Index Vakbarát Hírportál

Magyar válogatott az Indexnek: Ezeket a játékosokat egy éve még tévén néztük

2023. június 16., 18:57 Módosítva: 2023.06.17 21:01
Történelmet írt a Fehérvár Enthroners, hiszen első magyar amerikaifutball-csapatként szerepelhet az európai szuperligában, az ELF-ben. Két mérkőzésen van túl eddig az együttes: a Berlin elleni hazai találkozón sikerült az első pontokat feltenni a táblára, a Frankfurt Galaxy ellen pedig már két touchdownt is jegyzett a csapat. Szőke Péterrel és Trembulyák Péterrel, az Enthroners két játékosával beszélgettünk az eddigi tapasztalataikról.

Korábban már több amerikaifutball-bajnokság szerveződött Európában, de közülük valamennyi rövid úton megbukott – a nyolc évet megélt NFL Europe mondható a legsikeresebb próbálkozásnak –, éppen ezért a sporttal foglalkozó szakemberek erős szkepticizmussal fogadták ezt a próbálkozást. A liga szervezői ennek ellenére belevágtak a bukásra ítélt projektbe, és 2020 decemberében bejelentették az első két csapat indulását a ligában. Őket további hat együttes követte 2021-ben, köztük az NFL Europe-ból már ismert Frankfurt Galaxy és a Hamburg Sea Devils.

A német ajkúak uralják a ligát

Az első idényt épp e két csapat uralta, döntőjükből pedig a frankfurtiak jöttek ki győztesen (32–30). Tavalyra már 12-re nőtt a létszám, öt ország csapatai pedig kettő (északi és déli) helyett már három (északi, középső és déli) csoportban viaskodtak a rájátszásba jutásért. A fináléban ezúttal is érdekelt volt a hamburgi csapat, de ismét alulmaradt, épp az egyik újonc, a Vienna Vikings ellenében (15–27).

Az ELF egyértelmű célja, hogy az NFL Europe korszakában meglévő izgalmakat ismét visszahozza az amerikaifutball európai rajongói számára. Ellentétben az NFL Europe-pal, az ELF elsősorban nem a tengerentúli játékosok képességeire szeretné építeni bajnokságát, éppen ezért szigorú anyagi szabályozások vonatkoznak a csapatokra. Nagyobb hangsúlyt kapnak ezáltal az európai játékosok, akik közül a legjobbak potenciálisan egy tengerentúli szerződés kiharcolásában is reménykedhetnek.

teljes bejegyzés

Nem tudtak javítani a fehérváriak az európai szuperligában

2023. június 10., 20:41 Módosítva: 2023.06.11 10:17
Második mérkőzését is elvesztette az elit kontinentális amerikaifutball-ligában a Fehérvár Enthroners: a European League of Football (ELF) elnevezésű sorozat második fordulójának szombati játéknapján a magyar csapat hazai pályán 48–13-ra kapott ki a 2021-es bajnok Frankfurt Galaxytól – adta hírül az MTI.

A fehérváriak, akik a nyitófordulóban 36-3-ra maradtak alul a vendég Berlin Thunderrel szemben, a második negyedben az irányító Jerod Evans futásával szerezték meg történetük első touchdownját a sorozatban.

teljes bejegyzés

Vereséggel mutatkozott be az elitligában a Fehérvár Enthroners

2023. június 3., 22:12 Módosítva: 2023.06.04 13:54
Vereséggel mutatkozott be az elit kontinentális amerikaifutball-ligában a Fehérvár Enthroners: a European League of Football (ELF) elnevezésű sorozat nyitófordulójában szombaton a magyar csapat hazai pályán 36–3-ra kapott ki a Berlin Thundertől.

A fehérvári gárda első magyar csapatként indult el a legjobb európai együttesek számára indított ligában, amelyben 12 mérkőzéses alapszakaszt rendeznek. A bajnokságban kilenc ország 17 együttese vesz részt három csoportba osztva, a csoportgyőztesek, valamint az összesítés további három legjobb csapata jut a rájátszásba, amelynek első körében az első és második kiemelt nem lép pályára.

Az Enthroners egy hét múlva a 2021-ben bajnok Frankfurt Galaxy csapatát látja vendégül.

teljes bejegyzés

Megéri tartalékolni a szabadnapokat az év végére

2023. május 23., 06:00 Módosítva: 2023.05.23 20:32
Elkészítették a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2023-as alapszakaszának sorsolását, ennek kapcsán pedig ezúttal összeszedtük tíz szegmensben a legérdekesebb párharcokat, ami miatt mindenképpen megérheti éjszakázni majd az ősz során.

A bajnok nyitja az évet, a döntős búcsúztatja Tom Bradyt

  • 2023. szeptember 8., 2.20: Kansas City Chiefs–Detroit Lions
  • 2023. szeptember 10., 22.25: New England Patriots–Philadelphia Eagles

A szokásoknak megfelelően a bajnok hazai meccsével indul a móka, ezúttal a Kansas City Chiefs Detroit Lions elleni összecsapásával. Patrick Mahomesék a Super Bowl óta eltelt időszakban elveszítettek pár kulcsembert (az elkapó JuJu Smith-Schuster, a támadófalból Orlando Brown és Andrew Wylie, az irányítósiettető Frank Clark vagy a söprögető Juan Thornhill), de a piacon (jött a támadófal két szélére Donovan Smith Tampa Bayből, Jawaan Taylor pedig Jacksonville-ből) és a drafton (az első körben érkezett az irányítósiettető Felix Anudike-Uzomah, a másodikban az elkapó Rashee Rice, a negyedikben pedig Chamarri Conner) sikerült mindenkit pótolni.

Márpedig amíg a liga első számú sztárja vezeti a gárdát, addig jó eséllyel csak a bajnoki cím lehet az első számú célkitűzés. A Lions is szépen halad az úton, de a szezonnyitó azért valószínűleg még túl magas szint lesz az együttesnek.

A Super Bowlban alulmaradó Philadelphia Eagles a játékosbörze egyik nagy nyertese volt, ráadásul megegyezett irányítója, Jalen Hurtscel hosszú távú szerződéséről, ismét az NFC egyik fő esélyeseként számolhatunk vele. A Sasok ellenfele a hatszoros Super Bowl-győztes New England Patriots lesz, amely azon túl, hogy a játékoskeretét a piacon és a drafton is feljavította, lecserélte a támadásokért felelős koordinátorát, ami már önmagában nagy javulást hozhat a csapatnál.

Ez lesz az az összecsapás, amelyen a közönség hivatalosan is elbúcsúzik az együttessel hat, a Buccaneersszel egy bajnoki címet nyert Tom Bradytől.

teljes bejegyzés

Meghalt a legendás Jim Brown

2023. május 19., 21:55 Módosítva: 2023.05.20 19:44
Nyolcvanhét éves korában elhunyt Jim Brown, a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) történetének egyik legkiválóbb játékosa, későbbi polgárjogi aktivista és filmszínész.

A Syracuse egyetem kiválóságát – akit a főiskolai halhatatlanok rangsorába is beválasztottak – az 1957-es játékosbörze hatodik helyén vitte el egyetlen profi klubja, a Cleveland Browns.

Brown kilencéves NFL-karrierje során 12 312 yardot és 106 touchdownt futott, emellett 262 elkapásból 2499 yardot és 20 TD-t tett még a közösbe.

Minden idényében beválasztották a sportág All-Star-mérkőzésére, a Pro Bowlra, nyolcszor került be az év első, egyszer a második számú álomcsapatába.

teljes bejegyzés

Vádalkut kötött a részegen halálos balesetet okozó korábbi sztársportoló

2023. május 10., 19:53 Módosítva: 2023.05.11 20:50
A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) korábbi elkapója, Henry Ruggs 3-tól 10 évig terjedő börtönbüntetést kap a nyáron, miután egy bíró helyi idő szerint szerda reggel hivatalosan elfogadta a játékos vádalkuját – számolt be róla a TMZ Sports.

A Las Vegas Raiders volt kiválósága bűnösnek vallotta magát halált okozó befolyásoltság alatti vezetés bűncselekményében, illetve járműben elkövetett emberölés vétségében, miután a tisztviselők a hónap elején egyezségre jutottak.

A megállapodás részeként az ügyészség ejtette a további vádakat – korábban négy bűncselekménnyel és egy vétséggel nézett szembe, amelyek miatt akár 46 év börtönt is kaphatott volna. 

teljes bejegyzés

Megvan, kivel játszik a Patriots és a Chiefs Frankfurtban

2023. május 10., 13:30 Módosítva: 2023.06.05 11:17

November 5. és 12. a két németországi meccs időpontja.

Megfulladt a kétszeres bajnok NFL-sztár kétéves kislánya

2023. május 1., 14:33 Módosítva: 2023.06.05 11:19

A baleset körülményeit vizsgálják, de a szándékosság kizárhatónak tűnik.

Megszületett minden idők szerződése, óriási csúszás a játékosbörzén

2023. április 28., 10:53 Módosítva: 2023.06.05 11:17

Az 1/1 egyik nagy esélyesét az első körben sem vitték el.

Az új csillag: majonézes kávé, héjastul evett banán és (egy kamu) halálfélelem a tejtől

2023. április 27., 17:38 Módosítva: 2023.04.28 06:16
Magyar idő szerint péntekre virradóra hajnali két órakor kezdetét veszi a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) holt szezonjának legfontosabb eseménye, a 2023-as játékosbörze. A draft előtt megnéztük a legérdekesebb játékossztorikat, hogy kik lehetnek az 1/1-esek, kik a legjobb vagy éppen legrosszabb atléták, illetve azt is, milyen cserék boríthatják fel a sorrendet.

A törpe zseni és a „tejtől félő” óriás – ki lesz az 1/1-es?

Az elmúlt hónap egyik felkapott témája volt Will Levis fura étkezési szokása. Lehetett látni videót, amiben héjával együtt evett banánt, és olyat is, hogy majonézt tesz a kávéjába.

A banánevés

„Egy meccs előtti péntek volt, a barátnőmmel reggeliztünk, épp kávéztunk volna, de nem volt sem tejszín, sem cukor az asztalon, csak egy üveg majonéz – idézte fel az esetet Levis a játékosfelmérők során. – Azzal viccelődött, hogy nem gondolom, hogy az embereknek ezt kéne rakni a kávéba, én pedig úgy voltam vele, nézzük meg. Kipróbáltuk, tudtam, hogy felkelti majd néhány ember érdeklődését, de sokkal nagyobb visszhangja lett, mint számítottam rá. Csak egy vicc volt. Bár annyira nem volt vacak, de azóta sem iszom így. Hacsak újra nem kényszerülök rá…”

A majonézes kávé

Ha erre azt mondta, hogy meglepte, mekkora hírverés lett belőle, mit mondhatott volna az egyik reakcióra?

A Chicago Bearsszel foglalkozó újságíró egy Twitter-bejegyzésében ezt követően ugyanis azt taglalta, hogy az NFL-csapatok jogos aggályokat táplálnak az irányítóval szemben, aki „halálosan fél” a tejtől, és már a látványától is rémülten sikít fel, ez pedig akár a napi feladatainak elvégzésében is meggátolja. A hivatkozott forrás hozzátette, hogy aggódik, hogyan fog beilleszkedni egy NFL-csapat programjába.

Jacob Infante nem sokkal később már arról számolt be boldogan a közösségi felületén, hogy az emberek az ő bejegyzése alapján írtak valódi cikkeket: „A káoszteremtésre használom a felületemet, nem is lehetnék most ennél boldogabb.”

Halálfélelem tehát nincs (bár elmondása szerint inkább mandulatejet és egy kis sztíviát tesz a kávéjába), a fura étkezési szokások inkább csak viccek, így lehet koncentrálni arra, hogy milyen játékos is lehet ő az NFL-ben.

Az biztos, hogy amikor a prototípus NFL-irányítóban gondolkodunk, akkor jogosan juthat eszünkbe, ideális testfelépítéssel (193 centi, 105 kiló) bír, hatalmas karerővel, remek ütésállósággal, és még atletikus is, aki képes lábon megindulni, ha a szükség úgy hozza. A gyenge Kentuckyban a 2021-es jó teljesítménye után legutóbb neki is kevesebb sikere volt, és külön problémát jelenthet, hogy időnként kifejezetten pontatlan passzokkal jelentkezik.

A draft előtti napokban megindult felfelé az értéke, a fogadóirodáknál a második legesélyesebbnek számít az 1/1-es pickre.

teljes bejegyzés

Isten második fia nagy tévedés volt

2023. április 26., 15:25 Módosítva: 2023.04.27 13:59
A Nemzeti Futball-liga újoncbörzéje azzal együtt is a sportág egyik ünnepe, hogy a pályán semmi nem történik. Nem úgy a színfalak mögött, ahol a csapatok bődületes mennyiségű kutatómunka, vizsgálat, interjú, felmérés, agyalás és tárgyalás után meghozzák a döntést arról, mely fiatalokra bízzák a jövőt. Azt is gondolhatnánk, hogy a draft napjára már mindenki tökéletesen felkészülten érkezik, és ennek köszönhetően flottul megy minden, de az eddigiek tanúsága szerint a pánik ekkor tör ki igazán.

Megannyi változó szólhat bele az együttesek előzetes koncepciójába, amelyek hatására felüti a fejét a kapkodás: az egyik lemarad a saját választási lehetőségéről, a másik eladja a teljes jövőjét, a harmadiknál egy kutya ül a döntéshozói székbe, a negyedik meg bármit is csinál, úgysem sülhet el jól. Eközben az ifjoncok idegszálainak szakítószilárdsága a legkeményebb próbának van kitéve, hiszen a draft napja számukra az addigi legkomolyabb mérföldkövet jelenti. Nem csoda, hogy sokuknál eltörik a mécses, de akadnak olyanok is, akik minden erejüket latba vetve igyekeznek leplezni a feszültséggel elegyedő csalódottságot, mert azt hiszik, senkinek sem kellenek. Micsoda szerencse, hogy ezt ország-világ előtt kell megtenniük, hiszen a kamerák egy perc nyugtot sem hagynak nekik. De legalább mi is készíthetünk ezekből az őrült pillanatokból egy összeállítást.

teljes bejegyzés

Itt az év üzlete, bankot robbantottak New Yorkban!

2023. április 24., 23:11 Módosítva: 2023.04.26 08:13
Amit hetek, hónapok óta mindenki sejtett, az hétfő estére lett hivatalos, Aaron Rodgers a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő New York Jets játékosa lett.

Még március közepén robbant a bomba, hogy a négyszer is az alapszakasz legértékesebb játékosának megválasztott irányító az elcserélését kérte a Green Bay Packerstől.

Nem is akárhová, azt is megmondta egy rádióadásban, hogy a New York Jetsnél szeretné folytatni a pályafutását.

teljes bejegyzés

Bántalmazással gyanúsítják az NFL-szupersztárt

2023. április 21., 13:17 Módosítva: 2023.04.22 05:58
Odell Beckham Jr. NFL-játékos képviselői hevesen tagadják, hogy hetekkel a Ravensszel való szerződésének aláírása előtt a sportoló bántalmazott volna egy nőt egy Los Angeles-i szórakozóhelyen.

Odell Beckham Jr. gyanúsítottként szerepel egy bántalmazási ügyben, miután egy nő a rendőrséghez fordult, azt állítva, hogy az NFL szupersztár fojtogatta őt egy Los Angeles-i szórakozóhelyen. A Ravens elkapójának képviselői tagadják a vádakat – írja a tmz.com

A hatóságok a TMZ-nek elmondták, az állítólagos eset néhány héttel ezelőtt történt, még mielőtt Beckham aláírt a Ravensszel. Ugyanakkor a játékos képviselői azt mondják, hogy semmilyen nyomozásról nem tudnak, és a rendőrség sem vette fel velük a kapcsolatot. Hozzátették, Beckham biztosan nem csinált semmi rosszat.

teljes bejegyzés

Januárban a meccsen élesztették újra, most visszatérhet a pályára

2023. április 18., 19:44 Módosítva: 2023.04.19 10:52
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Buffalo Bills védője, Damar Hamlin csodálatos visszatérése újabb lendületet kapott: az orvosi vizsgálatok szerint a fiatal söprögető újrakezdheti a sportolást.

A 25. születésnapját március 24-én ünneplő Hamlin számára a január 2. is örökké emlékezetes dátum marad, miután a Cincinnati Bengals elleni kiemelt rangadón főműsoridőben esett össze a pályán, és még ott, illetve a kórházban is újra kellett éleszteni. 

teljes bejegyzés

31 éves korában meghalt a korábbi NFL-játékos

2023. április 18., 18:43 Módosítva: 2023.04.19 10:37
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) több csapatban is megforduló Chris Smith 31 éves korában elhunyt – adta hírül a Fox News egy észak-karolinai újság gyászjelentésére hivatkozva. Az oldal szerint a korábbi irányítósiettető halálának okai egyelőre ismeretlenek.

Az Arkansas Egyetemen remeklő védőjátékost a 2014-es játékosbörzén a Jacksonville Jaguars választotta ki az 5. körben, három év után a Cincinnati Bengalshoz csatlakozott. Egy évre rá a Cleveland Browns alkalmazásába került, ahol két idényt húzott le, mielőtt 2020-ban a Las Vegas Raidersnél, 2021-ben pedig a Houston Texansnál szerepelt.

Nyolcéves NFL-karrierje alatt 72 meccsen jutott szóhoz, 80 szerelés és 11 irányító földre vitel szerepelt a statisztikai lapján.

teljes bejegyzés

Őrületes hosszabbítás, a Sasok sztárja lett a liga legjobban fizetett játékosa

2023. április 17., 17:32 Módosítva: 2023.04.18 09:45
Őrületes összegű, öt évre szóló szerződéshosszabbítást írt alá az észak-amerikai profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Philadelphia Eagles és Jalen Hurts. Ezzel a 24 éves irányító lett a liga legjobban fizetett játékosa.

Jalen Hurts tavaly kiváló szezont hagyott maga mögött a Philadelphia Eagles csapatával, amellyel egészen a Super Bowlig jutott, ahol viszont vereséget szenvedett a Kansas City Chiefs ellen. A csapat irányítójának mindössze egy év volt hátra szerződéséből, így most sor került a kontraktus meghosszabbítására. 

Egybehangzó tengerentúli források szerint

Hurts öt évre kötelezte el magát csapatához, összesen 255 millió dolláros fizetésért.

Ezzel az összeggel immár a 24 éves irányító az NFL legjobban fizetett játékosa éves átlagot tekintve, mivel Hurts átlagosan évi 51 millió dollárt tehet zsebre.

teljes bejegyzés

Beckham váratlan helyen kezd új életet

2023. április 10., 12:32 Módosítva: 2023.04.11 14:37
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Baltimore Ravens bejelentette Odell Beckham Jr. szerződtetését.

A 2022-es idényt súlyos sérülése miatt kihagyó kiváló elkapó egy évre írt alá, és akár 18 millió dollárt is kereshet új állomáshelyén.

Beckham üstökösként robbant be az NFL-be, 2014-ben 12 meccsen 1305 yarddal és 12 touchdownnal az év újonc támadója címet is elvitte, a következő két idényben 1450 + 13 és 1367 + 10 volt a mérlege, a liga legkiemelkedőbb játékosai között tartották számon – nem beszélve elképesztően bravúros egykezes elkapásairól.

teljes bejegyzés

Fogynak a lehetőségek – hoppon maradhat a sztárjátékos?

2023. március 31., 14:30 Módosítva: 2023.03.31 18:13
Nem javult a helyzete az elmúlt napokban Lamar Jacksonnak, miután bejelentette, hogy elcserélését kérte a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Baltimore Ravenstől.

A 2019-es idény legértékesebb játékosának megválasztott Jackson a Twitter-oldalán tette közzé, hogy érzése szerint a Hollók nem becsülik meg, és olyan helyre menne, ahol elismernék – no és persze kifejtette, hogy a bajnoki címért szeretne küzdeni. 

teljes bejegyzés

Sokkoló bejelentést tett az amerikai sztár: Ha nem értékelnek, engedjenek utamra

2023. március 28., 14:43 Módosítva: 2023.03.29 10:04
Újabb MVP sokkolta a tengerentúli profi amerikaifutball-ligát (NFL), ezúttal Lamar Jackson közölte a Baltimore Ravensszel, hogy szeretné, ha klubja elcserélné őt.

A 26 éves játékost a 2018-as játékosbörze első körének végén kaparintotta meg a Baltimore Ravens, ahol már az első év végére berobbanni látszott, 2019-ben pedig a liga legértékesebb játékosának is megválasztották, miután 3127 passzolt yardja és 36 TD-átadása mellett 1206 futott yarddal új irányítórekordot állított fel, és még volt hét hatpontosa a talajon is. Az együttes 13–2-es mérleget ért el abban a kiírásban irányításával, de ezúttal is rögvest a kiesés jött a rájátszásban.

A következő idényben is elérte az 1000 futott yardos határt, és meglett az első playoffsikere is, de ezt nem követte újabb azóta sem, az előző két szezonban pedig egyaránt csak 12 találkozón tudott pályára lépni a 17-ből.

Az együttes tavaly után idén is franchise taggel próbálta magához láncolni Lamar Jacksont, ami ugyan posztja top 5 fizetésének az átlagát hozhatja neki, viszont csak egy évre szól, márpedig minden játékos szeretne hosszú távú egyezséget kötni a jövője bebiztosítása érdekében.

Hétfőn az irányító bejelentette, hogy csapatától azt kérte, hogy cseréljék el.

teljes bejegyzés

Tom Brady a Las Vegas-i bajnokcsapatban vált résztulajdonossá

2023. március 24., 10:06 Módosítva: 2023.03.25 06:14
Tom Brady, minden idők legeredményesebb amerikai futballistája résztulajdonosa lett az észak-amerikai női kosárlabda-bajnokságban (WNBA) címvédő Las Vegas Aces csapatának.

A női sport iránti vonzalom egészen kisgyermekkoromból ered, a nővéreim ugyanis messze a legjobb sportolók voltak a családban. Mindig együtt ünnepeltük a sikereiket, nagy motivációt jelentettek nekem

– nyilatkozta az NFL történetének egyetlen hétszeres bajnoka, aki a legutóbbi szezon után másodszor jelentette be visszavonulását. Az egyelőre nem nyilvános, hogy a 45 esztendős Brady mekkora összeggel szállt be a klubba, amely 2018-ban költözött a kaszinóvárosba.

Minden idők egyik, ha nem a legjobb játékosa páratlanul sikeres karriert zárt le februárban: 23 szezon alatt hét Super Bowlt nyert, amivel rekorder, ráadásul egy franchise-nak sincs annyi SB-győzelme, mint neki. 

teljes bejegyzés

Rákot diagnosztizáltak az NFL-játékosnál, visszavonul a futballtól

2023. március 23., 14:51 Módosítva: 2023.03.24 07:17
30
Foster Moreau, az észak-amerikai profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Las Vegas Raiders játékosa bejelentette, hogy rákot diagnosztizáltak nála, így visszavonul az élsporttól.

Szerencsés egybeeséseknek köszönhetően ez a szabadügynöki időszak megváltoztatta az életemet. A New Orleans Saints orvosai által elvégzett rutinvizsgálatok kimutatták, hogy Hodgkin-limfómám van, így visszavonulok a futballtól

– írta a közösségi médiában a 25 éves sportoló. Moreau éppen a Saints csapatánál járt orvosi vizsgálaton, amikor fény derült betegségére. A Hodgkin-limfóma egy hermatológiai, a nyirokrendszert érintő rosszindulatú daganatos megbetegedés.

Moreau az elmúlt négy idényt a Las Vegas – korábban Oakland – Raidersben töltötte, a 2022–2023-as kiírás után szabadon igazolhatóvá vált. Betegsége miatt így nem fog aláírni egyetlen csapathoz sem.

teljes bejegyzés

Több milliárd dollárnak kélt lába egy hét alatt

2023. március 21., 07:35 Módosítva: 2023.03.21 13:47
50

Múlt héten elindult az új év a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL), röpködtek ismét a dollárszázmilliók a szerződésekre, játékosok tucatjai váltottak klubot vagy vonultak vissza, és új gazdája lett az 1/1-es választási cetlinek is.

És akkor arról nem is szóltunk, hogy a legnagyobb durranás hivatalosan még meg sem történt, de már kész ténynek tekinthető, hogy Aaron Rodgers Green Bayből New Yorkba igazol, hogy elődjéhez, Brett Favre-hoz hasonlóan a Jetset erősítse.

A négy alkalommal a liga legértékesebb játékosának megválasztott irányító egyben a legjobban fizetett játékos a sportágban, elcserélésének kondíciói így azért hosszadalmasabb folyamatokat ölelnek fel.

teljes bejegyzés

A négyszeres MVP Aaron Rodgers a New York Jetsben szeretne játszani

2023. március 15., 23:33 Módosítva: 2023.03.17 08:21
9
A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) legértékesebb játékosának négyszer megválasztott Aaron Rodgers a New York Jetsben szeretné folytatni pályafutását. A 39 éves irányító erről egy szerdai rádióműsorban beszélt – írja az MTI.

Az a szándékom, hogy a Jetsben folytatom a pályafutásomat. A Packersnél többször is tudtomra adták, hogy tovább szeretnének lépni. Imádlak, Green Bay, köszönöm. Olyan szomorú vagyok, mint néhányan közületek, de még találkozunk!

– üzent az irányító a csapat vezetőségének és a szurkolóknak is.

teljes bejegyzés

Lángoló autó sofőrjének az életét mentette meg az NFL-játékos

2023. március 7., 12:37 Módosítva: 2023.03.08 08:56
179
Életet mentett K. J. Osborn, az észak-amerikai profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Minnesota Vikings játékosa. A 25 éves elkapó három segítő társával együtt egy lángoló autó mozgásképtelen sofőrjét menekítette ki a járműből.

K. J. Osborn egy podcastben mesélt a történtekről, és elmondta: sosem gondolta volna, hogy valaha ilyen szituációban találja magát. A Vikings játékosa éppen egy Uberben utazott Austinban, amikor arra lett figyelmes, hogy egy másik jármű egy hídnak ütközött. 

teljes bejegyzés

Eldőlt az első dominó Amerikában, 150 millió dolláros egyezség született

2023. március 6., 21:06 Módosítva: 2023.03.07 10:57
4
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő New Orleans Saints megállapodott a Las Vegas Raiderstől távozó Derek Carr-ral.

A március 28-án a 32. születésnapját ünneplő irányító a 2014-es játékosbörze 2. körében került az akkor még oaklandi Fosztogatókhoz, kilenc idénye alatt 35 222 yardot és 217 TD-t passzolt, összesen négyszer hívták meg a Pro Bowlra.

teljes bejegyzés

Már nem Tom Bradyé az NFL történetének legértékesebb meze

2023. március 2., 15:24 Módosítva: 2023.03.02 22:56
2
Egy árverésen rekordot jelentő 1,212 millió dollárért (427 millió forint) kelt el az a mez, amelyet Joe Montana, a profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő San Francisco 49ers legendás irányítója két megnyert Super Bowlon is viselt.

Az ESPN beszámolója szerint az eddigi csúcsot Tom Brady tartotta, akinek a 2021-es nagydöntőben viselt mezéért – ekkor már a Tampa Bay Buccaneers játékosa volt – tavaly januárban 480 ezer dollárt (169 millió forintot) fizettek.

teljes bejegyzés

Csak a harmadik legnézettebb tv-műsor volt az idei Super Bowl

2023. február 14., 10:55 Módosítva: 2023.02.15 06:17
20
Az Egyesült Államokban minden idők harmadik legnézettebb televíziós műsora lett a profi amerikaifutball-liga (NFL) idei nagydöntője, az 57. Super Bowl.

A Kansas City Chiefs és a Philadelphia Eagles vasárnapi összecsapását 113 millióan követték figyelemmel, a rekordot így továbbra is a New England Patriots és a Seattle Seahawks 2015-ös összecsapása tartja, amelyet 114,442 millióan láttak. A második helyen is maradt egy Patriots-döntő, az Atlanta Falcons elleni 2017-es drámai csatát – amelyet a New England 283-as hátrányból fordított meg az első és mindeddig utolsó hosszabbításba torkolló Super Bowlon  113,668 millióan követték.

teljes bejegyzés

Rihanna nélkül egy történelmi fordítással kevesebb lenne a sportvilág

2023. február 13., 17:23 Módosítva: 2023.02.16 18:58
26
Lejátszották Amerika legjobban várt 2023-as eseményét – kibeszéltük.

Mahomesnak volt egy labdája, és megoldotta. Szenzációs második félidőt produkált a Kansas City Chiefs a Philadelphia Eagles ellen, és egy mezőnygóllal a végén be is húzta a Super Bowl-győzelmet. Hogyan segített Rihanna a Chiefsnek a történelmi fordításban? Mi volt az NFL-nagydöntő kellemes meglepetése, és mi okozta a legnagyobb csalódást? Új dinasztia küszöbén a liga? Antalics Ádámmal, Borbély Lászlóval és Palotai Barnabással beszéltük ki a hétfő hajnal eseményeit.

teljes bejegyzés

Óriási fordulat után az utolsó másodpercek döntöttek Amerika legjobban várt estéjén

2023. február 13., 04:34 Módosítva: 2023.02.13 20:38
77
A Kansas City Chiefs nyerte meg a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2022-es idényét, miután a fináléban 38–35-re legyőzte a Philadelphia Eaglest az arizonai Glendale-ben. Az 57. Super Bowl legértékesebb játékosának a három TD-passzt kiosztó Patrick Mahomest választották meg.

Meg lehet-e törni a legjobbak átkát?

A Kansas City Chiefs története harmadik, a Philadelphia Eagles a második Super Bowl-győzelmére készült, de egyik félnek sem kellett túlságosan hosszú időszakra visszaemlékeznie a legutóbbi siker óta, hiszen az Eagles a 2017-es, a Chiefs a 2019-es idény végén lett a liga ura.

Amire viszont Patrick Mahomes készült, arra az évezredben még nem volt példa. Nevezetesen, hogy a liga regnáló MVP-jeként bajnoki címet ünnepelhessen együttesével.

Legutóbb Kurt Warnernek (1999) sikerült ez, azóta az alapszakasz legértékesebb játékosa kilencszer jutott el a Super Bowlba, kilenc vereséget szenvedve!

A lista amúgy nem tartalmaz rossz neveket, Kurt Warner (2001), Rich Gannon (2002), Shaun Alexander (2005), Tom Brady (2007 és 2017), Peyton Manning (2009 és 2013), Cam Newton (2015) és Matt Ryan (2016) volt egy lépésre attól, hogy az alapszakasz legjobbjaként bajnoki címet is ünnepelhessen.

A fő kérdés tehát ismert volt a meccs előtt: megtörik-e a legjobbak átka?

teljes bejegyzés

Ha a végén Mahomes a győzelemért támadhat, a Chiefs lesz a bajnok

2023. február 12., 12:50 Módosítva: 2023.02.13 12:39
34

Jön az Egyesült Államok legjobban várt televíziós eseménye, az 57. Super Bowl. Magyar idő szerint hétfő hajnalban a Philadelphia Eagles és a Kansas City Chiefs csap össze a világbajnoki címmel egyenértékűen kezelt gyűrűkért. Miért pikáns ez az összecsapás, mi dönthet egyik vagy másik fél javára? Ezekről és a személyes kötődésekről is beszélünk a Sportcast Extra NFL-nagydöntőt felvezető epizódjában.

teljes bejegyzés

Rovatok