Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az álommeló utolsó hetének elején egy váratlan fordulatnak lehettek tanúi a nézők, melynek köszönhetően kialakult a top 3-as mezőny. A döntős asszisztens-jelölteknek a szerdai adásban az volt feladata, hogy az elejétől a végéig levezényeljék az év végi céges bulit.

    A véghajrához mérten persze nem volt egyszerű dolga a jelölteknek: a dekoráció és a catering feladatok mellett a sztárvendég(ek) igényeiről is gondolkodniuk kellett. Ugyanakkor rendezvény helyszínén szorgoskodó triót az is váratlanul érte, amikor egyszer csak betoppant a hangulatfelelős Balla Péter Zsolt, azaz David Guetta magyar hasonmása. Balogh Levente távollétében Keserű Balázsnak sikerült még egy csavart vinnie a dologba, és az elnök kérésnek megfelelően felkérte Széki Attila Curtis, hogy nehezítse meg egy kicsit a jelöltek dolgát.

    Lesz egy rendezvény, amit a jelöltek próbálnak meg koordinálni, mert eltűnt a rendezvényszervező, úgyhogy ők azok, akik minden apró részletre figyelnek, hogy a minden a lehető legjobban menjen. Nem tudják, hogy érkezel, te leszel a sztárvendég. Olyannyira nem tudják, hogy még a plakáton se vagy rajta. Arra kérnélek, hogy menj velük körbe, nézd meg, hogy milyenek, és hogyan reagálnak arra, hogy váratlan megérkezel, és ha lehet picit nehezítsd meg a dolgukat.

    – mondta Keserű a rappernek, aki készséggel tört borsot a jelöltek orra alá.

    A nap végén az üzleti útjáról visszatérő Balogh Levente egy beszélgetést lefolytatva a segítőivel az irodájába hívatta Pétert. Mivel az utolsó két feladatban nyújtott teljesítményével nem tudta meggyőzni az elnököt, így végleg számára véget ért a verseny, de egy állásalánlatot így is kapott. A héten tehát Eszter és Rachel között dől el, ki lesz Balogh Levente elnöki asszisztense.

  • Büszkén vállalja szigorúságát az a brit anyuka, aki hetente csak egyszer engedi tévézni a gyerekeit, kidobja az elöl hagyott játékokat, és egyáltalán nem tolerálja, hogy édességet egyenek – írja a New York Post.

    A 39 éves Elena Leeming úgy véli, a szigorú szülői magatartás a legcélravezetőbb módja annak, hogy „felkészítsük a gyerekeket az életre”. Gyermekei, a hatéves Clive és az ötéves Violet már hároméves koruk óta végeznek házimunkát, amiért kedvezményeket kaphatnak, amit egy jutalomtáblán vezetnek. Az üzleti elemzéssel foglalkozó anya szinte bármit megtesz, hogy csemetéi fegyelmet tanuljanak, és ne csináljanak semmilyen „butaságot”.

    „A lányom egyszer csomót kötött a hátizsákjára, amit nagyon nehéz volt kibogozni, ezért kiparancsoltam, hogy az esőben állva oldja ki, nehogy eszébe jusson újra megtenni” – mondta Elena.

    Édesanyjuk csak vasárnaponként engedi őket tévézni, és korlátozza a cukros nassolnivalókat is, így például soha életükben nem ettek még gumicukrot a gyerekek. A rendetlenség pedig főbenjáró bűnnek számít a házban, ezért a rendetlenül heverő játékoktól azonnal megszabadul az anya, függetlenül attól, hogy mennyire újak vagy drágák voltak.

    „Egyszer éppen telefonáltam, és ketten addig felforgatták a házat. Öt percet adtam nekik, hogy rendet tegyenek, de nem végeztek időben. Ezért egy fekete zsákba tettem a játékokat, és másnap elvittem őket egy adományboltba. Tanultak belőle, és soha többé nem kellett ezt meglépnem” – jelentette ki.

  • Örömmel segített kollégájának a tévés.

    Május elején debütál az RTL új vetélkedője, a The Floor – Csak egy maradhat, aminek Szujó Zoltán lesz a műsorvezetője. A neves sportkommentátort eleinte váratlanul érte a megkeresés, ugyanis ilyen jellegű produkciót még soha nem volt lehetősége vezetni a tévés karrierje során.

    „Összerezzentem, hiszen ez egy komfortzónán kívüli kihívás lesz nekem. Egy gyermekkori álmom volt egy ilyen feladat. Őszintén szólva már le is tettem arról, hogy ez valaha megadatik nekem. Néhány másodperc gondolkodási idő után rávágtam: vágjunk bele!” – mesélte a tévés a Storynak.

    A Formula–1-es futamok korábbi kommentátora a game show kapcsán felkereste kollégáját, Gundel Takács Gábort, hogy tanácsokat kérjen tőle. A két tévés ismeretsége hosszú évekre nyúlik vissza, hiszen mindketten sporteseményeket közvetítenek.

    „Miután elvállaltam a műsort, felhívtam, és egyeztettünk egy személyes találkozót, ahol hosszasan beszélgettünk. Ő a sportközvetítésekben és a vetélkedők világában is otthon van, így rengeteg hasznos tanáccsal ellátott. A legjobb az volt, hogy próbáljam meg élvezni a játékot. Azt hiszem, ez sikerült is” – fogalmazott.

  • A színésznő rövidesen visszatér a színház világába.

    Élete legboldogabb időszakát éli jelenleg Szabó Erika és férje. A 39 éves színésznő szinte fürdőzik az anyaszerepben, amelyre három évet kellett várnia. A házaspár kisfia, Nolen tavaly októberben látta meg a napvilágot. Szabó a napokban pedig arról számolt be, hogy szeptembertől visszatér a Thália színpadára.

    A munkám ilyen szempontból szerencsés, nem kell mindennap bejárni, sőt aránylag kevés szerepet veszek vissza, csak havi 4-5 előadásom lesz. Hálás vagyok, hogy ennyire együttműködő és családias a hangulat. A kolléganőm, Tóth Eszter szintén akkor lett édesanya, amikor én, így együtt is térünk vissza. A teátrum pedig felajánlotta, hogy az egyik öltözőből kialakítanak számunkra egy babaszobát, ha nem tudnánk megoldani a gyermekeink felügyeletét

    mondta a Blikknek Szabó, aki ezt nagyon kedves gesztusnak találta a színház részéről, de azt tervezi, hogy főként férje vigyáz majd a gyerekükre, amíg ő dolgozik.

    „Abból adódóan, hogy a férjem nem művész, hanem orvos, esténként otthon tud lenni a kisfiunkkal, és a nagymamák is segítségünkre lesznek, ha szükséges. Már így is többször előfordult, hogy Nolent az apukája altatja el, és ő vigyáz rá, amikor hetente kétszer eljárok egy-egy órát csoportos női edzésekre. Nekem jólesik kiszakadni, utána jobb a kedvem, és több is az energiám. A férjem pedig élvezi a kettesben töltött időt Nolennel, mindenből maximálisan kiveszi a részét, számíthatok rá. Ugyanolyan teljes értékű szülő, mint én.”

    Barátok közt egykori szereplője arról is beszélt, hogy igyekszik édesanyaként aktívan élni, ezért még nem hiányzik neki a munka, inkább élvezi a kisbabájával töltött időt. Mint mondta, a késői gyermekvállalás egyik nagy előnyének látja, hogy nem érzi azt az ember, hogy bármiből is kimaradna.

    Azt érzem, pont ott vagyok, ahol lennem kell. Valószínűleg azért is élem meg ezt ennyire jól, mert nem monotonok a mindennapjaink. Sokat jövünk-megyünk, intézkedünk, szóval pörgésben telnek a hétköznapjaink. Már a színházban is jártunk látogatóban, és Nolen imádta a sok csillogó-villogó berendezést és a kedves, mosolygós kollégáimat. Nem szűnt meg azért az életem, mert született egy gyermekem. Nem vagyok paramami, figyelek rá, az igényeire, és ösztönösen nevelem

    – tette hozzá.

Rovatok