Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Önéletrajza miatt az ég az arca egy fiatal nőnek, aki azért került kellemetlen helyzetbe, mert véletlen egy olyan fotót is beszúrt több álláshirdetésre elküldött dokumentumába, ami nagyon nem illett oda. A 21 éves Claire Schmitt már négy munkahelyre adta be a jelentkezését, mire feltűnt neki, hogy egy olyan fotót is beszúrt a fájlba a tanulmányait felsoroló részhez, amit a Twitterről töltött le önéletrajz-szerkesztés közben.

  A kaliforniai fiatal idén április elején fogott szorgos álláskeresésbe, mert azt szerette volna, hogy az egyetem elvégzése és a diplomája készhez vétele után lehetőleg egyből munkába állhasson. Négy tanári állást pályázott meg, de közben az interneten is szörfölt. Így történt, hogy a Twittert, azaz mostani nevén az X-et böngészve talált egy régi felvételt Miley Cyrusról, pontosabban abból az időszakból, amikor még a Hannah Montana című Disney-sorozat címszereplőjét alakította. 

  Teljes sokkot kaptam, hogy ez becsúszott. Mekkora buta és ostoba dolog! Akkor történhetett ez, amikor megnyitottam egy új ablakot a Twitternek, és megláttam ezt a tweet-et. Gondoltam is, milyen vicces ez a kép Miley Cyrusról

  – emlékezett vissza Schmitt, aki azért mentette le ezt a fotót, mert később el akarta küldeni az egyik barátjának. Mint mondja, a gépén egy külön mappát szentelt az általa viccesnek vélt fotóknak. A baj akkor történt, amikor ki akarta húzni az asztalra az énekesnő képét. Véletlenül az önéletrajz második oldalára szúrta be azt.

  Már vagy egy egymilliószor szerkesztettem az önéletrajzomon, tényleg tökéletesíteni akartam. Aztán letöltöttem PDF-ként. Kicsivel több mint egy oldal lett, de a második oldalt már nem néztem meg, ezért nem is tűnt fel. Négy állásra jelentkeztem, aztán a felismerés pofonként ért. Kicsit lejjebb görgettem, mielőtt bezártam volna. Egyből megnéztem, hogy ezt továbbítottam-e el. Sajnos így történt, és sehogy sem tudtam már kicserélni vagy törölni

  – mesélte Schmitt, aki azért is tartja kínosnak a dolgot, mert különösebben nem is rajong Miley Cyrusért. Azt mondja, a legrosszabb az egészben az, hogy egyik munkahelytől sem kapott visszajelzést. Egy életre megtanulta, hogy a küldés gombra való kattintás előtt mindent alaposan át kell nézni, és másoknak is ezt tudja tanácsolni.

  (via New York Post)

 • A Mokka vendége volt a ValóVilág egykori VV Gigije, a második gyermekével várandós Rácz Ildikó, aki a babavárásról beszélgetett a műsorvezetőkkel. Mint kiderült, akárcsak Iszak Eszter, ő is a 24. hétben jár, és bár az első trimeszter kicsit megviselte őt, most már sokkan jobban van. Váczi Gergő kérdésére azt is elárulta, férjével korábban lemondtak a második babáról.

  Terveztük, csak mi a Panka előtt úgy voltunk, hogy szeretnénk többet. Aztán jött Panka, és ez aztán felülírta nagyon hamar, úgy voltunk vele másfél év után, hogy nagyon szeretjük, imádjuk, de így most mi megállunk, köszönjük, ez így nekünk elég

  – idézte fel a kismama, aki anno volt, hogy tízszer is felkelt kislányához. Az óvodás az utóbbi időben viszont annyira sokat hangoztatta, hogy szeretne kistestvért, hogy ezzel pedig bogarat ültetett szülei fülébe. Azt, hogy kishúga vagy öccse lesz-e Pankának, édesanyja egyelőre nem szerette volna elárulni, arról azonban lelkesen mesélt, hogy otthon szeretne életet adni a babának, az első szülésélménye ugyanis nagyon gördülékenyen ment.

  „Az elsőnél is felmerült már bennem a gondolat csírája, de azt a férjem hamar elfojtotta. És most már egyikünkben sem volt, hogy nem, hanem hogy ez nekünk való, nekünk lesz kitalálva. Most megpróbáljuk, ha nincs komplikáció, nincs probléma, akkor erre tervezünk.”

 • Rubint Réka nemrég meglepetést utazást szervezett férjének, Schobert Norbertnek, aki a napokban töltötte be 53. életévét. A házaspár Barcelonába utazott, ahol sikerült találkozniuk Sztefanosz Cicipasz tenszisztárral, akivel még egy közös fotót is készítettek. A külföldi álomnyaralásról a Ripostnak árult el részleteket a fitneszlady.

  Norbi teniszrajongó és a szervezésnek az is része volt, hogy ki kellett derítenem, melyik hotelben fognak megszállni a teniszezők. Korábban kapott már hasonló ajándékot, annak is elképesztően örült. Akkor Monte Carloban voltunk, ugyanabban a hotelben, ahol Rafael Nadal is. Reggel, mikor a szállodában lementünk edzeni, az egész Nadal család ott volt, a liftben pedig együtt utaztunk Boris Beckerrel. Hatalmas öröm volt, bízom benne, hogy most is sikerül hasonló élményekkel gazdagodnunk.

  Rubint arról is beszélt, hogy mivel hétvégenként rengeteget dolgozik, ezért férje gyakran szokott azzal viccelődni, hogy megvesz tőle egy fellépést, hogy inkább vele maradjon otthon a munkája helyett. Mivel az édesanya fontosnak tartja, hogy minden családtagjával minőségi időt tudjon közösen eltölteni, ezért gyerekeit is gyakran lepi meg utazással.

  „Teljesen más, mikor együtt megy a család valahová, ha külön Larával megyek, külön Norbikával, vagy külön Zalánnal, és az is egészen más, mikor a két fiúval együtt megyünk. Bármilyen felállást is választunk, különleges élmény. Olyan keveset kapunk egymásból, a napok és az évek csak úgy elrohannak, de az élmények megmaradnak. A közös családi időtöltésnél nincs fontosabb az életben.” – tette hozzá.

Rovatok