Index Vakbarát Hírportál

Kirúgták az angol szurkolót, aki beteget jelentett, hogy ott lehessen a Wembley-ben

2021. július 9., péntek 16:35

Nem kell csodálkozni azon, ha eddig nem hallott Nina Farooqiról. A 37 éves nő egy padlózattal és burkolattal foglalkozó, Composite Prime nevű cégnél dolgozott – egészen szerda éjszakáig. Élte gondtalan életét, aztán egyik pillanatról a másikra minden megváltozott, most mindenki róla beszél.

Az egész azzal kezdődött, hogy a nagy futballrajongó egyik barátja jegyeket nyert az Európa-bajnokság szerdai, Anglia–Dánia-elődöntőjére a Wembley-be, amelyet végül az angolok nyertek meg hosszabbításban (2–1).

A nő nem sokat vacillált, és miután attól tartott, hogy nem kapná meg a szabadnapot, hogy kimenjen a meccsre, úgy döntött, beteget jelent, és titokban utazik el a történelmi találkozóra. Ebédidőben felszállt a leedsi vonatra, majd Londonban, a King’s Crosson leszállt róla, és a Wembley felé vette az irányt. Úgy volt vele, hogy a hatvanezer szurkoló között el tud bújni, senki nem lesz rá figyelmes, megússza az egészet, és másnap ismét munkába áll.

Csakhogy amikor az angolok egyenlítettek, a kamerák éppen őt mutatták, ahogy a barátjával ünnepli Simon Kjaer öngólját a 39. percben. Amikor félidőben rápillantott a telefonjára, és látta, hogy rengeteg üzenetet kapott a barátaitól, hogy látták őt, tudta, hogy bajban van – írja a DailyMail.co.uk.

Mindenhol ott voltunk a képernyőkön, az egész világon. Még Ausztráliából és az Egyesült Államokból is küldtek üzenetet a barátaim, hogy láttak a tévében

– mondta Farooqi a The Daily Telegraph-nak.

Ezek után aligha meglepő, hogy amikor másnap reggel 6-kor elindult Londonból, kapott egy hívást a főnökétől, hogy többé már nem kell bemennie.

Charles Taylor, a cég igazgatója szerint miután az alkalmazott hazudott, nem maradt más választásuk, csak az elbocsátás.

Mindenki számára izgalmas ez az időszak Angliában, és igyekszünk megadni mindenkinek a lehetőséget, hogy ilyen fontos futballmérkőzésen részt vegyen. Sajnos a munkatársunk betegséget hazudott, hogy ott legyen a találkozón, amivel megsértette a munkaszerződését, így nem maradt más lehetőségünk. Az őszinteséget nagyra becsüljük, és próbáljuk az alkalmazottaink érdekeit képviselni, így, sok másik vállalkozáshoz hasonlóan, mindenki szabadnapot kap hétfőre, hogy kiheverje a vasárnap estét, miután remélhetőleg Anglia megnyeri az Európa-bajnokságot

– mondta Charles Taylor a MailOnline-nak.

A történtek után Farooqinak az egyik szeme sír, a másik viszont nevet. Természetesen sajnálja, hogy kirúgták, ugyanakkor örül, hogy részese lehetett a történelmi pillanatnak, vagyis annak, hogy Anglia története során először bejutott az Európa-bajnokság döntőjébe, és 55 év után ismét finálét játszhat egy nagy tornán – az angolok 1966-ban megnyerték a világbajnokságot. A 37 éves nő hozzátette, ha még egyszer választhatna, akkor sem döntene másképp.

Érdekesség, hogy amióta a sajtó beszámolt a történtekről, a Composite Prime Google-értékelése folyamatosan romlik – jelenleg 1,7-nél tart az ötös skálán –, a vállalat sorra kapja az egycsillagos osztályzatot, többnyire azzal a megjegyzéssel, hogy jobban kéne gondoskodnia a beosztottjairól.

Anglia vasárnap 21 órától Olaszország ellen játszik a Wembley-ben az Eb döntőjében.

Ki nyeri meg az Eb-döntőt?

  • 15089
    Olaszország
  • 4628
    Anglia

(Borítókép: Az angliai szurkolók a Wembley Stadionon kívül ünnepelnek, miután Anglia bejutott az Euro 2020-döntőbe. Fotó: Zac Goodwin / PA /  Getty Images)

Rovatok