Index Vakbarát Hírportál

A francia bíró visszarúgott, majd kiállította a futballistát

2018. január 15., hétfő 05:08

Soha nem láttunk még olyat, ami a vasárnap esti Nantes-Paris Saint-Germain (0-1) francia futballbajnokin történt. Már túljárt a meccs a 90. percen, a vendégek 1-0-ás vezetésüknél támadtak, Mbappé esett el a büntetőterületen belül. A bíró fújt is, csakhogy nem a csatár, hanem önmaga, illetve egy nantes-i védő miatt.

Második sárgával kiállította Diego Carlost. Hogy mi történt, az ismétlések mutatták meg: Tony Chapron játékvezető a hátvéd előtt futott, majd véletlenül belépett elé, a lábuk összeakadt, a bíró elesett, majd a földön fekve megrúgta Carlost. Futballnyelven szólva visszarúgott, bár a vissza itt felesleges, mert a játékos nem csinált semmit szándékosan, nem is lett volna miért törleszteni.

Chapron viszont úgy gondolhatta, direkt lépett oda neki Carlos - miközben épphogy ő okozta a kontaktot -, sárgát adott, és mivel az már a második volt a középhátvédnek, jött a piros és a kiállítás.

A megdöbbentő esetnek biztosan lesz folytatása, az egy dolog, hogy a világ legnagyobb idiótasága volt a sárga, a rúgás viszont megengedhetetlen és elfogadhatatlan egy futballbírótól.

Franciaországban erős szezont futnak a bírók, de még a gólbíró kamera is:

UPDATE: A bírót hétfőn felfüggesztette a francia futballszövetség, írta a BBC. A szerdai Angers-Troyes bajnokira volt kijelölve, de nem vezethet meghatározatlan ideig. A fegyelmi bizottság vizsgálja az ügyét. Chapron közben bocsánatot is kért a rúgásért Diego Carlostól, akinek később a második sárga lapját is törölték.

Rovatok