Index Vakbarát Hírportál

Egy embert lehúzhatnak a listáról a németek: Völler nem akar kapitány lenni

2023. szeptember 12., kedd 08:21

Rudi Völler csapatigazgató nem kandidál a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjára – árulta el a franciák elleni keddi mérkőzésre az edzői feladatokkal megbízott szakember a találkozót felvezető hivatalos sajtótájékoztatón.

A holnapi egymeccses küldetés számomra, viszont kötelességemnek éreztem, hogy ezen a meccsen segítsek. A célom, hogy az új szakvezetőt segítsem majd, ahogy azt Hansi Flick esetében is tettem, de remélhetőleg jobb eredményekkel

– idézte a játékosként világbajnok szakembert a Magyar Távirati Iroda, aki 2000 és 2004 között már irányította a Nationalelfet.

A 63 éves Völler arról beszélt, hogy a jövő évi Eb-re házigazdaként készülő német válogatott átvitte az idei évre a tavalyi világbajnoki csalódást, így pedig nem tudta helyreállítani az önbizalmát.

A 2021-ben kinevezett és vasárnap menesztett Flick vezetésével az első nyolc mérkőzését megnyerte a német együttes, de tavaly már a csoportkörben búcsúzott a katari vb-n. Szombaton 4–1-re kikapott Japántól felkészülési mérkőzésen, így 38 év után sorozatban háromszor szenvedett vereséget, legutóbbi 17 összecsapásából pedig csak négyet nyert meg. A tréner az első menesztett szövetségi kapitány lett a német válogatott 123 éves történetében.

A Kicker információi szerint az utódlásnál komoly gondot okoz, hogy Flick ezen a szinten is kimagasló bánatpénzre jogosult, így pedig a DFB az ideálisnál szűkösebb tárgyalási pozícióból indul a lehetséges jelölteknél. A sportlap egyébként a Bayern München korábbi edzőjét, Julian Nagelsmannt tartotta hétfőn még a legfőbb esélyesnek a német kispadra, miközben a Sky Sport arról írt, a szövetség alelnöke, Hans-Joachim Watzke azon dolgozik, valahogy Jürgen Kloppot sikerüljön elcsábítani a Liverpooltól.

A Sky megjegyezte, Klopp és Nagelsmann mellett is akadnak még megfontolandó opciók a DFB vezérkara előtt: az olcsó és hatékony megoldás a jelenleg klub nélküli osztrák edző, Oliver Glasner lehet, míg a Benficát irányító Roger Schmidtet szintén a „könnyebben mozdítható” kategóriába sorolják a német szakírók, noha utóbbi épp nyáron kötött új szerződést és 30 millió eurós kivásárlási záradékot is kapott Portugáliában.

Kedden a legutóbb vb-ezüstérmes franciák ellen hárman, Rudi Völler csapatigazgató, Hannes Wolf, az U20-as válogatott szövetségi edzője, valamint az ő segítője, Sandro Wagner irányítják majd a csapatot – összegezte az MTI.

Rovatok