Index Vakbarát Hírportál

Storck: A magyar futballban nincs második esély

2015. november 17., kedd 11:19 | aznap frissítve

Bernd Storck szövetségi kapitány még a pótselejtező előtt adott hosszú interjút egy német lapnak, amelyben arról is beszélt, hogy mi a baja a magyar futballnak. A túlzott tisztelet és a múltba nézés nem segít.

„A fiatal játékosok nagy tisztelettel tekintenek az idősebbekre, túlságosan is naggyal. Nagyon félénkek, szorongóak, tartózkodóak. De mindennek oka van. A magyar futball nagyon hierarchikus módon épült ki. Gyakran többet számít egy játékos tapasztalata, mint a valós tudása. Kétségtelenül léteznek Magyarországon tehetségek, de emiatt nagyon nehéz nekik. Több esélyt kéne kapniuk a klubjaikban. Mint szövetségi kapitány példát akarok mutatni ebben" – mondta Storck, aki nem is beszélt a levegőbe, láthattuk a norvégok ellen a debütáló Kleinheisler László lett a nyerőember.

A szövetségi kapitány szerint nem túl jó, hogy még mindig az Aranycsapat, Bozsik, Puskás és Kocsis számítanak etalonnak.

Káros olyan messzire visszatekinteni a múltba.

Magyarországon az is probléma, hogy ha nagyot hibázol a pályán, azonnal repülsz, és nem kapsz második esélyt.

Én másképpen akarom csinálni. Hummelsnek is voltak nagy hibái, mégis újra játszhatott. Vegyük például Guzmics Richárdot. 2013-ban Románia ellen, az ősi rivális ellen volt egy filmszakadása. Másfél év múlva bedobtam Richárdot Románia ellen az Eb-selejtezőn. Amikor kezdett, felmorajlott a stadion. Aztán pár sikeres megmozdulása után elhallgatott a közönség. A szurkolóknak is újra kell gondolniuk néhány dolgot. Az emberek gyakran kétkedőek."

Elmondta, Thomas Doll is nagy segítségére van, mert sok új dolgot vezetett be a Ferencvárosnál, amik más NB I.-es kluboknak is példát jelenthetnek. Storck szerint sok klubnál még mindig nincsenek tisztában azzal, mit jelent a modern profi futball.

Amikor idejött, akkor a szövetségnél is talált hibákat. Nem értette, miért nincs az ifjúsági válogatottnál is főállású edző, és állandóan rendelkezésre álló fizioterapeuta.

Storck megjegyezte, jól védekezik a magyar válogatott, de többnyire csak reagál a történésekre, nem kezdeményez. A kapitány szerint a csapatban megvan a potenciál ahhoz, hogy ez változzon. A görögök ellen már meg is mutatták, hogy tudnak gólokat lőni.

„Ez már arról szólt, hogy Magyarországot visszavezessük a nagy futballnemzetek közé."

Igaza van Strocknak: a magyar fociban tényleg nincs megbocsátás? Mondd el a véleményedet a Facebookon!

Nem unjátok még? :) Itt egy Storck interjú, amiben külföldön a magyarokról beszélt

Szerző: Sport Géza2015. november 17.

Rovatok