Index Vakbarát Hírportál

Az Uber ígéri: alaposabban fogja ellenőrizni a sofőröket

2014. december 18., csütörtök 16:43

A sofőrjei alaposabb ellenőrzését ígéri az Uber. A közösségi taxiszolgáltatás azért került lépéskényszerbe, mert az utóbbi időben többször is visszaéléssel gyanúsították meg az önkéntes taxisait. Legutóbb egy indiai sofőrt vettek őrizetbe, mert feltehetően megerőszakolta egyik utasát, és Bostonban is ugyanezzel vádoltak egy helyi autóst még december elején. Korábban pedig Los Angeles és San Francisco is beperelte a céget, mert az állításuk szerint félrevezette az utasokat.

Ennek hatására most azt ígéri a cég, hogy a jövőben az eddiginél jóval komolyabb módszerekkel fogja ellenőrizni az autósokat, akikkel együttműködik. A tervezett eljárások között a biometrikus szkennert és a hangalapú igazolást is említik.

Tartozunk annyival a sofőrjeinknek és a közösségeinknek világszerte, hogy megvizsgáljuk, mit tudnánk jobban csinálni, majd mindent megtegyünk, hogy növeljük a biztonságukat.

– olvasható a közleményben.

Egyébként is rájár a rúd mostanában az Uberre, Amerikában saját appal nyomnák le a nagyvárosok, Franciaországban frissen betiltották, a hétfői Sydney-i túszdráma hatására pedig automatikusan megemelte a környéken a viteldíjat, ami szintén nagy felháborodást váltott ki.

Rovatok