Index Vakbarát Hírportál

Guardiola visszacsábításával kampányol a Barcelona elnökjelöltje

2020. május 12., kedd 11:21

A Barcelona korábbi elnöke, Joan Laporta szeretne visszatérni a katalán klub elnöki székébe, ennek érdekében pedig azzal kampányol, hogy az egykori sikeredzőt, Pep Guardiolát visszacsábítaná a csapathoz, írja a Sky Sports.

A Barcelonánál tartanak elnökválasztást, ahol a jelenlegi elnök, Joesp Bartomeu egyik kihívója lenne Joan Laporta, aki 2003 és 2010 között már vezette az egyesületet. Az ő idejében, 2008-ban lett Guardiola a futballcsapat vezetőedzője, akivel ezután 14 címet nyert a Barcelona, háromszor voltak spanyol bajnokok, a Bajnokok Ligáját pedig kétszer nyerték meg.

Pep Guardiola jelenleg a Manchester City vezetőedzője, ahol a szerződése 2021 nyarán jár le. Az angol csapatot hónapokkal ezelőtt két évre kizárták a Bajnokok Ligájából, mert megszegték az UEFA pénzügyi fair play (FFP) szabályait. A City az ítélet ellen a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) fellebbezett, ahol még nem hoztak döntést az ügyben. Amennyiben marad a kizárás, akkor több játékos, például Kevin De Bruyne is távozna a klubtól, és ez hatással lehet Guardiola jövőjére is.

„Nagyon szeretném, ha visszatérne, ugyanakkor a döntést neki kell meghoznia. Ő egy igazi mérföldkő a klub történetében, és azt gondolom, minden szurkoló szeretné, ha visszatérne a Barcelonához" – mondta Laporta, aki a klub egy másik legendáját, Xavit – aki jelenleg Katarban edzősködik – is visszahívná a csapathoz, hogy legyen az edzői stáb tagja.

A Barcelona jelenleg vezetői válságban van. A klub alelnöke, Emili Rousaud egy hónapja mondott le posztjáról, mert szerinte nyilvánvaló a korrupció a csapatnál, amiért Bartomeut tette felelőssé. Rajta kívül még hat igazgató is távozott a katalán csapattól. A szintén az elnöki székre pályázó Victor Font pedig arról beszélt, hogy a Barcelona erkölcsi hanyatlásban van, és a gazdasági csőd felé halad.

Rovatok