Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor reagált Elon Musk felvetésére

2022. november 19., szombat 15:40

A miniszterelnök azzal a szavazással kapcsolatban nyilvánult meg, amely Donald Trump ügyében indult a Twitteren.

Mint megírtuk, Elon Musk nemrég indított egy szavazást, amelyben a Twitter felhasználóinak azt kell eldönteniük: szeretnék-e, hogy Donald Trump visszatérhessen a közösségi oldalra.

2021. január 6-án az Egyesült Államok törvényhozásának épületébe, a Capitoliumba feldühödött tüntetők törtek be, és komoly károkat okoztak. A zavargásokban öt ember meghalt, köztük egy rendőr, és több százan megsérültek, akik közül 138-an a rendfenntartó erők tagjai voltak. Az amerikai elnököt a zavargások után tiltották ki a Twitterről.

A voksolás jelenleg is zajlik Elon Musk saját Twitter-oldalán. Cikkünk írásáig összesen 10 millió 593 ezer szavazatot adtak le, és az eredmény nagyon szoros volt: a szavazók 52,3 százaléka válaszolt igennel, 47,7 százaléka nemmel.

Ebben a kérdésben nyilvánult meg röviden Orbán Viktor is, aki a saját fiókján retweetelte (vagyis megosztotta) a szavazásról szóló posztot, és azt írta: „Találják ki, mire szavaznék”. 

Jóbarátok 

Emlékezetes, hogy a miniszterelnök már a Twitterre való regisztrációja után az első posztjai közt tett közzé egy olyan bejegyzést, amelyben „jóbarátját”, Donald Trumpot hiányolta.  

Nem sokkal később pedig azzal az üzenettel dicsekedett el, amelyet a volt elnöktől kapott. Alig pár hónapja, augusztus elején ők ketten személyesen is találkoztak akkor, amikor Orbán Viktor a Konzervatív Párt konferenciáján (CPAC) is beszédet tartott. 

Mindeközben Szijjártó Péter külügyminiszter is arról beszélt október végén, hogy az orosz–ukrán háború ki se tört volna, ha 2020-ban Trump nyeri az elnökválasztást. 

(Borítókép: Orbán Viktor. Fotó: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán)

Rovatok