Index Vakbarát Hírportál

Sima győzelemmel vette vissza első helyét a spanyol liga meglepetéscsapata

2023. december 19., kedd 08:57

A Girona visszavette az első helyet a spanyol labdarúgó-bajnokság tabelláján, miután a 17. forduló hétfő esti zárómérkőzésén könnyedén, 3–0-ra legyőzte a vendég Alavést.

A gironai együttes az első félidő közepén szerezte meg a vezetést, majd a játékrész hajrájában megduplázta előnyét. A végeredményt a duplázó ukrán Artem Dovbik állította be az 59. percben. A hazaiak harmadik, a mérkőzés második gólját a 42. percben Portu szerezte.

A Girona 14. győzelmét aratta, két döntetlen és egy vereség mellett, így újra két ponttal előzi meg a második Real Madridot. Hazai mérlege hét győzelem, egy döntetlen és egy vereség.

A legutóbbi három fordulóban nyeretlen Alavés a kilencedik vereségét szenvedte el, négy győzelem és négy döntetlen mellett. A gárda vendégként továbbra is nyeretlen, három döntetlen mellett hatodszor maradt pont nélkül a szezonban.

A két együttes harmadik alkalommal találkozott az élvonalban Gironában, a hazaiak előbb 3–2-re kikaptak, majd 1–1-es döntetlent értek el, ezúttal azonban összejött végre a győzelem is.

La Liga, 17. forduló:

vasárnap játszották:

szombaton játszották:

pénteken játszották:

Az élcsoport állása: 1. Girona 44 pont, 2. Real Madrid 42, 3. FC Barcelona 35, 4. Atlético Madrid 34, 5. Athletic Bilbao 32, 6. Real Sociedad 30

(Borítókép: Joan Valls / Urbanandsport / NurPhoto via Getty Images)

(Index / MTI)

Rovatok