Index Vakbarát Hírportál

Bűnügyi sorozat forgatásán lőttek le egy stábtagot

2022. július 19., kedd 19:47

A Törvény és rend: Szervezett bűnözés (Law & Order: Organized Crime) című sorozat munkatársát halálos lövés érte a sorozat brooklyni forgatásán kedden kora reggel, egy olyan lövöldözésben, amely akár a forgatókönyvből is származhatott volna – közölték a hatóságok.

Az áldozat, egy 31 éves, nős, háromgyermekes családapa épp elkezdte a műszakját, és egy parkolóhelyet mentő jármű vezetőülésében ült a Greenpointban, a North Henry Street közelében lévő Norman Avenue-n, amikor hajnali negyed 6 körül egy férfi hirtelen kinyitotta a vezetőoldali ajtót, és lelőtte.

Az áldozatot, akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra, több lövés érte az arcán és a nyakán. Kórházba szállították, ahol nem sokkal reggel 6 óra előtt halottnak nyilvánították.

Egy parkolási vita lehet a háttérben

A forgatás reggel 6 órakor kezdődött volna. A gyilkosság indítéka nem volt világos, de a rendőrök azt mondták: nem zárnak ki semmit, beleértve azt sem, hogy a gyilkosság hátterében esetleg egy parkolási vita állt – írja a New York Post.

A gyanúsított elmenekült, és a hatóságok szerint még mindig szökésben van. Legutóbb fekete kapucnis pulóvert és fekete nadrágot viselt.

Az áldozatnak volt priusza, de körülbelül 2015 óta nem követett el semmit. Korábban letartóztatták családon belüli erőszak és marihuána birtoklása miatt, valamint ittas vezetésért.

Az NBC és az Universal Television, amely a krimisorozatot gyártja, közleményben tudatta: szomorúan és megdöbbenve értesültek arról, hogy a stáb egyik tagja kora reggel bűncselekmény áldozata lett, és ennek következtében meghalt.

Legutóbb tavaly októberben történt hasonló tragédia forgatáson, amikor elsült egy fegyver aRustcímű film forgatásán . Alec Baldwin egy kellékpisztollyal megölt egy operatőrnőt, és megsebesítette a film rendezőjét. Az eset megrázta a filmvilágot, és megosztotta a közvéleményt.

Az Egyesült Államokban mindennaposak lövöldözések. Még a nemzeti ünnepén, a függetlenség napján iseldördült a halálos fegyver, amely az ünnepi felvonuláson hat ember életét oltotta ki, és több tucatot megsebesített.

Rovatok