Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai Dominik és Erling Haaland sem került be a PL őszi álomcsapatába

2023. december 30., szombat 13:51

A 19. forduló befejeztével féltávhoz érkezett az angol labdarúgó-élvonal (Premier League) 2023–2024-es kiírása, ennek fényében pedig a statisztikákkal foglalkozó Opta elkészítette az őszi szezon álomcsapatát. A magyar válogatott és a Liverpool középpályása, Szoboszlai Dominik nem kapott helyet a legjobbak között, de még a Manchester City gólvágója, Erling Haaland sem nyert bebocsátást az álomcsapatba.

Bár csak a Tom Lockyer szívrohama miatt félbeszakított Bournemouth–Luton Town és az elhalasztott Manchester City–Brentford találkozókkal lenne teljes a kép az őszi szezont illetően, az Opta viszont elemezte a játékosok teljesítményét, és összeállította a szezon első felének legjobb kezdőtizenegyét. 

A statisztikákkal foglalkozó oldal a legalább 1000 percet játszó labdarúgókat vette górcső alá, és 100 különböző mutató figyelembevételével állapította meg a legjobban teljesítő játékosokat. Érdekesség, hogy a jelenleg éllovas Liverpoolból mindössze két labdarúgó kapott helyet az álomcsapatban, a kapus Alisson Becker és a csapatkapitány Virgil van Dijk. Szoboszlai Dominik, aki az egyik legtöbb játékpercet töltötte a pályán, és mindössze egy bajnoki mérkőzésen nem volt a kezdőcsapat tagja, nem kapott helyet a legjobbak között. 

A Liverpool mögött második helyezett Arsenalból már több játékos nyert bebocsátást az álomcsapatba: Olekszandr Zincsenko és Declan Rice mellett Martin Ödegaard is bekerült a legjobbak közé. A jelenleg negyedik helyen álló – de a bajnoki címre legnagyobb eséllyel rendelkező – Manchester Cityből szintén három labdarúgó, Kyle Walker, Rodri és Bernardo Silva érdemelte ki az elismerést. Ezen felül még játékost adott a legjobbak közé a West Ham, a Crystal Palace, valamint az idényt kirobbanó formában kezdő Tottenham is. 

Az Opta álomcsapata a Premier League őszi szezonja alapján

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok