Index Vakbarát Hírportál

Olasz és angol klubok lerakatává is válhatott volna az Újpest

2024. február 12., hétfő 12:54

Roderick Duchatelet elmondása szerint angol és olasz érdeklődők is bejelentkeztek az Újpestért, de végül a Mol Vagyonkezelő lett a befutó – szúrta ki a csakfoci.hu.

A múlt héten jelentették be, hogy Roderick Duchatelet tulajdonos eladja az Újpest FC-t a Mol Vagyonkezelő Zrt.-nek, a magyar olaj- és gázipari óriáscég leányvállalatának. A belga üzletember közel 13 évig állt a magyar klub élén, amely ez idő alatt három Magyar Kupát és egy Szuperkupát nyert, valamint bronzérmes is volt az NB I-ben.

A lila-fehérek várhatóan tavasszal távozó tulajdonosát a Het Belang van Limburg c. belga lap idézte az Újpest eladásával kapcsolatban.

Az átvétel utolsó lépéseit még meg kell tenni, így egy ideig még én maradok a napi vezetés élén. De az aláírások már megtörténtek

– mondta Roderick Duchatelet.

Már régóta dolgoztunk az Újpest eladásán. Angol és olasz klubok is komolyan érdeklődtek, de a Mollal együtt úgy gondoljuk, hogy megtaláltuk a legjobb és legerősebb vásárlót

– tette hozzá.

Duchatelet labdarúgásban betöltött szerepe az Újpest eladásával véget is érhet, árulta el az üzletember.

Nincsenek további ambícióim a labdarúgásban. Más projektekkel vagyok elfoglalva. Családi vállalkozásokkal és ingatlanokkal is foglalkozom. Az elkövetkező hetekben az Újpest sok időmet leköti majd, de utána az energiámat más dolgokra fordítom. Az igaz, hogy nem fogok visszatérni Belgiumba, de aktív maradok külföldön – fogalmazott az Újpest leköszönő elnök-tulajdonosa.

A Duchatelet család tulajdonában így egyedül a német Carl Zeiss Jena maradhat még – emelte ki a csakfoci.hu.

Újpesten a tulajdonosváltás után két nappal az addigi vezetőedző, Nebojsa Vignjevics távozását is bejelentették. A szerb szakember helyét Mészöly Géza vette át, akivel hétvégén a DVTK otthonában kilencmeccses nyeretlenségi sorozatot zárt le a lila-fehér gárda.

Rovatok