Index Vakbarát Hírportál

Tizenöten voltak Spanyolország ellen

2012.06.30. 19:58

A legfontosabb kérdés eldőlt: Spanyolország az olaszok 4-0-s legyőzésével megvédte Eb-címét.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • „Ha annyiszor eltiltottak volna engem is, ahányszor beszóltam valamit az újságíróknak, akkor alig lettem volna válogatott" - vette védelmébe Samir Nasrit Michel Platini, az UEFA elnöke.

    Platini szerint nevetséges, hogy a játékost ilyen incidensek miatt akarják két évre eltiltani a francia válogatottban való szerepléstől.

  • "Blanc meghozta a döntését és a továbbiakban nem marad a nemzeti csapatnál" - írta a L'Equipe.

    A szakvezető szerződése június végén lejárt, és az újság értesülése szerint a megállapodást a felek nem hosszabbítják meg.

    Blanc a 2010-es világbajnokság után Raymond Domenechtől vette át a kékek irányítását, majd először a mostani Eb utolsó csoportmérkőzésén Svédországtól kapott ki csapatával, aztán a negyeddöntőben a címvédő és most is döntős spanyolok is legyőzték a franciákat.

  • torg
  • A Ferrari spanyol pilótája azt nyilatkozta, hogy ennél tökéletesebb párosítás nem is jöhetett volna össze, hiszen szülőhazája és munkaadója válogatottja játszik az aranyért.

  • Prandelli szerint a spanyol játékstílus, a tiki-taka az olaszok fő problémája. „Folyamatosan a passzt keresik, és mozognak, így igazából mindegy, hogy csatárral vagy csatár nélkül játszanak."

  • A sérüléssel bajlódó David Villa és Carles Puyol is ott lesz vasárnap a lelátón Kijevben, az olaszok elleni Európa-bajnoki döntőn. Mindkét játékos tagja volt a 2008-ban Eb-t, 2010-ben világbajnokságot nyert válogatottnak, a mostani tornát azonban ki kellett hagyniuk.

    David Villa, a címvédő spanyook legeredményesebb játékosa (51 gól) még tavaly decemberben, a klub-világbajnokságon törte el a lábát, azóta nem játszott. A 99-szeres válogatott Puyolnak május elején sérült meg a térde, meg is kellett műteni.

  • Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség elnöke szerint a 2020-as kontinensviadalt Európa-szerte 12-13 városban tarthatnák. „Vagy egy ország 12 helyszínnel, vagy 12-13 európai város közösen lehetne a házigazda". Az UEFA vezetője szerint az ötletet decemberben vagy januárban vitatják meg, és akkor akár már döntés is születhet.

    „Szenvedélyesen hiszek ebben az elképzelésben. Anyagi szempontból sokkal könnyebb lenne" - tette hozzá Michel Platini.

  • „Az eddigi két trófeánkkal is már történelmet írtunk, de még többet akarunk. Mindent beleadunk, hogy megnyerjük a tornát, de nem azért, hogy történelmet írjunk, hanem mert ilyen a természetünk, győzni akarunk."

  • Az olaszok szövetségi kapitányának remek a kapcsolata a szövetséggel, és a játékosokkal, a torna után fog mérleget készíteni. „Nagyon megváltozott az életem, amióta elvállaltam a posztot, az elmúlt két hónapban nagyon keményen kellett dolgozni."

  • Németország Eb-t nyert. A döntőben hosszabbításos meccsen a cseheket verték meg 2-1-re. Berger 11-esből lőtt góljával Csehország veztetett, de Oliver Bierhoff a 73. és a 95. percben is betalált.

  • A spanyolok edzője lehet a második szakvezető, aki csapatával világbajnokságot és Európa-bajnokságot is nyer. Ez eddig csak a legendás Helmut Schönnek sikerült, aki 1972-ben Eb-t, 1974-ben vb-t nyert a németekkel.

  • Az UEFA honlapjának szombat délelőtti vezércikke szerint még van néhány szabad jegy a vasárnap esti, kijevi döntőre, a futballszövetség vásárlásra buzdít.

  • Nem félünk a spanyoloktól, mondta a Guardiannak Prandelli olasz szövetségi kapitány, aki szerint most fizikalilag és mentálisan is erősebbek, mint amikor elkezdődött az Eb. "Csak egy napunk lesz felkészülni belőlük, és megtalálni a gyenge pontjaikat. Ők az Európa- és világbajnokok, ezért mindenkinek példák."

  • Az 1988-as Európa-bajnok, korábbi kiváló futballista, Ruud Gullit azt nyilatkozta, megvannak azok a tulajdonságai, melyekkel a holland futballválogatott kapitánya lehetne a lemondott Bert van Marwijk helyett. "Tudom, hogy rendelkezem azokkal a tulajdonságokkal, amelyekkel van Marwijk helyére tudok lépni. Bár még nincs annyi eredményem, mint neki, de kár lenne elfelejteni, hogy játékosként és edzőként is értem már el sikereket. A szövetség még nem keresett, de nagy megtiszteltetés lenne, ha így történne".

    Gullit edzőként 1996 és 1998 között a Chelsea, a Newcastle, a Feyenoord, a Los Angeles Galaxy edzője volt. Tavaly januárban nevezték ki a Terek Groznij edzőjének, de a gyenge eredmények miatt júniusban ki is rúgták.

  • Spanyolország vasárnap Eb-címe megvédéséért Olaszországgal játszik Kijevben. Nagyon sok múlhat a két kapuson, Casillas nagyon tiszteli Buffont: "Rendkívüli kapus, 34 évesen is világ legjobbjai között van. Minden fiatalnak példakép, mindig is olyanok szerettünk volna lenni, mint ő."

    A spanyolok 31 éves kapusa kitért a vasárnapi meccs esélyeire is: "Nem lesz egyszerű dolgunk. Mi vagyunk a címvédők, de legjobbnak lenni csak egy ciklus a futball történetében. Aztán jön egy másik csapat és az lesz a legjobb. Remélem, nem most."

  • Harry Redknapp korábbi vezetőedző nem tartja valószínűnek, hogy a horvát válogatott Luka Modric a Tottenham Hotspurnál marad. "Láthattuk az Európa-bajnokságon, minden kétséget kizáróan bármelyik csapatban kiválóan tud játszani. A Tottenhamnek óriási veszteség lenne a távozása, mert pótolhatatlan, de az érte kapott összegből akár három-négy játékost is vehetne a klub" - mondta a 65 éves tréner, akit két hete menesztettek a londoni csapattól.

  • Az UEFA számítása szerint körülbelül negyedmilliárdan követik majd figyelemmel a képernyől előtt a vasárnapi spanyol-olasz Eb-döntőt. Guy-Laurent Epstein, az UEFA marketingigazgatója elmondta, hogy négy éve a bécsi spanyol-német finálét átlagosan 237 millióan nézték legalább fél órán át szerte a világon. Az előzetes számítások szerint körülbelül 350 millióan legalább egy percre odakapcsolnak majd a kijevi meccsre.

  • A Bild szavazásán 78 ezer ember mondott ítéletet a németek csütörtöki játékáról. A szavazók 73 százaléka szerint Joachim Löw kapitány hibát követett el, amikor nem a görögök elleni csapatát küldte a pályára. A Német Labdarúgó Szövetség azonban kitart Löw mellett, és szeretné, ha kivinné a válogatottat a 2014-es brazil vb-re.

  • via
  • Németország Európa eminens lúzere

    A válság kirobbanása óta huszadik EU-csúccsal – ami a meccsel egyidőben zajló tárgyalásokat is lelassította – a nyakunkban azonban úgy tűnik, Németország Európa lúzere. Csapatuk hiába játszik a gazdaság területén és a focipályán is olyan pedánsan és pontosan, mint egy eminens, az unió grundjának rosszcsontjai sosem hagyják nyerni.

  • Egy mez felvétele valamikor télen.

  • Portugália a döntőben!

  • Vasárnap a címvédő Spanyolország Olaszországgal játssza az Európa-bajnokság döntőjét, a két csapat eddig 26-szor találkozott egymással, 8 olasz, 7 spanyol siker mellett 11 döntetlen született.

  • Sergio Ramos: „A torna első meccsére változtattak a stílusukon, aztán a következő meccseken meg visszatértek a régihez. Hogy ellenünk mit tesznek majd? Nem tudom, higgadtnak kell maradnunk, és kivárni. De nekünk fontos, hogy hűek maradjunk a filozófiánkhoz és a saját játékstílusunkhoz."

  • A jövő évi dél-amerikai Konföderációs Kupán a spanyol csapat mellett az olasz válogatott is ott lesz, amely a németek legyőzésével bejutott az Eb-döntőbe.

    A nyolccsapatos brazíliai torna mezőnyének a döntő másik résztvevője, a címvédő spanyol csapat világbajnokként már eleve tagja volt, az olaszok a döntőbe kerüléssel szerezték meg a másik európai helyet.

  • "Az olaszok nagyon okosan játszottak. Nagyon jól ki volt dolgozva a taktikájuk, egy ilyen csapat ellen nehéz játszani. Jól kihasználták a helyzeteiket. A hibáink is segítettek nekik, egyenlíteni meg nem tudtunk. A második gól még jobban fájt. Nem voltunk teljesen ráhangolódva a játékra, na meg persze a szerencse sem kedvezett. Nagyon igyekeztünk, tudtuk, hogy képesek lennénk egy gyors ellentámadásra, majdnem sikerült egyenlítenünk. Fiatal és tehetséges csapatunk van. Ha mindenki a jó úton marad, akkor a következő tornán erősebbek leszünk és meglesz minden esélyünk a győzelemre. Itt most sokat tanulhattunk, főleg azok, akik még nem vettek részt eddig nagyobb tornán" - mondta a német játékos.

  • Vedran Corluka eligazol a Tottenhamből, és követi a lemondott szövetségi kapitányt, Slaven Bilicet a Lokomotív Moszkvába.

Rovatok