Index Vakbarát Hírportál

Keresés

29 találat az Indexről, és a környékéről.

2020. december 14., 06:20

Elhunyt John le Carré, a kémregény mestere

Kémként kezdte, első könyvsikere után otthagyta a pályát, és olyan regényeket írt, mint a Panamai szabó, Az üldözött és A suszter, szabó, baka, kém.

2020. május 15., 15:43

Nehéz úgy kémkedni, ha mindenki otthon ül a seggén

Nemcsak a tudománytól, a titkosszolgálatoktól is várnak a kormányok olyan információkat, amiket máshogy nem tudnak megszerezni. De egy bezárkózott ország kihalt utcáin senkivel sem könnyű észrevétlenül találkozni.

2019. március 25., 07:45

Orosz kémeknek nyithat ajtót a kormány

Kémelhárítási szakemberek magyarázták el az Indexnek, miért rejt rendkívül komoly kockázatot a kiváltságokat, mentességeket élvező orosz bank budapesti megjelenése.

2017. február 27., 17:25

Hidegvérrel ölnek vagy rabolnak el bárkit külföldön

Gyakori, hogy észak-koreai kémek külföldön ölnek vagy rabolnak el embereket. Az eddigi legvéresebb akció elkövetői Budapesten kaptak hamis okmányokat, de a legvakmerőbb emberrablásuknak is volt budapesti szála.

2016. július 28., 11:10

Majdnem minden szarban benne vannak

Segítettek abban, hogy az orosz sportolók ne bukjanak le a doppingteszten. Ha kell, az emberöléstől sem riadnak vissza. Az orosz titkosszolgálatoktól okkal tart a nagyvilág. De tényleg annyira jók?

2016. május 12., 18:59

Amikor megtudtuk, hogy anyuék orosz kémek

Egy kanadai-amerikai testvérpár akkor tudta meg, hogy szülei nem is kanadaiak, hanem oroszok, ráadásul profi kémek, amikor az FBI letartóztatta őket. Ma már mindketten oroszok, noha alig beszélik a nyelvet.

2013. november 3., 00:44

Nyüzsögtek a kémek az Astoriában

A szocializmusban a mi NSA-nk az Astoria szálló volt portásnak álcázott elhárítókkal, kémkedő diplomatákkal, lehallgatóberendezésekkel. Tarjányi Péter rendőrségi szakértő új könyve apropóján mesélt.

Rovatok