Index Vakbarát Hírportál

Napi hírösszefoglaló: görög dráma, bronzöröm, Orbán a Fox Newsnak

2021. augusztus 6., péntek 19:28

Az olimpia hozott meglepetéseket, de a közélet is produkált olyan történeteket, amelyeket – míg ön esetleg pihent – megírtunk.

OLIMPIA:

MESSI-ÜGY: Tegnap sokkolta a futballvilágot a bejelentés, hogy Lionel Messi 21 év után elhagyja a Barcelonát. A klub drukkerei Antoine Griezmann személyében találtak bűnbakot. Mindeközben Messit nevelőklubja visszavárja Argentínába, és Cristiano Ronaldo Olaszországba csábítja őt. 

COVID: Megjött a figyelmeztetés: négy nap után ledönt a legveszélyesebb koronavírus-mutáns. Kétszáz különböző szövődménye lehet hosszú távon a Covidnak. Itt írtunk közülük néhányról.

KÜLFÖLD: Ma hajnalban Orbán Viktor interjút adott a Fox News ismert műsorvezetőjének, Tucker Carlsonnak; a menekültekről, politikai ideológiák összecsapásáról és Joe Biden sértő megjegyzéséről is beszélgettek.

BELFÖLD: Döntött a kormány, csak zárt csomagolásban lehet a homoszexualitást népszerűsítő kiadványt árusítani. Emellett a kormány határozatba foglalta, hogy Norvégia tartozik 77 milliárddal, ezért jogi útra tereli a Norvég Alap ügyét. Azt akarják, hogy mindenki viseljen mentőmellényt a Balatonon. A vízimentők kétéves kampánya eldönti, mire elég ez a fajta akarat.

FOMO: Különös módját választotta a coming outnak Jordán Adél színésznő. A közlés módjáról itt írtunk részletesen. Kiss Réka három évvel ezelőtt veszítette el a lányát. Krisztit iskoláskora óta bántották mássága miatt, egy ponton pedig úgy érezte, nem bírja tovább. Az anya arról vall, hogyan élte meg középső gyermeke elvesztését

KULTÚRA: Szente Vajkot tavaly jogerősen egy év börtönbüntetésre ítélték, két évre felfüggesztve. Ez derül ki egy, a szerkesztőségünk birtokába jutott dokumentumból. A részletekről itt olvashat. 

UTAZÁS: Koronavírus ide vagy oda, idén sokkal többen mondtak igent a külföldi utazásra, mint 2020-ban, így a Liszt Ferenc repülőtér sem elszomorító látvány már. Akar borzongani? Cipruson szürreális tenger alatti múzeum nyílt búvároknak.

TÁRSKIADVÁNYAINK: A Femina szerint így ismerhető fel, ha csak marketingfogás az ökotudatos termék. A Dívány azt a kérdést vizsgálta, életünk végén hogyan szabaduljunk meg a felgyűlt holmijainktól, szeretteink dolgát megkönnyítendő. Az Én Kutyám a házi kedvenc lépcsőztetéséhez ad útravalót.

 

Rovatok