Index Vakbarát Hírportál

Napi hírösszefoglaló: Dagad a Pegasus-botrány, Merkely Béla a harmadik oltásról, Tokió egyeseknek Spárta

2021. július 19., hétfő 19:28

Lemaradt az Index híreiről? Hírcsokrunkból kiderül, melyek voltak a nap legfontosabb tudnivalói.

PEGASUS-ÜGY: Tovább dagad az izraeli kémszoftver miatt kirobbant botrány. Sajtóhírek szerint újságírók mellett üzletembereket, ügyvédeket, polgármestert figyeltek meg. Szijjártó Péter azt mondja: a kormánynak nincs tudomása adatgyűjtésről, a szoftvert fejlesztő NSO pedig közleményben adott ki cáfolatot, ebben elhatárolódott a történtektől. 

ÁRVÍZ: A Nyugat-Európában tapasztalt esőzések, és az azok nyomában kialakult áradások ma is adtak témát bőséggel. Utánajártunk, miért nem készült fel alaposabban Németország az árvízre, noha számítania kellett rá. Az Index emellett arról is cikkezett, mi várhat Magyarországra: az extrém lesz-e a normális?

BIZTONSÁG: A sajtó tele van a nyugat-európai áradások nyomán felborult, elvándorolt, tönkrement, hátára fordult autók képeivel. Mit tehet az autótulajdonos, hogy elkerülje el az efféle balesetet? Az Indexen ennek is a nyomába eredtünk.

EGÉSZSÉGÜGY: Az Egyesült Államokat már elérte a negyedik hullám. Hogy néz ki a negyedik felvonás és mi mit tanulhatunk belőle? Cikkünkből kiderül.

EXKLUZÍV INTERJÚ: A Semmelweis Egyetem rektora, Merkely Béla hosszabb interjút adott az Indexnek, ebben elmondta, kiknek javasolja a harmadik oltás felvételét, és azt is, mit gondol a negyedik hullámról.

GAZDASÁG: Garancsi István cége amerikai partnerekkel építene Budakalászon filmstúdiót, amely a Marvel, a Disney és a Netflix produkcióit vonzaná Magyarországra. Az Omszk-tó és a Duna-part közelébe tervezett komplexum sorsa rövidesen eldőlhet. Ami biztos: a projekt erősen megosztja a helyieket.

OLIMPIA: Ezen a héten ráfordultunk az olimpiára, hiszen pénteken jön a megnyitó ünnepség. Olvasóink elé tártuk az olimpiai falu spártaiságát, ahol még a szex sem kívánatos. Ehhez képest máris megvolt az első nemi erőszak az Olimpiai Stadionban. Ezen felül kiderült a világ legjobb kosarasáról, hogy távol marad az ötkarikás játékoktól.

KULTÚRA: Palota volt, munkásszálló lett, most megint palotává lényegül. Folytatódik a Budai Várban a rekonstrukció: kezdődik József főherceg palotájának újjáépítése.

GYÁSZ: 68 éves korában meghalt Lugosi Lugo László fényképész, művészeti-fotográfiai szakíró, illetve filmkészítő. 5 éve a mai napon halt meg Somló Tamás, mindannyiunk zenebohóca, óriási űrt hagyva maga után. Ma az ő munkásságáról is megemlékeztünk.

TÁRSKIADVÁNYAINK: A Femina ma többek között arról írt, hogy 3 millió is járhat a kert megszépítésére a lakásfelújítási támogatás keretén belül. A Dívány elmondta, hogy a növényi étrendre történő átállás miért nem jelent biztos fogyást. Míg az Én kutyám azt derítette ki, fejlődik-e a gazdi személyisége csak attól, hogy kutyát tart?

Rovatok