Index Vakbarát Hírportál

Elon Musk újabb funkciót szüntet meg az X-en

2024. október 1., kedd 18:04 | aznap frissítve

Ugyan már több mint egy éve lehet élni különböző formázási lehetőségekkel az X-en, Elon Musk úgy döntött, részlegesen megszünteti ezt a funkciót, miután azt főleg arra használták az egyes fiókok, hogy manipulálják a felhasználókat, még nagyobb forgalmat generálva az oldaluknak.

Mióta Elon Musk megvásárolta a Twittert és átnevezte X-re, több megkérdőjelezhető döntése is akadt, ám a legutóbbi intézkedése mind közül a legészszerűbbnek tűnik.

A világ leggazdagabb embere kedden egy új bejegyzéssel jelentkezett a közösségi felületen, amelyben arról írt, eltünteti a szövegformázási lehetőségeket a bejegyzéseknél, mivel már vérzik a szeme tőlük.

A félkövér betűtípus azonnali és túlzott használata miatt az X-en eltávolítjuk azt a fő idővonalról

– írta, hozzátéve, ezentúl a bejegyzés részleteire kell majd kattintani, hogy félkövérnek lássuk az egyes szövegrészeket. 

Elon Musk közlése szerint a félkövér betűtípus mellett a dőlt és minden egyéb formázási stílust eltávolítják a főoldalról, mivel értesültek arról, hogy egyes fiókok visszaélnek ezek használatával, és manipulálva a felhasználókat, elérik, hogy rákattintsanak a tartalmukra, valamilyen értéket kínálva cserébe. Az efféle fiókokat egyébként már hónapok óta célkeresztbe vették, Elon Musk ráadásul áprilisban úgy nyilatkozott, elkezdik felfüggeszteni azon felhasználókat, akik hasonló módszerekhez folyamodnak. 

A szövegformázási lehetőségek egyébként még 2023 áprilisában jelentek meg a platformon, és azóta kezdett elterjedni a jelenség, amivel kapcsolatban Musk ismételten felszólalt. Bár azt nem közölte, mikortól tüntetik el a formázott szövegeket a felület főoldaláról, cikkünk készültekor azok még láthatók voltak.

Rovatok