Index Vakbarát Hírportál

Bayer Zsolt figyelmeztette a magyar kormány tagjait, hogy nem mehetnek Ukrajnába

2024. január 24., szerda 10:28 | aznap frissítve

A publicista egy rövid blogbejegyzésben azt írta a Szijjártó Pétert érő halálos fenyegetés után, hogy a kormánytagoknak nem szabad Ukrajnába menniük.

A minap beszámoltunk arról, hogy Szijjártó Péter halálos fenyegetést kapott: a külügy ukrajnai képviseletéhez eljuttatott levélben többek közt azt írták, hogy „robbanásveszélyes üdvözletre” számíthat a közelgő ukrajnai látogatásán, és hogy készíthetik a koporsóját. A külügy nem sokkal később nyilvánosan reagált az esetre.

Bayer Zsolt szintén a történtekre reagálva írt egy rövid bejegyzést a blogján Tilos odamenni! címmel. Ebben úgy fogalmazott: 

A magyar kormány egyetlen tagja sem mehet Ukrajnába, a miniszterelnök pedig végképp nem. A halállistát vezető latorállamba tilos utazni! Ha akarnak valamit, jöjjenek ide.

Halállista alatt a publicista a Mirotvorec szélsőjobboldali internetes oldalon megjelent listára utalt: ezen Ukrajna ellenségeit listázták, több százezer ember szerepel, köztük például ő maga és Orbán Viktor is.

Előzőleg írtunk arról is, hogy Szijjártó Péter január 29-i látogatása elsősorban épp egy Orbán–Zelenszkij-találkozó előkészítését szolgálná. Az egyelőre nem világos, hogy erre Magyarországon vagy Ukrajnában kerülne-e sor, bár először Zelenszkij hívta meg Kijevbe Orbánt. Korábban, még az előző ősszel volt egy olyan értesülés is, miszerint Zelenszkijt is meghívta a magyar kormány Budapestre, de ezt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban cáfolta.

Az orosz–ukrán háború fejleményeit szerdán is percről percre követjük – ebben az írásunkban.

Rovatok