Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Úgy véli, minden kérdésre tökéletes választ adott, megjelenése miatt azonban elutasították.

  Egy 30 éves New York-i nő egy TikTok-videóban mesélte el, milyen okból nem vették fel egy munkahelyre. Melissa Weaver azt mondja, egy technológiai céghez adta be az önéletrajzát a HR-osztály egyik pozíciójára. Be is hívták állásinterjúra, s bár saját bevallása szerint a beszélgetésen minden jól ment, mégsem ő lett a befutó.

  Weaever nem értette, miért utasították el, ezért utánajárt az oknak. Legnagyobb meglepetésére azt a választ kapta a felvételiztetőtől, hogy az volt a baj, hogy nem sminkelte ki magát az interjúra, azaz nem erőltette meg magát eléggé annak érdekében, hogy kifogástalanul nézzen ki.

  Minden kérdésre jó választ adtam. Régebben én is interjúztattam, tudom, hogy mennek a dolgok. (...) A hajam szépen be volt szárítva, csinos felső, blézer volt rajtam, még fülbevaló is, de csak egy kis szőlőzsírt tettem az ajkaimra, sminket nem. Alapból sem szoktam, mert irritálja a bőröm és a szemem

  – mesélte a nő, aki tavaly december óta volt álláskereső, és nagyon örült, amikor végre behívták egy interjúra, de azt nem gondolta volna, hogy a smink is elvárás. A TikTokon több kommentelő is arra kérte a nőt, hogy perelje be a céget, amiért a kinézet alapján döntenek. Weaver azt mondja: tudomása szerint illegális az Egyesült Államokban életkor, faj, nem, vallás vagy szexualitás alapján megkülönböztetni a másikat.

  (via Mirror)

 • Bejárta az internetet annak a fiatal párnak az esküvői fotósorozata, akik nem mindennapi témát választottak ceremóniájuknak, macskájuk iránti szeretetük ugyanis olyan extrém méreteket öltött, hogy nem bírták ki, hogy ne a vörös macsek legyen a nagy napon a főszereplő. 

  A 32 éves  Kathy Guo és a szintén 32 éves Sam Xie, akik a kaliforniai Santa Clarában élnek, nem is úszták meg olcsón a dolgot: elmondásuk szerint mintegy 40 ezer dollárt (14,5 millió forintot) költöttek esküvőjükre, köszönhetően annak, hogy a létező összes dekorációt – például a fonalgombolyagokat – és süteményeket 8 éves macskájuk, Waffle, azaz Gofri ihlette. A menü gofrit is tartalmazott, a vendégeket pedig egy óriási, macskáknak való karcolótáblával üdvözölték, a talpalávalót pedig macskanyávogással vágták össze, hogy semmi se legyen hagyományos.

  Gofri ugyan a tavaly decemberi ceremónián, amelyről most láttak napvilágot a fotók, nem lehetett ott, de még így is körülötte forgott minden.

  (via DailyStar)

Rovatok