Index Vakbarát Hírportál

Váratlanul és fájdalmasan tévesztett lépést a Ferencváros olasz csoportriválisa

2023. október 24., kedd 09:56

A Fiorentina otthon 2–0-ra alulmaradt az Empolival szemben az olasz labdarúgó-bajnokság 9. fordulójának hétfői játéknapján. A Serie A most zajló idényében második vereségét szenvedte el a Ferencváros olasz csoportriválisa az Európa-konferencialigában, negyedik hazai fellépésén az elsőt. A magyar bajnok csütörtöki ellenfele, a belga Genk közben gólgazdag meccsen tartotta otthon a három bajnoki pontot, a Csukaricski viszont ugyancsak kikapott, igaz, a szerb gárda vendégként lépett fel.

A firenzei együttes – amellyel az FTC vendégként kétgólos előnyről végzett 2–2-re az Ekl-ben október 5-én – a kiesőjelöltek közé sorolt Empolit fogadta. Utóbbi nyolc meccse után hat vereséggel és négy ponttal állt, vendégként ponthoz és szerzett gólhoz sem jutott korábban, benne a római kirándulással, amelyből 0–7-tel szállt ki. A papírformát azonban ezúttal sikerült borítania, méghozzá alaposan.

A 21. percben a 36 éves Francesco Caputo szerzett vezetést, majd a vendégcsapatnak az első félidő hajrájában kezezés miatt meg nem adott találata is volt.

Hiába volt döntő a mezőnyfölény a hazaiak javára, és veszélyeztette többet a kaput a Fiorentina, újabb gólt az Empoli ért el,

a 81. percben a ghánai Emmanuel Gyasi találata bebiztosította csapata győzelmét.

A Ferencváros szombaton az OTP Bank Ligában a jó erőket felvonultató és jó formában lévő DVTK vendége volt, és egy lüktető, végig izgalmas találkozón jutott a 2–1-es győzelemmel újabb három ponthoz, így a fordulót követően is megtartotta vezető helyét a tabellán. Mindezt úgy, hogy egy meccsel kevesebbet játszott, mint az őt közvetlen üldöző Paks, Újpest kettős. Vasárnap 18 órától a népligetiek a lilákkal játszanak rangadót az Üllői úton.

Előtte azonban csütörtökön Belgiumban lesz jelenésük, ahol a hozzájuk hasonlóan az Ekl-csoportban négy ponttal álló Genk vendégei lesznek. A felvonás visszavágóját két héttel később rendezik meg a Groupama Arénában.

A Genk a belga pontvadászat 11. fordulójában nyeretlen szériájának vetett véget,

a tabella alsó régiójába tartozó KV Mechelent 2–0-s félidőt követően 4–0-ra rendezte le.

Hazai részről az első játékrészben Christopher Bonsu Baah és Bryan Heynen, míg a második felvonásban Bilal el-Hannussz és Anouar Ait El Hadj volt eredményes.

A Genk 11 fordulót követően 18 ponttal az ötödik helyet foglalja el a tabellán, a szezonban a negyedik győzelmét aratta, viszont sorozatban négy döntetlent követően jutott ismét három ponthoz.

Az F csoportban szereplő ellenfelek közül a Csukaricski nyitotta a bajnoki sort hétvégén, napra pontosan pénteken, és maradt alul 1–0-ra a Novi Pazar otthonában. A szerb gárda – amelyet az FTC az Ekl-főtáblába nyitányán otthon 3–1-re legyőzött – 10 kör után 16 ponttal a hatodik helyet foglalja el a szerb bajnokságban.

A Genk–Ferencváros-mérkőzésről az Index élő, szöveges tudósítással és összefoglalóval jelentkezik csütörtökön.

Európa-konferencialiga, csoportkör

F csoport, a 3. forduló programja
Genk–Ferencváros 21:00
Fiorentina–Csukaricski 21:00

Rovatok