Index Vakbarát Hírportál

Szerb gólvágót szerződtetne a Bajnokok Ligája döntős csapat

Pénteki átigazolási hírek, pletykák a labdarúgás világából

Index
2023.07.14. 20:32
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Köszönjük a figyelmet, jó pihenést kívánunk a hétvégére olvasóinknak. Hétfőn is tartsanak velünk, aznap is jelentkezünk a magyar és a nemzetközi futballpiac legfrissebb híreivel!

  • A Szaúd-arábiai bajnokság bronzérmese, az Ázsiai Bajnokok Ligájában döntőig menetelő Al-Hilal megtette a második ajánlatát Alekszandar Mitrovicsért, a Fulham szerb gólgyárosáért. A londoni klub álláspontja azonban változatlan: a támadó nem eladó.

    Sajtóhírek szerint az Al-Hilal nem tett le Alekszandar Mitrovicsról, a szerb válogatott csatár megszerzéséről. A korábbi, 25,5 millió fontos ajánlatot 30-ra emelték – írja a Sky Sports.

    A játékos jelezte a klubvezetésnek a távozási szándékát, azonban a sportigazgató nem bólintott rá a kérdésre.

    A transzferpápa, Fabrizio Romano is azt írta, hogy MItrovics kész lenne átigazolni az arab csapatba, és már csak a Fulhamen múlna, hogy  ez megtörténjen.

    Mitrovics 2017 óta erősíti a londoni együttest, a Premier League előző szezonjában 24 mérkőzésen 14 gólt szerzett. A válogatott a tavalyi Nemzetek Ligája kiírásában 6-szor, míg a világbajnokságon 2-szer talált be. A szaúdi együttes minden bizonnyal nem fog lemondani a támadó megszerzéséről.

  • Az angol labdarúgó-bajnokság legutóbbi kiírásában ezüstérmes Arsenal hivatalos csatornáin jelentette be, hogy szerződtette az Ajax holland válogatott belső hátvédjét, Jurrien Timbert.

    A 22 éves játékos 121 mérkőzésen lépett pályára, a holland válogatottban pedig eddig 15-ször szerepelt, többek között a katari világbajnokságon is.

  • Szoboszlai Dominik korábbi klubja pénteken délután jelentette be, hogy szerződtette a francia RC Lens belga támadóját, Loïs Opendát.

    A 22 éves belga csatárt klubrekordot jelentő 43 millió euróért szerezték meg a lipcseiek, aki a Ligue 1 előző kiírásában második lett a lensiekkel, és nagy szerepe volt az ezüstéremben, hiszen 38 bajnokin 21 gólt és 4 gólpasszt jegyzett.

  • Bár minden jel arra utal, hogy a magyar válogatott hátvéd távozik a Fenerbahce együttesétől és a következő szezont már az Union Berlin csapatában kezdi meg, egyelőre még a török alakulatot szolgálja.

    Amely most kapusposzton próbál erősíteni, méghozzá nem akárkivel: előrehaladott tárgyalásokat folytat ugyanis a világbajnoki ezüst- és bronzérmes horvát válogatott labdarúgóval, Dominik Livakoviccsal és a játékos klubjával, a Dinamo Zagrebbel is.

    Livakovic a Katarban bronzérmes horvát csapat egyik legjobbja volt, oroszlánrészt vállalt déli szomszédunk bronzérmében, a Japán elleni nyolcaddöntőben, majd a Brazília elleni negyeddöntőben megnyert büntetőpárbaj során is több 11-est hárított.

  • Miután David de Gea lejáró szerződését nem hosszabbította meg a Manchester United, az angol együttes minden követ megmozgat, hogy már az Egyesült Államokban elutazzon az alakulattal az első számú kiszemelt kapus, André Onana.

    Az Inter BL-döntős hálóőréért a milánóiak eredetileg 60 millió eurót szerettek volna kapni, ám a hírek szerint valamennyit hajlandóak engedni a vételárból, így akár már a napokban klubot válthat a kameruni játékos.

    Az MU szerdán Edinburghban játszik felkészülési mérkőzést a Lyonnal, azt követően indul a tengerentúlra.

  • Habár délelőtt a Bild még arról számolt be, hogy Kyle Walker nem csatlakozik a bajorokhoz és minden bizonnyal meghosszabbítja szerződését a BL-győztes ManCityvel, néhány órán belül változott a felállás.

    A transzferguru, Fabrizio Romano szerint ugyanis mindkét klub nyitott a váltásra, ráadásul az ügylet keretein belül Benjamin Pavard az angol bajnokhoz kerülhet, amely így Walker pótlását is letudhatja.

  • A korábban többek között a Sportingot, a Manchester Unitedet és a Laziót erősítő Nani a török első osztályban szereplő Adana Demirsporhoz igazolt. 

    A 36 éves szélső az előző szezonban az ausztrál Melbourne Victory csapatában játszott, ám a 112-szeres válogatott visszatér Európába. A Demirsport a korábbi holland legenda, Patrick Kluivert irányítja.

  • A Bajnokok Ligája legutóbbi kiírását megnyerő Manchester City angol válogatott védője, Kyle Walker jövője egyelőre még kérdéses, a játékoshoz közeli források szerint hamarosan meghosszabbítja szerződését az idén a BL mellett a bajnokságot és az FA-kupát is megnyerő alakulattal.

    Pedig Walkert többek között a Bayern München is szívesen látná a soraiban, a német Bild szerint azonban a védő és leginkább családja azonban nem szívesen hagyná el Angliát, emiatt alighanem a következő szezonban is a Premier League-ben látjuk majd futballozni.

  • A török Galatasaray megtette első hivatalos ajánlatát a Premier League-ben szereplő Manchester United középpályásáért, Fredért. A brazil öt évvel ezelőtt csatlakozott a Vörös Ördögökhöz, ám az előző szezonban egyre kevesebb játéklehetőséghez jutott, leginkább honfitársa, Casemiro érkezését követően.

    A Galata nem tétlenkedik a nyáron, a PSG-től Mauro Icardit, az RB Leipzigtől pedig Angelinót szerezte meg, Fred iránt azonban a hírek szerint a török alakulat mellett szaúdi klubok és több PL-csapat is érdeklődik, többek között a Fulham is.

  • Ahogyan arra számítani lehetett, valóban az ecuadori válogatott hátvéd érkezésére utaltak reggel a ferencvárosiak: a 28 éves Cristian Ramírez hat év után tér vissza a budapesti zöld-fehérekhez.

  • A hírek szerint már csak a formalitás hiányzik ahhoz, hogy Edinson Cavani csatlakozzon az argentin Boca Juniorshoz.

    A játékos ügynöke a mai napon Buenos Airesbe utazott, hogy véglegesítse a 36 éves csatár szerződését, amelyet követően a klub hivatalosan is bejelentheti a támadó érkezését.

    Cavani az elmúlt szezonban a Valencia együttesében futballozott, korábban azonban évekig a Napolit, a PSG-t és a Manchester Unitedet erősítette.

  • Egyelőre nem dőlt még el az AS Romát erősítő Paulo Dybala jövője, akit bár szeretne megtartani az olasz alakulat, több topklub is szívesen látná a soraiban. Az egyik ilyen a Chelsea, ahol ráadásul Mauricio Pochettino személyében argentin edzője lehetne, ráadásul, ha mindez nem lenne elég, válogatottbeli csapattársa is felcsapott „ügynöknek”.

    Enzo Fernández ugyanis a hírek szerint kapcsolatba lépett Dybalával és arról győzködi, csatlakozzon a londoni alakulathoz. A 29 éves támadónak 2025 júniusáig van szerződése a rómaiakkal, ám olasz források szerint a kivásárlási ára mindössze 10 millió euró körül mozoghat, amelyet a Chelsea könnyedén kifizethet érte.

  • Olasz sajtóértesülések szerint kikerült az olasz bajnokságban szereplő Juventus első keretéből a 121-szeres válogatott Leonardo Bonucci.

    Beszámolók szerint a klub sportigazgatója, Cristiano Giuntoli már tájékoztatta is a hátvédet arról, hogy nem számolnak vele a jövőben, a csapat amerikai edzőtáborába sem utazhat el.

    Bonuccit még egyéves szerződés köti a torinói alakulathoz, amennyiben felbontják a szerződését, a Premier League felé veheti az irányt, hiszen többek között a Newcastle United is érdeklődik iránta, de az sem elképzelhetetlen, hogy az Egyesült Államokba szerződik.

    Amennyiben viszont nem sikerül megegyeznie a Juve vezetőivel a kontraktusát illetően, az sem elképzelhetetlen, hogy felhagy a profi futballal.

  • Pénteken reggel sejtelmes poszttal jelentkezett a magyar bajnok Ferencváros csapata a közösségi médiában: a mai napon új játékos érkezését jelenti be klub.

    Minden valószínűség szerint a futballista az ecuadori Cristian Ramírez lesz majd, aki 2015 januárjától két éven keresztül már a zöld-fehéreket erősítette, majd az orosz Krasznodar alakulatához igazolt. Onnan térhet most vissza a 28 éves szárnyvédő, akit már alig várnak a drukkerek, gyorsasága és megbízható játéka miatt ugyanis hamar belopta magát a Groupama Aréna közönségének szívébe.

  • Minden fontosabb hírt és pletykát csütörtökről  alább  olvashat. 

  • Nyitja kapuit az Index Futballbazárja, amely pénteken is figyelemmel kíséri a futballvilág legfrissebb átigazolási híreit, pletykáit. Tartsanak velünk, és nem maradnak le egyetlen fontos fejleményről sem.

Rovatok