Index Vakbarát Hírportál

Kuleba: Ukrajnát el kell fogadni a nyugati világ részeként

2021. augusztus 5., csütörtök 06:49

Ne nevezzék Ukrajnát többé posztszovjet államnak és ne üljenek fel Putyin kijelentéseinek − kérte Dmitro Kuleba, ukrán külügyminiszter egy amerikai lapnak készült írásában az Egyesült Államok és az Európai Unió képviselőit. Az írás az Ukrajna nyugati része: így kell elfogadnia az országot a NATO-nak és az EU-nak címet kapta.

A Kárpáthír szerint Dmintro Kuleba úgy véli, tévesen nevezik posztszovjetnek az 1991-ben, a Szovjetunió széthullását követően függetlenné vált országokat, mivel ez által egyfajta egységet vonnak közöttük politikai, gazdasági és szociális téren is. Ezzel azonban csak a Kreml imperialista törekvéseit támasztják alá.

Az ukrán külügyminiszter szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök az egykori szovjet birodalom visszaállítását tervezi. Az orosz vezető szavait nem szabad elhinni, nem igaz, hogy az ukrán és az orosz nép azonos gyökerekkel rendelkezik − tette hozzá az ukrán politikus.

Dmitro Kuleba kérte az Egyesült Államok és az EU vezetőit, hogy kezdjék elfogadni Ukrajnát a nyugati világ részeként, és jelöljék ki az EU-ba és a NATO-ba vezető utat az országnak.

Rovatok