Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai Dominik: Életemben eddig egyszer sírtam el magam az öltözőben örömömben

2024. április 20., szombat 21:38

A Liverpool magyar válogatott futballistája, Szoboszlai Dominik exkluzív interjút adott a Spíler TV-nek, amiben többek között felidézte, mi volt a játékosok reakciója, miután Jürgen Klopp közölte velük, az idény végén távozik Angliából.

Szoboszlai az interjú elején azt mondta, átigazolása után a saját bőrén tapasztalta meg, hogy az angol élvonalban (Premier League) nincsenek könnyű meccsek, minden fordulóban úgy futnak ki a pályára, hogy csak 50 százalék esélyük van a győzelemre.

„Nekünk lassan természetessé válik, hogy egygólos hátrányban játszunk, megszámolni sem tudom, hányszor fordítottunk már. Az angol bajnokságban nagyobb a tempó, mint a Bundesligában, minden pillanatban észnél kell lenni a pályán” – jegyezte meg.

A magyar válogatott csapatkapitánya azt is mondta, mindegy, milyen pozícióban játszatja őt az edzője, neki az a fontos, hogy hasznos tagja legyen az együttesének. Hangsúlyozta, hogy játék közben nem arra fókuszál, hogy javítsa az egyéni statisztikáit, kizárólag az érdekli, hogy nyerjen a csapata.

A beszélgetés közben szóba került, hogy a pályán többször is ment a duma közte és Erling Haaland (Manchester City) között, akivel korábban együtt futballozott Salzburgban. Szoboszlai azt mondta, szeretné, ha az ő titkuk maradna, miket vágtak egymás fejéhez.

A Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp január 26-án közölte a szurkolókkal, hogy az idény végén átadja a kispadot egy másik szakembernek. Szoboszlai visszaemlékezése szerint aznap 10:30-ra összehívtak egy meetinget, ami szokatlan volt, és mindenki sejtette, hogy nagy bejelentésnek lesznek a fültanúi.

A többiek mondták, hogy amióta itt van a menedzser, sosem volt 10:30-kor megbeszélés, így vagy a hosszabbítást jelenti be, vagy elköszön. Sajnos az utóbbi történt, utána pedig mindenki nézett a másikra az öltözőben, hogy ez most szívatás, vagy kandikamerák vannak-e valahol. De nem voltak

– idézte fel a keserű pillanatokat a magyar középpályás.

Szoboszlai megismételte, amit januárban egyszer már elmondott a 66. Év Sportolója Gálán, vagyis azt, hogy a tavalyi év legemlékezetesebb pillanata az volt számára, amikor a magyar válogatottal kijutott a németországi Európa-bajnokságra. „Nagy kő esett le a szívemről akkor. Életemben nem sírtam el magam egy meccs után örömömben, de ott sikerült. Persze az sem volt bánatos pillanat, amikor a Liverpoolhoz szerződtem” – tette hozzá.

A teljes interjú alább tekinthető meg:

Rovatok