorolja” is a művészetet.

 • A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázóink közül Biros Péternek, Dr. Molnár Tamásnak és Szécsi Zoltánnak is a pólót választotta a gyermeke. Úgy tűnik, nem is tehetségtelenek, a közelmúltban mindannyian bemutatkoztak az első osztályú vízilabda bajnokságban.

  Biros Samu az Eger-Honvéd (13-17) ob I-es összecsapáson csobbant először az egriek felnőtt csapatában, az M4 Sport videós riportot is készített a bemutatkozásáról.

  Molnár Tamás ikrei, Lóránd Hugó és Benedek Manó szintén a Honvéd ellen szerepeltek a Szegedben. A koronavírus miatt az utánpótláskorú játékosokkal felálló csapat 20-2-re kapott ki még novemberben, a két gólt pedig Lóránd és Benedek szerezték.

  Szécsi Marcell az UVSE-ben csobbanhatott az első osztályban – itt szintén a koronavírus rostálta meg a felnőtt keretet –, a Ferencváros ellen 15-3-as vereséget szenvedtek a lilák.

  A négy srác egykorú, mindannyian 15 évesen lettek ob I-es játékosok.

Rovatok