Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Szó szerint nagyba' nyomja.

  Egy egészen indokolatlan szerelésben tette tiszteletét a párizsi divathéten, de legalább sikeresen felhívta magára a figyelmet Cole Sprouse. A Riverdale című sorozat és a Lisa Frankenstein című film szereplője, aki karrierjét ikertestvérével, Dylannel együtt gyerekszínészként kezdte, egy túlméretezett, válltöméses zakóban és túlságosan is bő nadrágban látogatott el vasárnap a Balenciaga bemutatójára. 

  A 31 éves amerikai színész, aki történetesen Palvin Barbara sógora, mosolyogva integetett a fotósoknak, akiknek nem győzött pózolni, jóllehet úgy festett, mintha Mr. Beantől vett volna divattanácsot, de a kifutón vonuló Sam Smith szettje sem volt gyenge.

  (via People)

 • Őszintén beszélt a félelmeiről.

  Nacsa Olivér egy kevésbé ismert tényt osztott meg magáról a Meglepetés magazinban. Mint kiderült, a humorista annyira fél az elektronikus tárgyak által kibocsátott sugárzástól, hogy addig forgatja azokat, amíg el nem éri azt a szöget, amelyben azok már nem árthatnak az egészségének.

  Ha meglátok egy mobilt vagy távirányítót, akkor azonnal a megfelelő szögbe kezdem forgatni, hogy a belőle áramló sugárzás még véletlenül se legyen káros hatással az egészségemre.

  – magyarázta a lapnak Nacsa, aki egyébként tériszonnyal is küzd, méghozzá olyannyira, hogy „a járdaszegélyről is retteg lenézni”.

 • A minap ünnepli 117. születésnapját María Branyas Morera kaliforniai születésű spanyol állampolgár, akit 2023 januárjában hitelesítettek a világ legidősebb emberének. – írja a The Sun.

  Morera 1907. március 4-én született az Egyesült Államokban, de nyolcéves korában visszaköltözött családjával Spanyolországba, hogy Katalóniában telepedjenek le. Azóta is a régióban él, és az elmúlt 23 évben ugyanabban az idősek otthonában lakik.

  1931-ben hozzáment feleségül Joan Moret katalán orvoshoz, akivel három gyermekük született, majd a házaspár 11 unokának és 13 dédunokának örülhetett. Az idős hölgy túlélte a két világháborút, a spanyol polgárháborút, az 1918-as spanyolnátha járványt, és a 2020-as koronavírus világjárványt. 

  A Guinness oldalán Morera azt is elárulta, mikben látja a hosszú élet titkát. Mint mondta, a rend, a nyugalom, a jó viszony a családdal-barátokkal, a kapcsolat a természettel, az érzelmi stabilitás, az aggodalomtól és megbánástól mentes élet, a pozitivitás és a mérgező emberektől való tartózkodás mind hozzásegítette a szép korához.

  Azt hiszem, a hosszú élethez szerencse is kell. Szerencse és jó genetika

  – tette hozzá.

 • Kereknek érzi az életét vele.

  Sokak nagy meglepetésére a legnagyobb biztonságot, megnyugvást és stabilitást nem egy férfi, hanem egy kutya nyújtja Stana Alexandra számára. A táncosnő mindennapjait már négy éve aranyozza be Noir névre hallgató mopsza, akire igazi családtagként tekint.

  Stana nemrég őszintén beszélt arról, hogy 2024-ben inkább a szinglik táborát erősíti,  s csak saját magára koncentrál. Már a Meggyes Dáviddal való kapcsolatát is lezárta, melyről tavaly decemberben derült ki, hogy zátonyra futott. Gondjaikat az okozhatta, hogy az üzletemberrel nem ugyanazok voltak az elképzeléseik arról, mit szeretnének a kapcsolatuktól. Meggyes azóta már mással boldog, s bár Stanát is hírbe hozták Marics Petivel, akivel Dancing with the Stars második helyéig menetelt, ám a VALMAR énekesével csak nagyon közeli barátságot ápolnak.

  Noir az én szőrös kisbabám. Jelenleg ő a férfi az életemben a maga kis négy évével. Az egyik legfontosabb lény számomra. Igyekszem a lehető legtöbb időt vele tölteni, sokat sétálunk, kirándulunk. Szoktam rá morogni, ha rosszat csinál. Ugatni is szoktam, de azt nem veszi komolyan. És beszélgetek is vele. Szóval sokat bolondozunk

  – árulta el a Storynak Stana, aki csak azt sajnálja, hogy kedvence nem tarthat vele a munkába.

  „Sajnos, a táncterembe nem tudom behozni, mert bár egy igazán nyugodt, békés kis mopsz, ha játék van, teljesen bepörög. Amikor táncolok, azt gondolja, hogy vele játszom, és harapdálja a bokám. Úgyhogy ha dolgozom, akkor anyukám és az egyik kedves barátnőm a kutyaszittere” – mondta a táncművész, aki a TV2 Zsákbamacska című műsorában  Marics Peti és Pető Brúnó oldalán segíti majd a játékot.

Rovatok