Itt a sűrű halászlé tökéletes receptje, egy óra alatt elkészülhet vele
Elengedhetetlen belőle a magyar fűszerpaprika.
Elengedhetetlen belőle a magyar fűszerpaprika.
Nemcsak a szívnek, de az agynak és a memóriának is jót tesz.
Nincs karácsony halászlé nélkül: most a szegedi változattal ismerkedhetsz meg.
Tavaly viszont közel 40 százalékkal drágább volt.
Jövő péntek és vasárnap között több tízezer adag halászlé készül majd.
Néha elég egy sűrű, kiadós levest főzni, ami annyira laktató, hogy második fogásra talán már nem is lesz szükség.
Itt nem az számít, hogy dunai vagy tiszai, netán balatoni.
Pierre kihegyezte ceruzáját.
A húsmentesen táplálkozóknak sem kell lemondania a hagyományos, magyar karácsonyi ízekről!
A szekszárdi módra készített karácsonyi halászlé pontyból készül, és házi metélttel kínálják.
A skandinávoknak is megvan a maguk karácsonyi halászleve: tejszínnel, lazaccal és garnélarákkal készül náluk az ünnepi fogás.
A kereslet azonban továbbra is töretlen iránta.
Az Index on Tour sorozatában felfedezzük a Tisza-tó varázslatos világát.
Nem ízlett a halászlé.
Akár 50 százalékkal is többet kell érte fizetni, mint tavaly.
Garázdaság miatt vádat emelhetnek a balhés házaspár ellen.
A lényeg, a velő abban van, ami zsigerből érkezik.
A hal változatosan készíthető el, és nagyon egészséges. Az olcsó tőkehaltól az elegáns lazacig mindenki megtalálhatja a neki tetsző ételt.
A magyar férfikézilabda-válogatott kapus csapatkapitánya rajong az olasz és indiai konyháért.
Egyesek a halra, mások a rántott húsra esküsznek.
Ha ma nekiállsz, karácsony napján már nem is kell vele bíbelődnöd.
Növekszik a halfogyasztás Magyarországon, ám továbbra is csak az ünnep idején meghatározó.
A hagyományos karácsonyi menü elengedhetetlen részei a halászlé, a töltött káposzta és a bejgli.
A hal és a dió ára is emelkedik.
Nagy titok nincsen, csak hal legyen benne, és ne keseredjen.
Ha valaki bajai, két kérdéstől nem tud megszabadulni. Az egyik, hogy tényleg tésztával esszük-e, a másik, hogy hol lehet Baján jó halat enni.
Az Asztalfőn Vincze Ottó, mottó: „Amikor felkelek, arra kell gondolnom, hogy ma még jobb leszek, mint tegnap.”
Az Asztalfőn Rácz Jenő.
A legszívesebben halászlevet főzök bográcsban és szabadtűzön vagy a „Besenyei-féle” rakott krumplit.
Kevesen tudják, hogy Baján a gyufatésztának ugyanolyan kultusza van, mint a halászlének. De hogy készül?
Ha karácsony, akkor halászlé. Az Index jött, kóstolt és elégedett.
Karácsonykor elmaradhatatlan fogás a sok hagymával és pirospaprikával készülő halászlé. Őseink szerint a halpikkelyek bőséget ígérnek.
A karácsonyi menüt összeállítani nem egyszerű feladat, ám a klasszikus ételekkel biztosan nem fogsz mellé.
A tiszai halászlé a sokféle haltól különösen ízletes, az átpasszírozott alaplétől jó sűrű, a paprikától pedig szép piros.
Az ünnep egyik fénypontja a közös vacsora. Ha követnéd a régi hagyományokat, ezeket az ételeket készítsd el!
Minél többféle halat teszel a halászlébe, annál finomabb lesz a végeredmény.
Lehet szegedi vagy bajai, a legfontosabb, hogy a hal friss legyen. Sokak szerint a titka az, hogy vegyesen készüljön többféle halból, na és persze, hogy azok frissen kerüljenek a lábasba.
Ez a tárkonyos, tejszínes halleves egy kis citromhéjjal egy kis tengerparthangulatot hoz a karácsonyi asztalra.
Állítólag azért van öt ujjunk, mert pont annyi hozzávaló kell a bajai halászléhez is - teszteltük, hányféleképp főzik az ország egyik hungarikumát.
Az igazi bajai bográcsban készül.
Elkészítettünk három tipikus Csongrád megyei ételt Cserna-Szabó Andrással Rézi néni 1876-os receptjei alapján. Viszonylag jól sikerültek, bár a hal legyőzte a vágódeszkát és nem volt nálunk tőgy.
Ha nem is minden bokorban, de megyeszékhelyen könnyű halászcsárdát találni. Mit bír el a műfaj, lehet valaki különutas? Teszteltük!
A magyaros halászlé is sokféle lehet. Ez az egyik legegyszerűbb változat, amit passzírozni sem kell.
Te tudod, kik voltak a pákászok?
A zamatos, bográcsos halászlével egy nagyobb társaság is jóllakik. Ezt a változatot nem kell passzírozni.
Minél többféle hal kerül bele, annál finomabb lesz a hagyományos karácsonyi halászlé.
Belsőséggel, tésztával, vagy passzírozva? Ki milyen halászlét készít karácsonykor? . Honnan jön a karácsonyi hal? Horvát és magyar halgazdaságokban jártunk, bónusz elkészítettük Magyarország halászléatlaszát, amiben megtalálja az összes recepet!
Még finomabb lesz a halászlé, ha bográcsban készíted el.
Ez az egyik legízletesebb karácsonyi halászlé, amit kóstoltál.
Ezek lettek most hungarikumok. Melyiket vacsorázza meg közülük az Index esti ügyelete, szavazzon!
Nem árt, ha tudod, mennyi kalóriát viszel be az ünnepi vacsora során.
Nem árt, ha tudod, mennyi kalóriát viszel be az ünnepi vacsora során.
Tipikus karácsonyi recepteket gyűjtöttünk, amelyek nem hiányozhatnak az ünnepi asztalról.
Tipikus karácsonyi recepteket gyűjtöttünk, amelyek nem hiányozhatnak az ünnepi asztalról.
Egy tányér forró leves még a zimankóban is felmelegít.
Egy tányér forró leves még a zimankóban is felmelegít.
A bajai mellett a szegedi halászlé a legnépszerűbb idehaza, készítsd el mindkettőt!
7 különböző tájegység jellegzetes, országszerte ismert fogásait mutatjuk be.
7 különböző tájegység jellegzetes, országszerte ismert fogásait mutatjuk be.