Index Vakbarát Hírportál

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
A szerencsejátékban 18 éven felüli, sérülékenynek nem minősülő személyek vehetnek részt. A túlzásba vitt szerencsejáték függőséget okozhat.

  • A Marca spanyol sportnapilap Luis de la Fuente, esélyesek közé sorolt válogatottjának szombat kora esti bemutatkozó mérkőzése előtt (kezdés 18 órakor, ellenfél Horvátország) arról közölt összeállítást, hogy az esélytelenek nyugalmával várhatják a felvonást, már ami a lelátói jelenlétet és az ottani hangpárbajt illeti.

    A lap kiemelte: Németországban jelentős a horvát, az albán és az olasz vendégmunkások száma, csoportellenfeleikkel ellentétben viszont az övék meg nem, így döntően annak az ötezer spanyol szurkolónak a támogatásában bízhatnak, akik otthonról kísérték el a válogatottat.

    A cikkben konkrét számokat is közöltek. Ezek alapján Németországban mintegy 450 000 horvát él, Berlin utcáit körülbelül 75 ezren „vehetik be” a nap folyamán, a válogatott hétfői edzésére – amely nyílt volt, tehát nem feltétlen jelzett nemzeti elköteleződést – körülbelül négyezren látogattak el a neuruppini Volkparkstadionba.

  • A Wizz Air W62291 számú, Budapest–Dortmund járata szombaton előreláthatólag két órás késéssel indul Budapestről. Ez rossz hír azoknak a szurkolóknak, akik szeretnének ott lenni a Svájc elleni meccsen a labdarúgó Európa-bajnokságon.

    A Wizz Air a mai napon Budapestről négy, Debrecenből egy szurkolói járatot indított Kölnbe, a labdarúgó Európa-bajnokság mai mérkőzésére. A repülőgépek hajnalban, a tervezett időben elindultak, és már meg is érkeztek a célállomásra. A légitársaság ma délelőtti, menetrendszerinti, Dortmundba tartó járata a nemzetközi légi közlekedési kapacitáshiányok miatt azonban csak késve tud elindulni, így azok a meccsre tartó utasok, aki a szurkolói járat helyett erre váltottak jegyet, a menetrendhez képest késve érkeznek Dortmundba. A Wizz Air munkatársai, ahogy mindig, úgy most is mindent megtesznek annak érdekében, hogy a lehető legkisebb késéssel érjenek oda az utasok a célállomásra, és a meccsre tartók mielőbb folytatni tudják útjukat Kölnbe is, hogy személyesen szurkolhassanak a magyar csapat sikeréért. A légitársaság a dortmundi menetrendszerinti járatával kapcsolatos kellemetlenségek miatt elnézést kér

    – írta közleményében a fapados légitársaság.

  • Már ha csak az Európai Labdarúgó-szövetséghez (UEFA) két lépcsőben több mint 50 millió beérkező jegyigénylést vesszük alapul, ami alapján a szervezet arról adott szombaton hírt, hogy hivatalosan is a 2024-es Eb eddig a történelem leginkább nézőcsalogató eseménye.

    Annak érdekében, hogy ezt ki tudják elégíteni, a 2,7 millió összes jegyből közel 2,3 milliót bocsátottak a szurkolók részére, az UEFA tájékoztatása szerint eddig 93 147-tel több belépő jutott a drukkerekhez a tervezettnél, így még többen tudják kedvenceiket biztatni a lelátókról.

  • A Wizz Air W62291 számú, Budapest–Dortmund járata szombaton előreláthatólag két órás késéssel indul Budapestről. A járatra váltott jegyet számos magyar szurkoló is, akik a leszállás helyétől nagyjából 100 kilométerre található Kölnbe tartanak, a délután 15 órakor kezdődő Magyarország–Svájc meccsre.

    Erről Szabó Máté, a Sport TV munkatársa számolt be az X-oldalán, vette észre a Nemzeti Sport. Szabó később úgy értesült, hogy egy Londonból érkező gép megy tovább Dortmundba.

    Magyar meccsre menő (tulajdonképpen) szurkolói járatot így szervezni finoman szólva is rossz döntés

    – fűzte hozzá.

  • Az Euro 2024 nyitómérkőzésén a Barcelona középpályása, Ilkay Gundogan kulcsszerepet játszott Németország lenyűgöző, 5-1-es győzelmében Skócia ellen. Volt azonban egy aggasztó pillanat a Barcelona szurkolói számára a mérkőzésen – írta meg a barcaunivesal.

    Az első félidő végén Gundogan a skót büntetőterületen esett össze egy szerelést követően. Első pillantásra a szerelés keménynek, de igazságosnak tűnt, Ryan Porteousnak sikerült a labdát sarokrúgásra hárítania. A visszajátszások azonban mást mutattak.

    A felvételekből kiderült, hogy Porteous valójában magasan a bokáján találta el Gundogant. Ez büntetőt eredményezett, Porteous pedig piros lapot kapott a veszélyes szerelésért.

    A felvételeken egyértelműen látszik, hogy Gundogan szerencsésen elkerülte a súlyos sérülést. A durva ütközés ellenére Gundogan végigjátszotta a 90 percet az Allianz Arénában. 

    A mérkőzés után beszélt az esetről, megnyugtatva mindenkit, hogy nem történt komolyabb sérülés. Elmagyarázta, hogy a bokája rendben van, és csak egy erős ütés volt, semmi komoly aggodalomra okot adó.

    Minden rendben van a bokámmal, semmi komoly. Csak egy erős ütés

    – idézte a német kapitányt a SPORT.

    Ez a fölényes győzelem pozitív alaphangot adott Németországnak, amely már várja a következő csoportmérkőzéseket, ahol június 19-én Magyarországgal játszik, majd június 23-án Svájc ellen zárja a csoportkört.

    A Gundogannal kapcsolatos ijedtség ellenére az, hogy a teljes meccset végigjátszotta és a meccs utáni kommentárjai mindenkit megnyugtattak, hogy továbbra is fontos játékosa lesz Németországnak mindkét következő mérkőzéseken.

  • Kölnben szemerkél eső, fúj a szél, és kellemesnek nehezen nevezhető 12–13 Celsius-fok fogadta reggel az éjjeli vonattal Münchenből, a péntek esti Eb-nyitómeccs helyszínéről átutazó magyar szurkolókat – akik egyébként igen szép számban voltak a járaton.

  • Új kiállítás nyílt az Országos Széchényi Könyvtár, a Nemzeti Sport, Az Egészséges Nemzet Mindannyiunk Közös Ügye Alapítvány és a Várkapitányság együttes projektjeként.

    A Minden idők focija című tárlat az egykori és mai futball-sikerekhez kapcsolódó különleges történeteket, emlékeket mutatja be. A több helyszínen megrendezett kiállítást június 14-től látogathatják az érdeklődők.

  • Péntek este a Németország–Skócia mérkőzéssel rajtolt az Eb, a házigazdák kis túlzással akkor lőttek gólt, amikor csak akartak, a vége 5–1 lett.

    A skótoknak tehát össze kell kapniuk magukat, ha tovább szeretnének jutni a csoportból, mi azért szeretnénk, ha a magyarok elleni meccs után is szomorúan ballagnának le a pályáról.

    A nyitómeccsről ebben a cikkben írtunk bővebben, helyszíni tudósítóink ma már Kölnre, és a magyar–svájci összecsapásra koncentrálnak.

  • „Holnap találkozunk 10 órától a Girlitzweg 30, 50829 Köln gyülekezőponton, ahonnan 12-kor együtt útnak indulunk a stadion felé. Határozottan kérünk minden kiutazó szurkolótársunkat, figyeljen értékeire, a piros-fehér-zöld relikviákra és egységesen lépjen fel szerte a városban a magyar virtus” – üzente pénteken a magyar válogatott legnagyobb szurkolói csoportja, a Carpathian Brigade.

  • A Magyarország–Svájc mérkőzésre Kölnbe utazó magyar szurkolók szombaton körülbelül 12 órakor indulnak el a közös szurkolói vonulásra a magyar drukkereknek létrehozott szurkolói zónából (Fan Meeting Point), amely 10 órától egészen a mérkőzés végéig nyitva tart (étellel, itallal, zenével, óriás kivetítővel várja azokat, akiknek nincs jegyük a mérkőzésre), közölte a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ).

    Az Index helyszínen tartózkodó kollégái is ott lesznek a tömegben, tehát olvasóink első kézből élhetik át a kinti hangulatot.

  • Legyőzzük Svájcot, vagy nem? Esetleg döntetlennel rajtol a Rossi-brigád? Szavazzon!

    Marco Rossi válogatottja szombaton Svájc ellen kezdi meg Eb-csoportkörös szereplését. Milyen eredményt vár?

    • 2106
      Szűk magyar sikert.
    • 1239
      Döntetlent.
    • 708
      Magabiztos magyar győzelmet.
    • 465
      Nehezen, de nyernek a svájciak.
    • 437
      Svájc simán nyer.

    Európa-bajnokság

    A csoport, 1. forduló

    Magyarország–Svájc – élőben az Indexen!

    Köln, RheinEnergieStadion. szombat 15.00 (Tv: M4 Sport). V: Vincic (szlovén)

    A várható kezdőcsapat

    Magyarország: Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai A. – Bolla, Schäfer, Nagy Á., Kerkez – Sallai, Szoboszlai – Varga B. Szövetségi kapitány: Marco Rossi

  • Szombaton három meccset játszanak Németországban, június 15-én a B csoport is bemutatkozik, a címvédő olaszok is ebben a kvartettben szerepelnek. Természetesen minket a magyar–svájci érdekel a legjobban, de később is érdemes lesz leülni a televíziók elé.

    Labdarúgás

    Európa-bajnokság

    Csoportkör, 1. forduló

    A csoport

    • 15:00: Magyarország–Svájc (Köln)

    B csoport

    • 18:00: Spanyolország–Horvátország (Berlin)
    • 21:00: Olaszország–Albánia (Dortmund)
  • Köszöntjük kedves Olvasóinkat, nagy napra ébredtünk, hiszen a magyar válogatott számára is elkezdődik a labdarúgó Európa-bajnokság, Marco Rossi fiai Svájccal mérkőznek meg Kölnben 15:00 órától.

    Tartsanak velünk a nap folyamán, majd azt követően július 14-ig, a döntő napjáig. Az Eb ideje alatt az Index meccsnapokon élő hírfolyammal jelentkezik, de lesznek pluszban percről percre tudósítások is, a magyar együttes találkozóiról mindenképp.

Rovatok