Index Vakbarát Hírportál

Döntő fordulat C. Ronaldo nemierőszak-ügyében: visszavonták a keresetet

2019. június 5., szerda 11:11

A tavalyi év egyik legnagyobb negatív szenzációja volt, hogy egy amerikai nő nemi erőszakkal vádolta meg Cristiano Ronaldót, a világ egyik legnagyobb, ötszörös aranylabdás futballsztárját. A vád, illetve az annak alapján indított nyomozás híre pár hónappal Ronaldo klubváltását követően került nyilvánosságra, és komoly károkat okozott mind Ronaldónak, mind a Juventusnak. A Real Madridtól eligazoló játékos új klubjának részvényei 15 százalékot zuhantak a hírre, Ronaldo pedig többek közt lekerült a legnépszerűbb videójáték tavalyi kiadásának borítójáról.

 A Bloomberg értesülései szerint a Ronaldo ellen indított eljárásnak egy váratlan fordulattal vége szakadt, miután a vádló májusban visszavonta a sztár elleni keresetét Nevada állam bíróságán, Las Vegasban.

A kereset visszavonását kérő beadványból nem derült ki, hogy a vádló megegyezett-e Ronaldóval peren kívül.

A hír jelentős fordulat ahhoz képest, hogy idén márciusban még az a hír okozott kisebb szenzációt, hogy a Juventus Ronaldo miatt nem vesz részt az International Champions Cup nevű felkészülési tornán az Egyesült Államokban, mert tartanak tőle, hogy a hatóságok letartóztatnák a portugált az ellene folyó nyomozás miatt.

A Ronaldót erőszakkal vádoló Katheryn Mayorga  egy 2009-es eset kapcsán állt a nyilvánosság elé 2018 őszén, azzal vádolva Ronaldót, hogy annak idején megerőszakolta egy Las Vegas-i hotelben. A nő 2018 szeptemberében feljelentést nyújtott be a kilenc évvel korábbi eset miatt, azt állítván, hogy bár az ügyet követően peren kívüli egyezséget kötött Ronaldóval, a trauma miatt nem volt ítélőképessége teljes tudatában, ezért a megállapodás nem érvényes.

A Las Vegas-i rendőrség hamarosan nyomozást indított az ügyben, és a New York Times értesülései szerint januárban Ronaldo DNS-mintáját kérték az olasz hatóságoktól.

Ronaldo ugyanakkor a nyilvánosság előtt  mindvégig tagadta az ellene felhozott vádakat, és semmilyen hivatalos formában nem reagált az eljárásra. A Bloomberg sem Mayorgát, sem Ronaldo ügyvédjét, sem pedig a vegasi rendőrséget nem tudta elérni a kereset visszavonásának nyilvánosságra kerülése után.

Rovatok