Index Vakbarát Hírportál

A Manchester United hamarosan bejelenti első nyári igazolását

Átigazolási hírek, pletykák a labdarúgás világából

Index
2023.07.03. 20:15
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Köszönjük megtisztelő figyelmüket, mára bezár a Futballbazár, az Index folyamatosan frissülő hírfolyama az átigazolási hírekről, értesülésekről, pletykákról, de reggel ismét jelentkezünk a legfrissebb információkkal.

    Tartsanak velünk kedden is!

  • Az AC Milan bejelentette, hogy szerződtette a 18 éves francia kapust, Noah Raveyre-t. A játékost még a Milan vezérkarából pár hete eltanácsolt klublegenda, Paolo Maldini fedezte fel. A 2005-ös születésű Noah Raveyre a Milan ifjúsági csapatához csatlakozik, a szerződése 2028-ig szól. 

    A Bajnokok Ligájában az elődöntőig jutó Milan kapuját jelenleg a francia válogatott Mike Miagnan védi. A francia válogatott kapus 2021 nyarán szerződött a Milanhoz a francia Lille-től, mindössze 15,4 millió euróért. A transfermarkt 45 millió euróra becsüli Maignan piaci értékát, amellyel ő a legértékesebb kapus a Serie A-ban. A német portál legújabb frissítése alapján mintegy 10 millió euróval emelkedett a francia kapus értéke az elmúlt hónapokban. Ezzel Maignan a legértékesebb kapus a világon Diogo Costával, Thibaut Courtois-val és Gianluigi Donnarummával holtversenyben, akiknek szintén 45 millióra becsülik az értéküket.

  • Mason Mount átesett a kötelező orvosi vizsgálatokon Carringtonban, a Manchester United edzőközpontjában, az angol rekordbajnok így hamarosan bejelenti az első nyári érkezőjét.

    A manchesteriek 55 plusz 5 millió fontot fizetnek a Chelsea angol válogatott középpályásáért, aki 2028 júniusáig írt alá a Unitedhez, plusz egy év opcióval – írja Twitter-oldalán Fabrizio Romano transzferguru.

  • Brit források már hetekkel ezelőtt jelentették, hogy Steven Gerrard is a Közel-Keletre tart, ám állítólag gondolkodási időt kért, annak ellenére is, hogy év 20 millió eurós fizetéssel a világ negyedik legjobban fizetett trénerévé vált volna. Nos, a gondolkodás megtörtént, Gerrard pedig a Daily Mail jelentése szerint megérkezett új csapatához, az al-Ettifaqhoz, amit a klub idő közben szintén megerősített.

    A 114-szeres angol válogatott liverpooli klubikon játékosként szinte minden jelentős trófeát megnyert (a Premier League kivételével klubszinten legalábbis), és edzői karrierje is biztatóan indult, a Pool utánpótlása után a Glasgow Rangersszel ért el sikereket Skóciában, hogy aztán az Aston Villa élére kerüljön a Premier League-ben. A birminghami klubnál eltöltött bő egy éve azonban nem lett fáklyásmenet, 2022 őszén menesztették, azóta pedig nem volt csapata. 

    Gerrard állítólag korábbi játékosát, Coutinhót is segítene Szaúd-Arábiába csábítani, aki a legutóbbi idényt a 16 csapatos Pro League-ben 7. helyen záró al-Ettifaq első számú célpontja erre a transzferidőszakra – írja a Daily Mail.

  • Sandro Tonali megszerzése után sem áll le az előző PL-idény negyedik helyezettje. A Telegraph jelentése szerint a Manchester Cityből Kalvin Phillipset, a Chelsea-től Conor Gallaghert szeretnék elhozni az észak-angliaiak. Előbbiért 30, utóbbiért 25 millió fontot fizetnének első körben.

  • A Sky Sports értesülései szerint közel az egyezség a Brentford és a Wolverhampton között, így pedig a londoni csapat szempontjából rekordösszeget jelentő, 23 millió font ellenében az ír védő, Nathan Collins a „rókáktól” a „darazsakhoz” szerződik.

    Az angol (bal oldalon is bevethető) középhátvéd, Max Kilman szintén távozóban van a Wolvestól, őt az olasz bajnok Napoli szemelte ki, ám az első, 35 millió fontos ajánlatot visszautasította az angol csapat.

  • Fabrizio Romano arról tweetelt, hogy Kim Min Dzse szerdán esik át az orvosi vizsgálaton és még ezen a héten alá is írhatja szerződését a Bayern Münchennel. 

    A 26 éves dél-koreai játékos kontraktusa 2025-ig érvényes az olasz bajnok Napolival, piaci értéke a Transfermarkt szerint 60 millió euró.

    A Bayernnél azért is néztek új védő után a piacon, mert Lucas Hernández hamarosan Párizsba költözik.

    Ön szerint jól jár a Bayern München a Kim Min Dzse-Lucas Hernández „cserével”?

    • 387
      Nem
    • 365
      Igen
  • Varga Bence játékjogát végleg megszerezte Kecskeméti TE labdarúgócsapata – számolt be honlapján az OTP Bank Liga legutóbbi kiírásában újoncként meglepetésre ezüstérmes gárda hétfőn.

    A kecskemétiek Varga Bencét két évvel ezelőtt vették kölcsön az MTK-tól, és a kapus alapember volt az NB II-es és az NB I-es ezüstéremmel véget érő szezonban. 

    Kiemelték: a játékos megtartása kiemelt jelentőséggel bírt a klub számára.

    Varga a másodosztályban 32-szer kezdőként, egy alkalommal csereként védett a bajnokságban, 13 alkalommal gólt sem kapott.

    A futballista az előző, már élvonalbeli szezonban 25 bajnokin védett, 12 alkalommal nem tudták bevenni kapuját. A büntetők terén egészen kimagasló számokkal rendelkezik, hiszen a 2 szezon alatt összesen 5 tizenegyest hárított.

    Varga Bence minden sorozatot figyelembe véve 58 tétmérkőzésen védte eddig a KTE kapuját. A kapus a szerződés aláírását követően a csapattal tartott a szlovéniai edzőtáborba is.

  • A Brighton labdarúgócsapatában folytatja pályafutását Bart Verbruggen, az angol együttes 20 millió euróért szerezte meg a holland U21-es válogatott kapusának játékjogát az Anderlechttől.

    A 20 éves labdarúgó 5 évre, 2028 júniusáig szóló szerződést írt alá, és a brazil Joao Pedro (Watford), James Milner (Liverpool) és a német Mahmoud Dahoud (Borussia Dortmund) után az angol klub negyedik igazolása lett nyáron.

    Verbruggen az előző szezont még az Anderlecht tartalékcsapatában kezdte, az első csapatban sokáig csereként számítottak rá. A tavaszi idényben azonban már ő volt az első számú hálóőr a felnőtteknél, és 17 mérkőzésen lépett pályára a belga élvonalban.

    Verbruggen – aki márciusban már a felnőtt holland válogatottba is meghívót kapott – pályafutását a NAC Bredánál kezdte, amely 2020-ban 300 euróért adta őt el az Anderlechtnek.

  • A legutóbbi Bajnokok Ligája-kiírásban az elődöntőig jutó Milan hivatalosan is megkezdi a tárgyalásokat Samuel Chukwueze szerződtetéséről – írja Daniele Longo átigazolásokra szakosodott sportújságíró.

    Chukwueze a Milan első számú célpontja a támadószekció jobb oldalának megerősítése érdekében. Daniele Longo szerint a Milan vezetősége a nigériai támadóval a személyes feltételekben már megállapodott, most a két klubnak kell egyezségre jutnia. A Milan helyzetét könnyíti, hogy a csatárnak már csak egy év van hátra a spanyolországi szerződéséből. 

    Samuel Chukwueze árát a transfermarkt.de átigazolásokkal foglalkozó szakportál 25 millió euróra taksálja. A spanyol klub 28–30 milliót szeretne, az olaszok 20 millió eurós ajánlattal indítják a tárgyalásokat. 

    A játékos számára vonzó a Milan hívása és örömmel csatlakozna a klubhoz. 

  • Hosszas huzavona után csak megszerezte a szaúdi al-Nasszr Marcelo Brozovic játékjogát.

    Az Interrel BL-döntős horvát középpályás 18 millió euróért érkezik és 2026 nyaráig ír alá a Cristiano Ronaldót is foglalkoztató csapatnál.

  • A BBC az iNews információra hivatkozva állítja, hogy a Premier League előző idényében újoncként nagy meglepetést okozó, végül a 10. helyet megszerző Fulham menedzsere, Marco Silva nemet mondott egy évi 17 millió fontos fizetéssel kecsegtető szaúdi ajánlatra. 

  • A Newcastle United hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette az AC Milan labdarúgóját, Sandro Tonalit. A 23 éves középpályás 2028 nyaráig írt alá az angol bajnokság legutóbbi szezonjának negyedik helyezettjénél. 

    Tonali 2020-ban a Serie B-s Bresciától igazolt a milánóiakhoz, a csapatnál 130 tétmeccsen lépett pályára, a 2021–2022-es idényben pedig olasz bajnoki címet nyert. 

    A játékos – sajtóhírek szerint – 70 millió euróért váltott klubot, ezzel a valaha volt legdrágábban értékesített olasz labdarúgó és a legdrágábban továbbadott milánói futballista is, míg a Serie A eladási listáján az 5. legértékesebb. 

  • A játékosként világ- és Európa-bajnok Patrick Vieira lett a francia labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Racing Strasbourg vezetőedzője.

  • A Marca információi szerint a Paris Saint-Germain 240 millió euróért hajlandó megválni Kylian Mbappétól, és erről már a Real Madridot is tájékoztatták a franciák. 

    A lap megjegyzi, a Realnál jelen pillanatban egyáltalán nem gondolkodnak a támadó megszerzésében, főleg a tavalyi fiaskó után, amikor szóban már megállapodtak Mbappéval, aki aztán mégis a PSG-nél hosszabbított szerződést. 

    A Marca szerint a spanyolok legkorábban jövő nyáron tennének ajánlatot a világbajnok labdarúgóért, akinek a 2023–2024-es idény végén amúgy is lejár a szerződése, hacsak a felek nem aktiválják a kölcsönös elégedettség esetén a kontraktusba épített egyéves opciót. Hallva a mostani hercehurcát, elég meglepő lenne, ha a záradék életbe lépne…

    Ennek fényében különösen érdekes a PSG által választott árcímke. 

  • Olasz sajtóhírek szerint az SS Lazio tárgyalásokat kezdeményezett az AZ Alkmaarral, hogy megszerezze a holland együttestől Kerkez Milost. Matteo Moretto olasz sportújságíró szerint a magyar balszélső Maurizio Sarri vezetőedző első számú kiszemeltje a római csapat védelmének megerősítésére.

    Kerkezt korábban már szinte mindenhol elkönyvelték a Benfica új játékosaként, ám az AZ Alkmaar által minimum 20 millió euróra taksált futballista kivásárlási árán végül elvérzett az egyezség.

    A 19 éves labdarúgó korábban már szerepelt Olaszországban, az AC Milan tartalékcsapatának volt a tagja a 2021–2022-es évadban – és többször együtt is edzhetett az első kerettel.

  • A Kicker információi szerint az Eintracht Frankfurt ifjabb Lisztes Krisztián megszerzésén dolgozik. Az U21-es válogatott magyar labdarúgó a hátunk mögött hagyott szezonban mutatkozott be a Ferencváros első csapatánál, és kilenc NB I-es bajnokin rögvest öt góllal és egy gólpasszal járult hozzá a zöld-fehérek bajnoki sikeréhez.

    A piacvezető német sportlap értesülései szerint a 2022-es Európa-liga-győztes ifjabb Lisztes Krisztiánnal erősítené meg a keretét – igaz, nem most, hanem 2024 nyarától szeretnék megszerezni a Ferencváros támadóját. A Kicker nem felejti el megjegyezni, hogy a 18 esztendős tehetség annak a Lisztes Krisztiánnak a fia, aki korábban a VfB Stuttgartban és a Werder Bremenben is bizonyított karmesterként.

    Az esetleges frankfurti folytatás alighanem valóra vált álom lenne a fiatal tehetség számára, kiindulva abból, amit lehetséges jövőjéről mondott néhány héttel ezelőtt az Indexnek.

    Cikkünk itt olvasható! 

  • Amint arról korábban beszámoltunk, az olaszok 45 esztendős kapuslegendáját, a Parmában még most is védő Gigi Buffont is szeretnék Szaúd-Arábiába csábítani. A korábbi sajtóhírek évenkénti 15 millió eurót jelentő éves fizetésről szóltak, most viszont a Corriere dello Sport azt írja, a gondolkodási időt kérő kapust pikk-pakk dupla ekkora, évi 30 millió eurós fizuval szeretnék meggyőzni. 

    Mondjuk úgy, nem rossz nyugdíjelőleg. 

    A források abból a szempontból nem egységesek: van, ahol két, van, ahol kettő plusz egy éves szerződésről írnak Buffonnal kapcsolatban. Azt továbbra sem tudni, melyik szaúdi csapat szeretné soraiban tudni a 2006-os világbajnokot ezért az összegért cserébe.

  • Az előző NB I-es fociidény ezüstérmese sikeres próbajátékot követően szerződteti Kovács Kolost a Ceglédi VSE-től – jelentette be a lila-fehérek hivatalos honlapja. Az ifjú futballista 16 évesen debütált a felnőttek között, azóta már 53 tétmeccsen lépett pályára a CVSE-ben.

    Már akkor nagyon boldog voltam, amikor egyáltalán lehetőséget kaptam arra, hogy megmutathassam magam Kecskeméten – mondta Kovács a kecskemetite.hu-nak. – Nagyon megtetszett a klubot körülvevő jó hangulat, jól éreztem magam az edzéseken, maximálisan magaménak érzem a klub filozófiáját. Hihetetlenül boldog voltam, amikor közölték velem, hogy szeretnének leigazolni. Tudom, hogy nagyon sok munka vár még rám, hogy eljussak a bemutatkozásig, de minden adott ehhez, hiszen akár NB III-ban, akár NB II-ben is fejlődhetek. A lehető legjobb helyre kerültem, mert jól teljesítek, biztos vagyok benne, hogy meg fogom kapni az esélyt, nagyon várom már a szezont. Nagyon élvezem az edzéseket, eleinte persze kicsit fura volt, hogy olyan játékosokkal lehetek a pályán, akiket nem is olyan régen még csak a tv-ben láttam, de rendkívül befogadó volt a társaság, kitűnő közösség tagja lehetek immáron.

  • Lionel Messi és Sergio Busquets után állítólag Sergio Ramos is Miamiba tart, ám ezzel még nincs vége a felsorolásnak. Jorge Mas, az MLS-klub elnöke egy lapinterjúban elárulta, további két-három játékos érkezésében gondolkodnak.

    „Már egyeztettünk Jordi Albával – míg Luis Suárez esetében tudni kell, jelenleg is érvényes a szerződése, ám van kivásárlási ára. Meglátjuk, hogy ebből lehet-e valami, vagy sem” – idézi a klubvezetőt az El País.

  • Fabrizio Romano beszámolója szerint már az utolsó simításokat végzi az Arsenal és a West Ham United a Declan Rice-transzferen. Az olasz szakíró szerint nagyon közel állnak a londoniak ahhoz, hogy bejelentsék az angol válogatott középpályás, valamint az Ajaxban futballozó védő, Jurrien Timber átigazolását is – legkésőbb péntekig. 

    Ha hinni lehet a korábbi sajtóhíreknek, a Manchester City által is megkörnyékezett Rice új angol rekordot jelentő, 105 millió font körüli összegért vált majd csapatot. Ezzel ő lesz mindenidők legnagyobb összegért vásárolt brit játékosa, megelőzve a 2021 nyarán az Aston Villától a Cityhez szerződött Jack Grealisht (100 millió font).

  • A TalkSPORT beszámolója szerint a Liverpool is beszállt a Roméo Lavia megszerzéséért folyó versenybe. Az előző idény végén a Premier League-ből kiesett Southampton szűrőjét állítólag az Arsenal is szívesen vinné, miközben jelenlegi csapata legalább 50 millió fontot szeretne látni a játékjogáért cserébe. 

    A 19 éves belga középpályás az Anderlechtnél nevelkedett, majd a Manchester CIty szerződtette, mielőtt múlt nyáron a Sotonhoz igazolt volna 12,5 millió fontért. 

    Lavia fiatal kora ellenére alapembere volt csapatának az előző PL-idényben, 29 bajnokin, összesen pedig 35 tétmeccsen lépett pályára a „szenteknél”.

  • A Borussia Dortmund készen áll Felix Nmecha szerződtetésére – jelentette be nem sokkal ezelőtt  Fabrizio Romano olasz sportújságíró, akit világszerte az egyik leghitelesebb átigazolási szakértőnek tartanak.

    A 24 éves német válogatott csatár 30 millió euróért igazol Wolfsburgból Dortmundba, ahol 2028-ig ír alá.

    A német és angol állampolgársággal is rendelkező Nmecha szerződtetésére azután nyílt lehetősége a Dortmundnak, hogy a csatár korábbi kérője, a Newcastle United elállt a biznisztől. Az angol klub ma mutatja be a Milantól kb. 70 millió euróért igazolt Sandro Tonalit. 

  • A The Athletic beszámolója szerint minden gazdasági problémája ellenére is rálicitálhat az Olympique Lyon az AC Milanra a Christian Pulisicért folyó harcban. Az amerikai szélső ugyan szóban megállapodott szerződése személyes feltételeiről a milánóiakkal, egyre kisebb az esélye annak, hogy valóban a San Siróba is költözött Londonból – állítja a sportlap. 

    A Milan eddigi ajánlata 14-15 millió euróról szólt, ennek felével ígért többet a francia csapat, amely 21 millióért vinni az amerikai válogatott labdarúgót. 

  • A Paris Saint-Germaintől távozó spanyol védő a hírek szerint ugyan szívesen tért volna haza, hogy korábbi klubjában, a Sevillában futballozzon, ám megeshet, hogy ebből nem lesz semmi. A goal.com beszámolója szerint ugyanis Ramost – korábbi párizsi csapattársához, Lionel Messihez hasonlóan – szeretné elcsábítani az Inter Miami, így pedig a tengerentúli folytatás lett a legvalószínűbb opció számára. 

    A 37 éves, 180-szoros spanyol válogatott védő számára ráadásul Messi mellett más ismerős arc is akad majd az amerikaiak öltözőjében: válogatottbeli harcostársa, Sergio Busquets ugyanis szintén az Inter játékosaként folytatja karrierjét.

  • Sajtóhírek szerint az Aston Villa szerződtetheti Ferran Torrest az FC Barcelonától. A 23 éves spanyol szélső másfél év elteltével térhet vissza a Premier League-be, amelyben 2020 augusztusától szintén másfél szezonon keresztül futballozott a Manchester City játékosaként. 

    A City anno 33,5 millió euróért vette a Valenciától, a Barca 2022 januárjában már 55 milliót fizetett érte. Most cirka 30 millióért válhatnak meg tőle, miután Unai Emery bejelentkezett érte. 

    A játékos egyelőre tagadja, hogy távozni készülne, sőt, úgy nyilatkozott, alig várja, hogy elkezdje a felkészülést a Barcelonával a következő évadra. 

    Torres eddig 35-ször szerepelt a spanyol válogatottban.

  • Monday – azaz hétfő –, Mount-day – azaz Mount napja. Ezzel a váratlan szóviccel jelentkezett Fabrizio Romano olasz transzferguru, jelezve, hogy a Manchester Unitednél még ma aláírhatja szerződését a Chelsea-től igazolt Mason Mount. 

    The Guardian beszámolója szerint a United 55 plusz 5 millió fontot fizet Mountért, aki kiemelt célpont volt Erik ten Hag vezetőedzőnél. Az angol játékos 5 évre kötelezte el magát az Old Traffordra, plusz egy év hosszabbítási opcióval.

    Mount távozása elkerülhetetlenné vált, miután a 24 éves labdarúgónak jövőre járt volna le a szerződése a londoni klubnál, de egyértelműen kijelentette, hogy nem áll szándékában hosszabbítani. Az Arsenal és a Liverpool is érdeklődött Mount játékjoga iránt, Thomas Tuchel pedig azt tervezte, hogy a Bayern Münchenhez viszi a fiatal angolt, végül azonban Manchesterben kötött ki.

    Azt pedig tudjuk, a Liverpool kit szerződtetett inkább a posztra… 

  • Az RMC Sport jelentése szerint a Lyon elnökének és többségi részvényesének, John Textornak 130 millió eurót kell összegyűjtenie, hogy a klubot ne szankcionálja a DNCG, a francia labdarúgó pénzügyi felügyelet.

    Az Olympique Lyon átvételekor az amerikai befektető egy olyan üzleti tervvel állt a DNCG elé, amely a Bajnokok Ligájában való folyamatos részvételen alapult. Emellett 86 millió euró készpénzinjekciót adott a nemrég befejeződött szezon előtt a klubnak, amely azonban nem kvalifikálta magát a következő Bajnokok Ligája-szezonra, így több tízmillió euró hiányzik a büdzséből. 

    Szakértők szerint a mostani átigazolási időszakban a játékoseladások segíthetik hozzá a francia sztárklubot a pénzügyi egyensúly megtalálásához. Ugyanakkor lehet, hogy  130 millió eurót egy nagy kiárusítással se lesznek képesek találni a klubnál. Rayan Cherki (19), Castello Lukeba (20) vagy Bradley Barcola (20)  komoly összeget hozhat, de egyre több helyen írnak arról, hogy a nagy sikerű lyoni női csapat többségi részesedését is piacra kell dobni.

    Az RMC Sport emlékeztet: amennyiben a tulajdonos nem biztosítja a klub pénzügyi stabilitásához szükséges garanciákat, akkor a DNCG-nek jogában áll számos szankcióval sújtani a klubot. Ez lehet a klub béreinek befagyasztása éppúgy, mint a klub kizárása a francia első osztályból.

  • Max Eberl, az RB Leipzig sportigazgatója az LVZ-nek megerősítette, Josko Gvardiol és képviselői közölték a német klubbal, a horvát védő távozni szeretne a nyáron. 

    „Egyeztetésben állunk a Manchester Cityvel! Ennyit tudok jelenleg elmondani” – fogalmazott a sportvezető. 

    Mint korábban beszámoltunk róla, Pep Guardiola Bajnokok Ligája-győztes alakulata 100 millió euró körüli összeget is hajlandó lenne kifizetni a labdarúgó játékjogáért. Ezzel Gvardiola lenne a világ legdrágábban értékesített védője, megelőzve a Manchester United csapatkapitányát, Harry Maguire-t. 

  • A 2026-os szezon végéig szóló új szerződést írt alá Jim Curtin, az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő és a magyar válogatott Gazdag Dánielt is foglalkoztató Philadelphia Union vezetőedzője – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

    A 44 éves szakember 2014 novemberében lett a Union trénere, s tavaly egészen a nagydöntőig vezette a csapatot, amely ott tizenegyespárbajban veszített a Los Angeles FC-vel szemben.

    Curtint 2020-ban és tavaly is az év edzőjének választották az MLS-ben, amelyben ő az ötödik olyan szakvezető, aki legalább két alkalommal megkapta az elismerést.

Rovatok