Index Vakbarát Hírportál

Tovább várat magára Szoboszlai Dominik visszatérése

2024. február 28., szerda 20:13

Ahogyan arra Jürgen Klopp menedzser keddi sajtótájékoztatója után számítani lehetett, a Southampton elleni FA-kupa-meccsen Szoboszlai Dominik és a többi olyan futballista játékát sem kockáztatta meg a Liverpool, akiknek kisebb-nagyobb kihagyása volt az elmúlt hetekben.

A klub hivatalos kommunikációja szerint a visszatéréshez rendkívül közel álló trió, azaz Mohamed Szalah, Darwin Núnez és Szoboszlai Dominik neve sincs ott a ma esti mérkőzésre nevezett Liverpool-játékosok között. Mindez a klub hivatalos X-csatornájára (korábban: Twitter) feltöltött posztból derült ki.

A Premier League élén álló együttes az angol másodosztályban negyedik helyezett, az élvonalba való visszajutásért küzdő Southamptonnal mérkőzik a legjobb nyolc közé kerülésért.

Jürgen Klopp keddi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, alig várja, hogy lássa, játékosai milyen állapotban térnek vissza a vasárnapi Ligakupa-döntő utáni szabadnapjukról, Szoboszlaiék nevezéséről pedig a médiakonferenciát követő tréningen látottak alapján határoz majd.

A Liverpool hétvégén a Chelsea ellen aratott heroikus győzelmet a második számú angol kupasorozatban, ezzel a fináléig vezető úton két fantasztikus gólt is lövő Szoboszlai megszerezte nagy-britanniai pályafutása első trófeáját.

Legközelebb a Nottingham Forest otthonában rendezett, március 2-ai mérkőzésen lehet esélye pályára lépni.

Szoboszlait februárban nem láthattuk a pályán

Február elején derült égből villámcsapásként jött a hír – mindössze két mérkőzéssel a visszatérése után –, hogy ismét gondok adódtak Szoboszlai combhajlítójával, így az Arsenal elleni csúcsrangadón nem lesz bevethető. Az első információk még arról szóltak, csupán néhány nap pluszpihenőre lesz szüksége a januárban már három és fél-négy hetet ugyancsak kihagyó középpályásnak.

Idehaza elsőként jeleztük, hogy sérülése miatt akár egész hónapban a partvonalon túlra szorulhat a 23 éves középpályás. A visszatérését még az sem tudta jelentősen felgyorsítani, hogy a hónap elején néhány napra hazalátogatott, Telkiben pedig egy osztrák specialista, Franz Leberbauer foglalkozott vele. 

Szoboszlai a minap úgy fogalmazott, bár úgy érzi, képes lenne újra pályára lépni, sőt a Ligakupa-döntőért akár a szokásosnál nagyobb kockázatot is kész lett volna vállalni, a Pool orvosi stábja nem adta áldását a visszatérésére.

A vörösök kupasikerét igencsak felértékeli, hogy az első keretből folyamatosan 9-10 játékos hiányzott az előző heti edzéseken. Ráadásul a hiányzóknak több mint fele alapember: Szoboszlai, Szalah és Núnez mellett Alisson Becker, Curtis Jones, Diogo Jota, Trent Alexander-Arnold és Thiago is az elmúlt egy hónapban sérült meg vagy sérült vissza. A Ligakupa-döntő után aztán Ryan Gravenberch és Endo Vataru is mankózva távozott a Wembley-ből újabb aggodalomra adva okot.

Mellettük Joel Matip, Stefan Bajcetic és Ben Doak is jó ideje maródi.

Szoboszlai január 31-én a Chelsea elleni bajnokin szerepelhetett utoljára a Liverpoolban, azon a találkozón gólt is szerzett.

Az együttest sújtó sérüléshullám okairól itt írtunk!

LABDARÚGÁS
ANGOL FA-KUPA, NYOLCADDÖNTŐ
Szerda, 21.00: Liverpool–Southampton

(Borítókép: Andrew Powell/Liverpool FC via Getty Images)

Rovatok