Index Vakbarát Hírportál

Lezárták a nyomozást Szalai Ádám verekedési ügyében

2024. március 11., hétfő 17:10

A Budapesti Rendőr-főkapitányság lezárta a nyomozást Szalai Ádám ügyében, akit egy 2022 decemberében történt verekedés miatt súlyos tesi sértéssel vádoltak meg. A volt futballista beismerte bűnösségét.

Szalai Ádám 2022-es verekedési ügyében lezárta a nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság – írja a 24.hu

Értesüléseik szerint a korábbi 86-szoros válogatott futballista beismerte a bűnösségét. Azt mondta, hogy megijedt, félreértette a helyzetet, valamint túlreagálta a történteket.

A lapnak Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője elmondta, hogy a rendőrség befejezte a nyomozást, és előterjesztést tett az érdemi ügyészségi döntés meghozatalára. 

Úgy tudják, hogy Szalai Ádám mediátor segítségével kívánja rendezni a konfliktust áldozatával, valamint szeretné, hogy ügyészség vádemelés helyett közvetítői eljárásra utalja az ügyet.

Egy kép miatt indult az incidens

Szalai Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi alapembere és csapatkapitánya 2022 decemberében keveredett verekedésbe Budapest belvárosában. A balhé egyik érintettje azt mondta: az összetűzés abból alakult ki, hogy bulizás után a barátaival az utcán megkérték Szalai Ádám öccsét, készítsen egy képet róluk. A 21 éves fiatal meglepődött, amikor Szalai öccse nemet mondott, majd ingerülten visszakérdezett: 

Miért nem, te f*szfej?

A fiatalember elmondása szerint az öccse védelmére kelő Szalai Ádám mellkason rúgta őt, és még a földön is kapott egy rúgást a futballistától. 

„Megpróbálom a legrövidebben és legőszintébben összefoglalni a történteket. Valójában az öcsémmel voltam egy találkozón, majd az elköszönésünk után azt láttam, hogy négy nagyon részeg fiatal körbeveszi a testvéremet, az egyikük pedig olyasmit üvöltött az arcába, ami itt idézhetetlen lenne, de támadásra utalt. Jó néhány méternyi távolságból is úgy értékeltem, hogy meg akarják verni a testvéremet. Ezt természetesen nem hagyhattam, visszarohantam, és egy rúgással eltávolítottam a testvéremtől az üvöltöző embert” – nyilatkozta néhány hónapja a profi karrierjétől 2023 júniusában visszavonuló Szalai Ádám.

A történtek után a sportolót garázdasággal és könnyű testi sértéssel gyanúsították meg a hatóságok. A futballista jogos védelemre hivatkozott a vallomásában, azt mondta, csak az öccsét féltette. A szakvélemények elkészülte után a rendőrség súlyosbított a bűncselekmény minősítésén, és súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt folytatott eljárást.

Szalai Ádám a folytatólagos kihallgatásán továbbra is tagadta bűnösségét és jogos védelemre hivatkozott, később pedig panaszt tett a kihallgatáson, de ezt az ügyészség elutasította.

Rovatok