Index Vakbarát Hírportál

Problémákkal küzd a Fitbit első okosórája

2017. május 2., kedd 15:33

A régóta várt Fitbit okosóráról most kerültek ki az első képek és nem okoztak nagy meglepetést, pont olyanok, mint a Fitbit Blaze egy megújított változata. A Blaze volt ugye a fitneszkarkötőket gyártó cég első olyan kísérlete, amelye az okosórák irányába tolta el a terméket. Mi is teszteltük egy évvel ezelőtt és úgy találtuk, hogy órának még nem elég jó.

Azóta a Fitbit már egyértelműen jelezte, hogy az okosórák piacán is szeretné megvetni lábát. Ennek egyik lépéseként megvették a Pebble gyártót, majd néhány hónappal később román Vector luxusórákat gyártó céget. Érdekesség, hogy mindkét felvásárolt cég e-tintás kijelzőket használt és saját operációs rendszere volt.

A Fitbit tehát régóta készül arra, hogy saját okosórát dobjon piacra, ezért ilyen nagy az érdeklődés az első kémfotók iránt. A Yahoo Finance tette közzé ezeket a képeket a Higgs kódnevű projektről, vagyis a Fitbit okosórájáról. A fotókon egy egyszerű fekete-szürke dizájnú órát láthatunk, amely ugye nagyon hasonlít a Blaze-re.

A cikkben számos problémáról is írnak. A prototípusban például egyelőre nem működik a GPS, mert az antenna nem volt a helyén. Azt is írják, hogy nem lesz teljesen vízálló az óra, ami manapság nagy hátrányt jelenthet, hiszen a nagy riválisok mint vízállóak már.

Állítólag saját Bluetooth fülhallgatókat is adnak hozzá, ami szintén egy új termékkategória lenne a Fitbitnél. Az órát még tavasszal szerették volna bemutatni, hogy még az Apple új órái előtt bemutassák sajátjukat, hátha sikerül így elcsípni némi piaci részt. De az említett problémák miatt csúszik majd az óra bemutatója.

Rovatok