Index Vakbarát Hírportál

Milyen huligánokat hiányolnak a fradisták?

2017. július 27., csütörtök 08:21

Durva következményei lettek a hétvégi Újpest-Ferencváros bajnoki futballmeccsnek a második fordulóban. A 2-2-re végződött találkozó a két csapat közös történetének egyik legkevesebb nézőt vonzó összecsapása volt, hivatalosan csak 6567-en voltak a Megyeri úti helyszínen, ami 13 éves mélypont.

Ennek ellenére a nézők még ennyien is képesek voltak bezáratni a saját stadionjukat.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága mind a két klubot megbüntette. Az Újpest hatszázezer forintos pénzbüntetést kapott, és a következő hazai meccsét üres széksorok előtt kellene lejátszania, azaz a Vasas elleni meccsen a jövő hétvégén nem lehetnének nézők. Vagyis ez még nem biztos, a Vasas szerdai közleménye szerint ugyanis a büntetés kipostázása és a fellebbezési idő miatt feltehetően nem ellenük lesz zárt kapus az Újpest meccse.

A Ferencvárost is megbüntették „szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása)". Hogy az ellenfél szidalmazása mit is jelent pontosan, azt az MLSZ nem fejtette ki, de a meccset megnézve, van mibe kapaszkodni.

A ferencvárosi szurkolók ugyanis egy molinóval is "kedveskedtek" az ellenfelüknek, amin "Újpest: se címer, se csapat, se huligán" felirat volt olvasható, ahogy arra Hrutka János exfutballista a Facebookon felhívta a figyelmet. A címer utalás arra a balhéra, ami nemrég robbant ki Újpesten, mert a futballklub az anyaegyesület és a vérmesebb szurkolók akarata ellenére lecserélte a 130 éves klub címerét. 


A molinó feliratának további része előtt viszont értetlenül állunk. Megkérdeztük a Ferencvárost, már csak azért is, mert a klub szigorú szabályai szerint a szurkolóknak a molinókat előre engedélyeztetni kell a klubbal. Az FTC azonban nem kívánt válaszolni a kérdéseinkre, ehelyett visszatámadtak, hogy az Indexen többször is az ő érdekeiket sértő cikkek jelentek meg. Vajon mire gondolhattak?

Rovatok