Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Egy norvég múzeum látogatóit egy olyan idő hölgy fogadja, aki több mint hétszáz esztendős, a kutatók ugyanis egy 1200-as évek végén született nő elképesztően realisztikus, életnagyságú modelljét készítették el. A középkori hölgyet, akit Tora néven emlegetnek, a Norvégiában feltárt csontvázmaradványok alapján készítették. Úgy vélik, a nő több mint hatvanöt évig élt, ez pedig ritkaságnak számított abban a korban, amikor nem sokan élték meg a negyven évet. Ellen Grav, a Norvég Tudományos és Technológiai Egyetem régésze elmondta: „Tora megvalósítása egy nemzetközi kutatási projekt része volt, amely a középkori egészségről szólt, és amelyet a mi múzeumunkból irányítottak.”

  A megtévesztésig valósághű modellt alább tekintheti meg:

 • Tom Hanks talán legnagyobb hasonmását, Colin Hankset, a filmcsillag elsőszülött fiát Los Angelesben látták az utcán. A szintén színészettel foglalkozó, negyvenöt éves férfi sötét kabátot, kockás inget, farmert és klasszikus bőrcsizmát viselt. A színész fiáról készült képeket itt tekintheti meg:

 • Keanu Reeves ezúttal is mindent beleadott.

  A kanadai akciósztár a múltban már számos lenyűgöző látványvilágú filmet készített, de úgy tűnik a közelgő John Wick negyedik felvonása keményen megdolgoztatta Reevest. A Mátrix-filmek színésze a brazíliai Comic Con Experience 2022 rendezvényen egy panelbeszélgetés után röviden azt nyilatkozta, hogy a sokak által várt folytatás a legnehezebb film volt, amit valaha is mozivászonra vitt.

  „Akció szempontjából ez a legnehezebb alkotás, amit valaha csináltam. De pont ettől lesz jó” – mondta az ötvennyolc éves színész, aki azt is elárulta, hogy az egyik legnagyobb kihívást jelentő megpróbáltatása egy harcjelenet volt „egy forgalomban, amely a párizsi Diadalív körül játszódott”. A filmes franchise-ban pedig a bérgyilkosok a nagy egészt tekintve valóban olyanok, mintha csak homokszemek lennének a tengerparton. Reeves karaktere tehát ismét egy kisebb armadával fog szembenézni, ahogy azt már az első filmelőzetesben is láthattuk. Amennyiben lemaradt volna róla, itt megtekintheti:

  (via Ladbible)

 • Kim Kardashian távoltartási végzést kapott legújabb zaklatója ellen.

  Öt évre szóló védelmi határozatot hoztak, amit Andre Persaud ellen adott ki a celebritás Los Angelesben – tudta meg a TMZ. Persaudnak megtiltották, hogy a továbbiakban kapcsolatba lépjen Kardashiannal, és azt is, hogy száz méteren belül megközelítse. A végzés részeként azt is megtiltották neki, hogy lőfegyvert birtokoljon, és le kellett adnia azokat, amelyekkel már rendelkezett.

  A 42 éves realityshow-sztár azt mondta a bíróságnak, hogy Persaud augusztusban háromszor jelent meg az otthonánál, azt állítva, hogy fegyvere van, és ragaszkodott hozzá, hogy telepatikusan kommunikáljanak egymással. A híresség azért döntött távoltartási kérelem mellett, mert aggódott, hogy a férfi esetleg fizikailag is erőszakossá válhat.

Rovatok