Index Vakbarát Hírportál

Simeone vállon vert valakit, de megúszhatja az eltiltást

2016. május 3., kedd 23:21

Piszok nagy mázlija van Diego Simeonénak, az Atlético Madrid vezetőedzőjének, mert bár elsőre úgy tűnt, hogy a negyedik játékvezetőt ütötte meg a Bayern München elleni elődöntő hajrájában, valójában saját segítőjén vezette le a feszültséget, így szinte biztos, hogy nem kell eltiltásra számítania a BL-döntőre.

A visszavágó hosszabbításában, a 92. percben, 2-1-es Bayern-vezetésnél történt az eset. A továbbjutásra álló Atleti edzője cserélni szeretett volna, de nagyon, hogy húzza az időt, a labda épp kiment, ott volt a lehetőség. Csakhogy a segédje még sehol nem volt a számokat jelző táblával, így hiába dobta még odébb is a labdát az argentin, hogy nyerjen pár másodpercet, a bíró nem adott engedélyt. A Bayern meg elvégezte a bedobást, a cserével várni kellett. A játék ment tovább, a késlekedésen annyira feldühödött Simeone, hogy embereset ütött a mellette álló jóember vállába, akinek mintha fogalma sem lett volna, mi baja a trénernek.

 

Elsőre úgy tűnt, hogy a negyedik bíró van mellette, ám mivel öltönyben van, nem melegítőben, ahogy a hivatalos segítők, így gyorsan kiderült, hogy nem a tartalék játékvezetőt találta meg. Valószínűbb, hogy a klub honlapján delegáltként feltüntetett Pedro Pablo Matesanz volt az kezében a cserét jelző táblával, vagyis az UEFA-tól nem várható szankció az edzőre. Maximum saját csapatán belül kérik meg, hogy kicsit higgadjon le a mérkőzések alatt, de még ennél is valószínűbb, hogy Matesanz lesz elővéve, hiszen veszélyeztette a továbbjutást.

Régebben a negyedik játékvezető feladata volt a digitális tábla kezelése, a számok bepötyögése, ám ahogy látszik, ezen az UEFA változtatott, ezt a felelősséget is levette a bírók válláról. Ha a klubalkalmazott üt el valamit, vagy lassú, mint most, ahhoz a játékvezetőknek semmi közük, a klub szúrta el magának.

Simeone egy meccsen még dolgozhat a szezonban, a bajnokságban ugyanis már – pont eltiltás miatt – már nem ülhet le a kispadra, mivel őt találták felelősnek a Málaga elleni meccsen szándékosan pályára került plusz labdáért.

Rovatok