Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A szamarak karakterei kétség kívül a mesetörténelem felső polcán foglalnak helyet, elég csak Shrek hűséges barátjára, vagy Micimackó szeretnivaló cimborájára gondolni, a hétköznapokban azonban méltatlanul kevés szó esik ezekről az állatokról. 

    Pontosan emiatt vette a fejébe a 19 éves ásotthalmi Koszonits Patrik, hogy változtat az állatok megítélésén, szeretné felhívni a figyelmet a szamarakra, és megkedveltetni őket az emberekkel – emellett pedig egy szamárrezervátum alapítása is a célja. 

    Céljait pedig nem is akárhogyan valósítaná meg, ugyanis a férfi a nyáron

    egy 400 kilométeres túrára indul Füles nevű szamarával, majdnem az egész országot átszelik majd. 

    A meglehetősen hosszú út célállomása a Győr-Moson-Sopron vármegyében található Rábatamási környéke lesz, a férfi és szamara naponta 20-25 kilométer megtételét tervezi – így 3-4 hét alatt elérheti a végállomást, ha az időjárás nem lassítja útjukat. 

    A kalandos túráról, s már magáról a felkészülésről is részletesen beszámol az erre a célra létrehozott Facebook oldalán, melynek címe Ott vagyunk már?, így várja követői közé azokat az állatbarátokat, akik általa szívesen megismerkednének közelebbről eme nagyszerű és csodálatos egyéniségekkel, a csacsikkal – írja a Szeged 365.

  • Tóth Gabi válása és új párkapcsolata a mai napig borzolja a kommentelők kedélyeit, az állandó kritikával szembesülő előadó pedig többször is hangot adott már annak, hogy mennyire nehezen élte meg az elmúlt időszakot a magánéletét ért támadások miatt. 

    Mivel énekesről van szó, így nem is meglepő, hogy sérelmeit, fájdalmát is a zenével gyógyítja, ezúttal pedig közösségi oldalán, napindítóként Chris Isaak nagy sikerű, Wicked Game című dalának feldolgozását tárta a követői elé. 

    Mindez amiatt is érdekes, mert a dal refrénje úgy szól, hogy „No, I don't wanna fall in love”, azaz nem akarok szerelembe esni. Ez alapján azonban természetesen nem lehet semmilyen komoly következtetést levonni, mivel a szám maga pontosan arról szól, hogy az előadó végre talált valakit, aki a színre lépésével megmentette a lelkét, azonban tudja, hogy a másik fél szíve össze fog törni, hiszen kegyetlen ez a világ, az elvesztésének gondolata pedig már most fáj. 

    Tóth Gabi és párja, Papp Máté Bence, a Fricska táncegyüttes egyik alapító tagja a dal ellenére, úgy tűnik, rendkívül harmonikus kapcsolatban él, így a szám amellett, hogy valóban tartalmaz olyan részeket, amelyekkel könnyedén tud azonosulni az énekes, aligha arra utal, hogy kapcsolatuk zátonyra futott volna. Mindezt megerősíti az is, hogy Papp Máté Bence a videó alatt piros szívekkel támogatta párját, így aki eddig többet látott a feldolgozásba, most megnyugodhat. 

  • Ahogyan arról az Index is beszámolt, akkora a rajongás a közösségi oldalakon a politikus iránt, hogy magára tetováltatta Karácsony Gergely főpolgármester arcképét egy 18 éves lány, a művet pedig a politikus személyesen is megcsodálta. 

    A történet azonban ezzel nem ért véget, ugyanis a tetoválás megtekintésekor

    felajánlották Karácsony Gergelynek is, hogy cserébe rá is szívesen felvarrják a tetoválást bevállaló lány arcképét, így kölcsönössé téve a poénnak induló testdíszt. 

    A közösségi médiában csak Apunak szólított főpolgármester végül azonban nem volt ilyen bevállalós, sőt annak is hangot adott, hogy kicsit sem tetováláspárti, így azzal sem feltétlen tennék őt boldoggá, ha a gyerekei egyszer betévednének egy szalonba. 

    Kicsit zavarba jöttem. A lány egyébként nagyon helyes volt, és megígértem neki, hogy mindent megteszek majd, hogy ne kelljen megbánnia azt a tetoválást. Én egyébként nem vagyok tetováláspárti, épp küzdök a saját gyerekeimmel is, hogy mérsékeljék az ezzel kapcsolatos vágyaikat, úgyhogy remélem, nem lesz ebből divat

    – idézi Karácsony Gergelyt a Blikk

  • A Házasság első látásra című műsor amerikai változatának egyik szerelmespárja, Jamie Otis és Doug Hehner úgy vélik, teljes mértékben rácáfoltak azokra, akik kétkedtek a kapcsolatukban. A párkereső reality 2014-es évadában szerepeltek, ahol vadidegenekként kezdték: amikor összeadták őket, semmit nem tudtak egymásról, ám az azóta eltelt egy évtizedben minden komolyabb lépcsőfokot megugrottak, s a jelek szerint tökéletes párost alkotnak. Ugyanakkor mindketten vállalják: ez nem volt köztük szerelem első látásra. Otis nem is igazán örült annak, hogy Hehnerrel állították párba.

    A forgatás óta azonban már két gyermekük született: Henley Grace 6, Hendrix pedig 4 éves. Legnagyobb örömükre tovább bővül családjuk: ikerfiúkat várnak, s ha minden jól megy, akkor a babák éppen a férfi születésnapján, október 15-én jönnek majd világra.

Rovatok