Index Vakbarát Hírportál

Keresés

952 találat az Indexről, és a környékéről.

augusztus 23., 11:53
Láthatóvá tenni a változást

Láthatóvá tenni a változást

John Davies brit fotós a 80-as évek óta dokumentálja, hogyan alakítja az ember a környezetét, legyen szó az építettről, vagy a természetes tájról. Közel négy évtized után visszament korábbi helyszíneire, hogy megmutassa a változás politikai és gazdasági dimenzióit.

július 29., 23:43
Talált élet

Talált élet

Szemétből mentett Kodachrome diapozitívokon egy kaliforniai család élete, ahogy a fotográfus apa látta. Angelica Escoto mexikói fotográfus csodás lelete új életre keltette a kaliforniai '50-es, '70-es évek szaturált világát.

július 15., 22:55
Innentől nincs visszaút, nem lehet leállni

Innentől nincs visszaút, nem lehet leállni

A 2000-es években jelent meg Oroszországban a gyógyszerekből kotyvasztott, krokodil nevű drog, ami az általa okozott borzalmas sérülések miatt lett hírhedt. Emanuele Satolli fotós közvetlen közelről dokumentálhatta a függők életét. Alanyai közül csupán hárman élték túl a szegények heroinjaként emlegetett szer fogyasztását.

május 27., 20:04
436 kilométer

436 kilométer

„Nem mondom, hogy ez volt életem legboldogabb időszaka, de éjszakai sétáim a karanténmagányba zárt Budapesten már most hiányoznak.” Fotósunk, aki nem bírta a bezártságot, megmutatja a kiürült város apró titkait.

Rovatok