Index Vakbarát Hírportál

A kérdés már nem kérdés, műteni kell Ter Stegent

2023. december 6., szerda 12:23

A Barcelona hivatalos honlapján jelentette be, hogy a várt eredményt meg nem hozó konzervatív kezelési módszerekkel felhagyva a csapat játékosa, Marc-André ter Stegen kés alá fekszik elhúzódó hátproblémái miatt.

A katalán futballcsapat hivatalos honlapja által idézett Marc-André ter Stegen arról beszélt, komoly dilemmát okozott számára a műtét, ám a Barcelona és a német válogatott orvosaival konzultálva végül az operáció mellet döntött.

Bosszant, hogy hosszabb kihagyás vár rám, de azt gondolom, ez a helyes döntés, hogy a lehető legbiztonságosabb módon és a legjobb állapotban térjek majd vissza

– fogalmazott a 31 esztendős, 38-szoros válogatott labdarúgó.

A minap még arról szóltak a hírek, ugyan a várt javulás elmaradt a labdarúgó állapotában, egyelőre próbálja megúszni hátsérülését műtét nélkül.

A játékosra sajtóhírek szerint három hónapos rehabilitáció vár majd a beavatkozást követően, így szerencsés esetben az idény hajrájára visszatérhet a pályára. Ezzel együtt pedig lehet még esélye arra is, hogy a számára hazai körülmények között, Németországban rendezett Európa-bajnokságon is ott legyen a nationalelffel. Ezt ugyanakkor sem klub, sem nemzeti csapata nem erősítette meg.

Ter Stegen az utóbbi időben első számú hálóőrnek számított a németeknél, igaz, menet közben a korábbi kezdőkapus, Manuel Neuer felépült tavaly decemberi lábtöréséből, így aztán Julian Nagelsmann szövetségi kapitány akkor sem lenne nagyon szorult helyzetben, ha előbbi kihagyni kényszerülne az Eb-t.

A német labdarúgó-válogatott az A csoportban Skóciával, Svájccal és Magyarországgal szerepel majd együtt. A mieink június 19-én, Stuttgartban csapnak majd össze a házigazdákkal.

Rovatok