Index Vakbarát Hírportál

Borkai Zsolt: Revansot akarok venni, nem kell Orbán Viktorral foglalkoznom

2024. március 22., péntek 08:58

Borkai Zsolt, Győr egykori polgármestere interjút adott a Magyar Hangnak, amelyben a jachtbotrány hatásairól, Dézsi Csaba András jelenlegi győri polgármesterről, a kegyelmi ügyről és Magyar Péterről is kérdezték.

Mint emlékezetes, 2019 őszén, az önkormányzati választások előtt néhány nappal egy blogon olyan képek és videók jelentek meg a település akkori fideszes polgármesteréről, amelyeken az volt látható, amint Borkai Zsolt a társaival éppen egy jachton rendezett szexpartin vesz részt. A kiszivárgott felvételek akkor megnehezítették Borkai kampányát, a botrány ellenére mégis bizalmat szavaztak neki a győriek. Néhány héttel később azonban lemondott tisztségéről. Négy évvel később, 2023 nyarán jelentette be, hogy 2024. júniusban ismét indul az önkormányzati választáson Győr polgármesteri székéért – ezúttal párttól függetlenül. 


A település jelenlegi polgármestere, Dézsi Csaba András Borkai lemondása után nyerte meg ismét a várost a Fidesz számára. Borkai az Indexnek azt mondta, hogy nem bosszúból kíván elindulni, szerinte erről szó sincs. Azt mondta, ha az elmúlt években Dézsi csak feleannyira vezette volna jól a várost, mint amennyire ő, nem biztatták volna többen is arra, hogy próbálja meg újra. 



Borkai Zsolt a Magyar Hangnak adott interjúban a jachtbotrány hatásairól, Dézsi Csaba András jelenlegi győri polgármesterről, a kegyelmi ügyről és Magyar Péterről is véleményt mondott. 

A teljes interjú a Magyar Hang március 22-i számában olvasható.

Rovatok