Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A tengerek és óceánok temérdek ritka és veszélyes állatnak adnak otthont, a medúzától kezdve az embereket is gyakran veszélyeztető cápákig, mégis vannak olyan állatok, amelyeket soha nem láthatunk élőben, még az erre a célra kialakított akváriumokban sem.

    Bár lehet, hogy a nagy fehér cápa a világ egyik legveszélyesebb ragadozója, közülünk mégis csak nagyon kevesen láthatják – talán szerencsékre – a legendás halat a valóságban. Ennek azonban nem a méretük, és nem is a vérszomjasságuk az oka, emögött egy másik, jóval tragikusabb magyarázat áll...

    Ugyanis amikor a nagy fehér cápákat a múltban fogságban tartották,

    szinte mindig gyorsan elpusztultak, vagy olyan agresszívvé váltak, hogy kénytelenek voltak visszaengedni őket az óceánba. 

    Először 1955-ben állították ki az egyik ilyen behemótot az egykori Los Angeles-i Marineland of the Pacific területén. A szegény állat azonban egy napig sem maradt életben az akvárium falain belül...

    Azóta számos kísérlet történt a cápák ocenáriumokban való elhelyezésére, de egyik sem járt sikerrel: vagy visszaengedték őket a természetes élőhelyeikre, vagy ha fogságban maradtak, napokon belül elpusztultak – írja az Indy100.

    A kaliforniai Monterey Bay Aquarium tartja a nagy fehér cápák tartásának rekordját, mivel ez az egyetlen nyilvános akvárium a világon, amely 16 napnál tovább sikeresen csinálta ezt. 2004 és 2011 között hat nagy fehér cápát állítottak ki, összesen azonban csak 198 napig gondoztak ilyen állatokat.

    Ennek az állatok életének veszélyeztetése mellett az oka az volt, hogy az akvárium ráadásul hatalmas mérete miatt rendkívül komoly összegeket emészt fel, így végül letettek annak üzemeltetéséről.

  • Egy bulin, vagy összejövetelen mindenki szeretne a legjobban kinézni és a legjobb formáját nyújtani, így jó eséllyel már sokan hallhattak olyan esetről, amikor valaki amiatt nem ment el egy partira, mert nem volt megelégedve a megjelenésével. 

    Ebben a cipőben járt az amerikai televíziós nagyágyú Oprah Winfrey is, aki egy rosszul elsült fogyókúra miatt szedett végül magára annyi plusz kilót, amivel már úgy gondolta, túl kövér ahhoz, hogy megjelenjen egy hírességektől hemzsegő partin. 

    A Jamie Kern Lima podcast keddi epizódjában Winfrey őszintén beszélt a legnagyobb fogyókúrás tévedéséről, amikor 1988-ban 30 kilót fogyott egy különleges étrendnek köszönhetően, ám a módszer olyannyira rosszul sült el, hogy a végén többet mutatott a mérleg, mint a kúra kezdetekor. 

    Öt kemény hónapig nem ettem egy falatnyi ételt sem, csupán egy folyékony étrendkiegészítőt. Aztán a kúra után három nappal már 5 kilóval voltam nehezebb, egy héttel később pedig 10 kilóval

    – idézi a Page Six.

    Az év decemberében a tévés személyiség már annyira szégyellte gyors súlygyarapodását, hogy elkezdett kitérni az A-listás eseményekre való meghívások elől.

    Emlékszem, hogy a karácsony előtti héten Don Johnson – a „Miami Vice” Don Johnsonja – bulit rendezett, és meghívott engem és a műsorom néhány tagját, de én nem mentem el, mert azt hittem, túl kövér vagyok hozzá. 65 kilogramm voltam a kúra végén, de két hét leforgása alatt már hetven fölött voltam megint, és újra kezdődött a szégyen

    – mondta Winfrey. 

  • HIába ismeri ma már az egész ország a Dj munkásságát, koránt sem indult egyszerűen Lotfi Begi pályája. 

    Ahogyan a legtöbb sikeres ember, úgy napjaink egyik legelismertebb hazai lemezlovasa, Lotfi Begi is már meglehetősen fiatalon elhatározta, hogy mivel szeretne foglalkozni, ám ahogyan az ilyenkor lenni szokott, a megvalósítás koránt sem volt egyszerű.

    Annak ellenére ugyanis, hogy szülei mindenben támogatták, a gimnáziumi éveket követően édesanya komoly ultimátumot adott neki: vagy elmegy egyetemre, és támogatják, vagy pedig a zenélést választja, akkor viszont nincs tovább maradása. 

    Konkrétan azt mondta anyám, hogy ha ezzel akarok foglalkozni, ott az ajtó. Gimi után nem vettek fel elsőre az egyetemre, ezért azt mondta, jó, akkor elmész előkészítőre és felvételizel jövőre, de ha zenével akarsz foglalkozni, DJ akarsz lenni, ott az ajtó. Szerintem csak blöffölt, de azt mondtam: hát jó, akkor az ajtót választom. Akkor volt jó pár év, amikor nem is beszéltünk egymással, ami tényleg trauma volt

    – mesélte a Szembe Sorel című YouTube-műsorban az előadó, aki azóta már szülei elismerését élvezheti, akik nagyon büszkék arra, amit fiuk elért. 

Rovatok