Index Vakbarát Hírportál

A kalózkirály rászólt a hackerekre, újra nyúzhatjuk az Xboxot és a Playstationt

2014. december 26., péntek 14:09 | aznap frissítve

A Megaupload nevű fájlküldözgető oldal alapítója, Kim Dotcom személyesen állította le az Xbox Live-ot és a PlayStation Networkot december 25. óta megbénító, konzoljátékosok millióinak agyvérzésközeli állapotot okozó Lizard Squad nevű hackercsapatot, hogy végre játszhasson, adta hírül az összes gémerblog, a Gizmodótól kezdve a Gamechannelen át a Winbetáig.

A történet legviccesebb fordulata: az illegális fájlcserélgetés melegágyának számító Megaupload atyjának állítólag elege lett abból, hogy nem játszhat két ünnep között a konzolja előtt punnyadva a Destiny nevű játékkal. Ezért a twitterén egy örökre szóló, prémium fiókot ígért a Lizard Squad hackercsapatnak a Megaupload utódjának kikiáltott, új-zélandi székhelyű Megán, ha végre felhagynak az Xbox és a PlayStation szervereinek foylamatos DDoS-os támadásával.

Hi @LizardMafia, I want to play #Destiny on XBOX Live. I'll give your entire crew Mega lifetime premium vouchers if you let us play. Cool?

— Kim Dotcom (@KimDotcom) 2014. december 25.

Ahogy azt korábban  mi is megírtuk , az Egyesült Államok és Európa nagy részén szenteste után szakadozni kezdett az Xbox Live és Playstation Network, a júzerek nem tudnak online bejelentkezni, és ha mégis, akkor gyorsan offline üzemmódba dobja őket a rendszer, így sok karácsonyra kapott játékot nem lehetett kipróbálni.

A Christmas Miracle. How @MegaPrivacy saved @Xbox & @PlayStation from the @LizardMafia attack. Enjoy your games! :-) pic.twitter.com/qoaZ33eqCi

— Kim Dotcom (@KimDotcom) 2014. december 26.

Azaz ha a hackertámadás leállításának híre igaz, és nem csak egy ügyes médiahekk, akkor

az eredeti játékok vásárlói egy warezkirálynak köszönhetik, hogy mégis játszhatnak karácsonykor!
 
 
 

Oké, de ki ez a Kim Dotcom?

Egy Kim Schmitz nevű, 40 éves német férfi, aki évek óta úgy adja elő magát, mintha egy személyben lenne Bruce Wayne és Steve Jobs, és úgy szórja a pénzt, mint Gorcsev Iván a 14 karátos autóban. Ő az, aki milliókért bérelt jachtot, hogy aztán hetekre ott ragadjon az Xbox előtt, és ő vezesse az aktuális Call of Duty részben a világranglistát. A Napster-botrány után milliókat kaszált azzal, hogy elindította a Megaupload nevű fájlküldözgető oldalt, ami nagyon hamar az illegális tartalmak (másolt filmek, tört játékok, stb.) melegágya lett.

A Megaupload alapítója

A Megaupload valóságos aranybánya volt, az FBI becslése szerint Kim Dotcom    175 millió dollárt kaszált vele hat év alatt.    A kalózkirály aranyéletének végül 70 kommandós vetett véget, akik 2012-ben rárúgták az ajtót az aucklandi kastélyában. Ám mivel az új-zélandi hatóságok számos eljárásjogi hibát vétett a razzia alatt, a tárgyalásán szabadlábon védekező Dotcom végül visszakapta az elkobzott luxusautóit, tavaly januárban pedig elindította a Megaupload utódját, a Megát.

Rovatok