Index Vakbarát Hírportál

Nem állnak le a szaúdiak, újabb kiváló futballista érkezik a sztároktól hemzsegő bajnokságba

Átigazolási hírek, pletykák a labdarúgás világából

Index
2023.07.11. 20:41
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Köszönjük egész napos, megtisztelő figyelmüket, szép estét és jó pihenést kívánunk, tartsanak velünk holnap reggel is, és szerdán sem maradnak le semmiről!

  • A szaúdi al-Hilal még a héten bejelentheti Szergej Milinkovics-Szavics átigazolását – írja Fabrizio Romano transzferguru a Twitter-oldalán.

    A klub 40 millió eurót fizet a Lazio 28 éves szerb válogatott középpályásáért, aki három évre ír alá a szaúdiakhoz. A kiváló futballistának már csak az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon kell átesnie, valamint alá kell írnia a szerződését.

    Az al-Hilal nem aprózza el, a nyári átigazolási szezonban már megszerezték Rúben Nevest és Kalidou Kolibalyt.

  • A Tottenham Hotspur labdarúgócsapatában folytatja karrierjét Manor Solomon, az izraeli válogatott szélsővel 5 évre szóló megállapodást írt alá a londoni alakulat.

    A 23 éves játékos 6 évvel ezelőtt nevelőklubjában, a Makkabi Petah-Tikvában mutatkozott be a felnőttek mezőnyében, majd 2019 januárjában a Sahtar Donyeckhez került, amely a 2022–2023-as szezonra kölcsönadta őt a Fulhamnek.

    Az angoloknál 24 tétmérkőzésen lépett pályára és 5-ször volt eredményes.

    Miután az ukrán klubbal kötött megállapodása június végén lejárt, a Tottenham ingyen szerezte meg a transfermarkt.de szerint 18 millió euróra értékelt futballistát.

    Salamon a Sahtar színeiben 2019 őszén Bajnokok Ligája-meccsen lőtt gólt az Atalantának és a Manchester Citynek – előbbi találatával ő lett a legfiatalabb izraeli, aki gólt szerzett a rangos sorozatban –, míg a rákövetkező idény csoportkörében a Real Madrid elleni győztes két meccsen is betalált egy-egy alkalommal.

  • A Fenerbahce szerződtette Alexander Djikut, a francia származású ghánai válogatott labdarúgóval 3+1 évre szóló megállapodást kötöttek.

    A 28 éves belső védő a Bastia csapatában nevelkedett, majd mutatkozott be a felnőtteknél, később megfordult még a Caen és legutóbb a Racing Strasbourg együttesénél, amelynél június végén lejárt a szerződése. A 21-szeres válogatott futballista 2020 őszén mutatkozott be a nemzeti együttesben, amelyen két mérkőzésen pályára lépett a tavalyi, katari világbajnokságon.

    A Fener alkalmazásában áll a szintén belső védőként számításba vett Szalai Attila, a magyar válogatott hátvédsorának egyik alapemberét a napokban az Union Berlinnel hozták hírbe. Sőt, a hétvégi hírek alapján állítólag a két klub már megegyezett egymással a vételárban, csupán a török klub elnökének jóváhagyása szükséges a transzferhez. Szalai így a legutóbbi Bundesliga-idényben negyedik helyezett Unionban a jelenleg sérülés után lábadozó Schäfer András csapattársa lehet.

  • Múlt héten lett hivatalos, hogy a világbajnok argentin válogatott kulcsjátékosa, Lionel Messi a Paris Saint-Germaintől a tengerentúli profiligában szereplő Inter Miamihoz szerződik. A floridai csapat mindössze négy éve létezik, jelenleg a Major League Soccer keleti konferenciájának utolsó helyén áll, tehát a liga leggyengébb csapatai közé tartozik.

    Mielőtt bejelentették volna, hogy az argentin világsztár a klubnál folytatja pályafutását, nagyjából egymillió követővel rendelkezett az Inter Miami közösségimédia-profilja, mely szám a hivatalos hírek után közel egy nap leforgása alatt a hatszorosára növekedett.

    Sőt, azóta már a részben David Beckham tulajdonában álló klub lett a tengerentúl egyik legnépszerűbb sportcsapata, és több követővel rendelkezik, mint a legtöbb NFL- (amerikaifutball-), MLB- (baseball)- vagy NHL- (jégkorong-) csapat.

    A hétszeres aranylabdás argentin labdarúgót új csapata vasárnap 20 órakor (magyar idő szerint hétfő hajnalban) mutatja be – közölte a The Athletic.

    A show-t bárki nézheti élőben, akinek van előfizetése az MLS-szezonra, de a tévétársaságok most azon dolgoznak, hogy Messi bemutatása és az amerikai foci nagy pillanata a Los Angelesben megrendezésre kerülő CONCACAF-aranykupa döntőjének félidejében lehessen.

    Lionel Messi jelenleg a Bahamákon nyaral. Az argentin világbajnok – aki jó eséllyel július 21-én debütál új csapatában – várhatóan kedden érkezik az Egyesült Államokba.

  • A dél-koreai élvonal tabelláját vezető Ulszan Hyundai magyar válogatott csatára, Ádám Martin iránt több klub is érdeklődik, hivatalos, hét számjegyű ajánlat is jött érte, de klubja jelen állás szerint 2.5 millió euró alatt nem engedi el – erről a Nemzeti Sport podcastjében beszélt a játékost képviselő játékosügynök, Papp Gábor.

    Az ügynök azt mondta, hogy volt már hivatalos ajánlat a csatárért Európából, top tízes bajnokságból. A koreai klub az ajánlatra úgy reagált, hogy a vételárának nagyjából a duplájáért távozhat. Ádám Martinért tavaly 1,2 millió eurót fizettek. 

  • Miután a Tottenham a második, 80 millió eurós hivatalos ajánlatát is elutasította a bajoroknak Harry Kane-ért, a német rekordbajnok B terv után néz a piacon.

    Két név merült fel első körben Münchenben: vagy a Juventus szerb csatárát, Dusan Vlahovicsot vagy a ManCity világbajnok támadóját, Julián Álvarezt szeretnék az Allianz Arénába csábítani.

  • Amikor pár nappal ezelőtt Federico Chiesa ügynöke, Fali Ramadani nagyon hivatalosan, de nagyon élesen kifakadt, hogy ügyfele sohasem követelt a Juventustól szezononként 8 millió eurós fizetést, nos akkor már sejteni lehetett: az olasz rekordbajnok és az Európa-bajnok játékos között meglehetősen feszült a viszony. 

    A 25 éves játékosnak 2025 júniusáig szól a szerződése, így a normál piaci logikának is megfelel, ha egyre több pletyka lát napvilágot Chiesa esetleges távozásáról. Ráadásul a támadónak egyre feszültebb a viszonya Massimiliano Allegri edzővel, így nem meglepő, hogy a Juventus még nem kezdeményezte Chiesa jelenlegi, évi 5 millió eurós bért garantáló szerződésének (jelentős fizetésemeléssel járó) meghosszabbítását. 

    A gazzetta.it beszámolója szerint Chiesa ügynöke, Fali Ramadani az elmúlt hetekben felmérte a Premier League piacát, hogy kiderítse, kit érdekel ügyfele hosszabb távon. 

    Az Aston Villa azonnal próbálkozott, de ez a klub nem volt igazán vonzó a játékos számára. Annál inkább a Liverpool és Newcastle érdeklődése, amely azonban egyelőre csak elméleti lehetőség. A vörösöknél csak akkor lehet érdekes Chiesa, ha Mohamed Szalah úgy döntene, hogy távozik az egyik gazdag szaúdi klubhoz. A Newcastle-nél is hasonló a helyzet: jelenleg közel vannak ahhoz, hogy megszerezzék ugyanerre a posztra az angol válogatott Harvey Barnest, aki éppen a Leicesterrel esett ki a bajnokságból. A Szarkák a francia szélső, Allan Saint-Maximin távozása esetén fordulnának Chiesa felé. 

    A Juve egyelőre hallgat, de a klubhoz közel állók szerint 50 millió euró alatt meg se nézik az ajánlatokat, ami logikus, hiszen Chiesát a Fiorentinától vásárolta a rekordbajnok, először 2020-ban kölcsönben, 12,6 millió euróért, majd 2022-ben véglegesen, további 42,5 millió euróért. 

  • Mozgalmas nyara van az Al-Ittihad alakulatának: a szaúdi klub komoly erősítéseket eszközölt, amióta megnyílt az átigazolási piac: többek között az aranylabdás Karim Benzema, N’Golo Kanté és Jota – nem a liverpooli, a celtices – is csatlakozott a sárga-feketékhez.

    A csapat edzője, Nuno Espírito Santo nem is leplezte örömét, amikor az együttes első edzésén először találkozott az „újakkal”, óriási mosoly kíséretében ölelte magához a friss szerzeményeket.

     

     

  • Egy évre kölcsönben az Union Berlin csapatához kerül a Chelsea elefántcsontparti támadója, Datro Fofana. A 20 éves játékos így Schäfer András csapattársa lesz, ráadásul a berliniek a Bundesliga előző kiírásában a BL-indulást érő negyedik helyen végeztek, így a Bajnokok Ligájában is pályára léphet.

  • A CBS értesülése szerint a szaúdi al-Hilal labdarúgócsapat 220 millió eurót sem sajnálna Bernardo Silva megszerzésére. A lap úgy tudja:

    az együttes mintegy 70 millió eurót fizetne a Manchester Citynek, a 28 éves portugál középpályás jelenlegi klubjának, míg Bernardo Silva éves fizetése 50 millió euró lenne, és várhatóan három évre kötelezné el magát.

    A futballista manchesteri szerződése 2025 nyaráig érvényes, értékét 80 millió euróra teszi a transfermarkt.de.

    A szaúdi csapat idén nyáron már igazolt egy portugál válogatott futballistát, a 26 éves Rúben Nevest a Wolvestól, és közel áll ahhoz, hogy megszerezze a Laziótól a 28 éves szerb középpályást, Szergej Milinkovics-Szavicsot.

  • Az Arsenal labdarúgócsapatának reményei szerint hamarosan véglegesíthetik Jurrien Timber szerződtetését, és a curacaói–arubai származású, holland válogatott védő csütörtökön, az FC Nürnberg elleni felkészülési összecsapásán már bemutatkozhat új együttesében.

    A 22 éves angol sajtóhírek szerint már elvégezte az orvosi vizsgálatokat, és hosszú távra szóló szerződésének véglegesítése van már hátra csupán.

    A londoni „ágyúsok” 34 millió fontot fizetnek előre Timberért a holland csúcstartó Ajaxnak, amely összeg a teljesítményhez kapcsolódó további kiegészítőkkel 38 millió font is lehet.

    Timberre elsősorban jobbhátvédként számíthat az Arsenal – a legutóbbi szezonban döntően Ben White szerepelt ezen a poszton –, de a holland képes a védelem közepén is játszani.

    A futballista korábban a Manchester United érdeklődését is felkeltette.

  • A Magyar Kupa legutóbbi kiírását megnyerő Zalaegerszeg további egy évvel meghosszabbította Tajti Mátyás kontraktusát, aki így 2025 nyaráig biztosan a zalaiakat erősíti.

    Sőt, a csapatból távozó Kálnoki-Kis Dávid után a csapatkapitányi karszalagot is megkapja, így új szerepkör vár rá a következő szezontól.

  • Ahogyan arról korábban az Index is beszámolt, az első, 70 millió eurós hivatalos ajánlat után vasárnap újabb megkeresést intézett a Bayern München a Tottenham felé, amelyben különböző bónuszok mellett már 80-at kínáltak az angol válogatott csapatkapitányáért, Harry Kane-ért.

    Minden jel arra utal azonban, hogy a Spurs ezt is visszautasította, a londoniak kötik az ebet a karóhoz, és 100 millió alatt nem engedik el a klub történetének legeredményesebb gólszerzőjét, aki így egyelőre hiába jelentette ki korábban, hogy a bajoroknál akarja folytatni a pályafutását.

  • A Benfica hétfőn este hivatalosan is bemutatta legújabb szerzeményét, aki nem más, mint a 22 éves cseh balhátvéd, David Jurásek. A Slavia Praha tehetséges játékosának érkezésével szinte biztosra vehető, hogy az azonos poszton futballozó magyar válogatott Kerkez Milos aligha csatlakozik a portugál együtteshez – már csak azért sem, mert sajtóhírek szerint a jelenleg még az AZ Alkmaart erősítő 19 éves játékos karnyújtásnyira van attól, hogy a Lazio leigazolja.

  • Kedden is kinyit a Futballbazár, az Index új, átigazolási híreivel és pletykáival foglalkozó, folyamatosan frissülő hírfolyama. Kövessenek minket ma is, és nem maradnak le a nap legfontosabb történetéről sem a magyar, sem a nemzetközi piac mozgásairól!

Rovatok