Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Filmbe illő történetet mesélt el a napokban két idős nő és egy idős férfi, akik csak nemrég fedezték fel, hogy testvérek, méghozzá meglehetősen különös módon. Lorraine Williams, James McLoughlin és Josephine Morey, akik mindannyian a hetvenes éveikben járnak, a MyHeritage nevű online genealógiai portálnak köszönhetően találtak egymásra, s fejtettek meg egy több évtizedes rejtélyt.

  Ez egy örömteli viszontlátás volt. Nem is viszontlátás, hanem inkább egy találkozó. Mert ez volt az első alkalom, hogy élőben láthattuk egymást

  – fogalmazott a kanadai Chilliwack településén élő Lorraine Williams, aki egészen egy évvel ezelőttig nem is tudott arról, hogy valahol a világban vannak testvérei. Azt, hogy van egy nővére az Egyesült Királyságban, a portálról tudta meg, miután értesítették a DNS-egyezésről. Josephine Moreyval később együtt találták meg bátyjukat, James McLaughlint, szintén az Egyesült Királyságban, Liverpoolban.

  Míg Lorraine-t az apjuk Kanadában nevelte, addig Josephine és James sorsa hányattatottabb volt: a férfi árvaházban nőtt fel, a nő nevelőszülői gondozásba került. A Mirror szerint apjuk, Arthur Sydney John 1951-ben azt követően emigrált Kanadába, hogy Josephine és James megszületett. 

  A lap azt is kiemeli, hogy James egy rövid viszonyból fogant, amikor apja, Sydney 1946-ban munkája miatt Liverpoolba költözött. Mindössze három hetes volt, amikor édesanyja az árvaház lépcsőjén hagyta. Josephine két évvel később született, Sydney azonban annak anyja mellett sem tartott ki: amikor a gyermek körülbelül kétéves volt, szakítottak, Josephine ezért találta magát nevelőszülőknél. Úgy gondolják, Sydneynek már akkoriban is viszonya volt Lorraine anyjával. Josephine és Lorraine között mindössze 13 hónap a korkülönbség. 

  A féltestvérek mára szoros viszonyban vannak, minden nap beszélnek. Személyesen először csak idén, pontosabban június 14-én találkoztak Southhamptonban.

  Le voltam sokkolva. Eleinte nagyon féltem attól, mit hozhat, ha találkozunk, mert nem akartam sérülni, de nagyon megszerettem őket. Most érzem teljesnek az életemet

  – szögezte le Lorraine, akitől féltestvérei megtudhatták, hogy 2000-ben elhunyt apjuk Saint Kitts szigetéről származott. 

Rovatok