Index Vakbarát Hírportál

Kim Dzsongun közölte, milyen céljai vannak jövőre a hadseregével

2022. december 28., szerda 08:46

Kim Dzsongun, Észak-Korea vezetője a kormányzó Munkáspárt ülésének második napján ismertette az ország hadseregének szánt új célokat.

Kim Dzsongun bejelentése szerint a következő évben is folytatódnak a fegyvertesztelések és bővül a hadsereg is – jelentette az állami média.

A Koreai Központi Hírügynökség (KCNA) szerint a Munkáspárt ülésének második napján Kim Dzsongun áttekintette a Koreai-félszigeten kialakult, kihívásokkal teli helyzetet és a tágabb politikai környezetet is – írja az Al Jazeera

Az észak-koreai vezető továbbá meghatározta az ország ellenségeit, és az önvédelem megerősítését is célul tűzte ki 2023-ban – tette hozzá a KCNA. 

Meghatározta az ország külügyi törekvéseinek az irányát és az ellenség elleni küzdelem kereteit is, amelyet a kormánypártnak be kell tartania a nemzet érdekeinek védelme érdekében 

– szögezte le a KCNA. Az önvédelmi célok megvalósításáról nem közöltek részleteket, de Kim Dzsongun bejelentése alapján növeli a hadsereg létszámát.

A Munkáspárt ülése régóta nem látott feszültség közepette zajlik, miután nagyszabású hadgyakorlatokat hajtott végre a térségben Dél-Korea és az Egyesült Államok is. Néhány nappal ezelőtt több észak-koreai drón hatolt be Dél-Korea légterébe. A déliek riadóztatták légierejüket, vadászgépeket és harci helikoptereket indítottak, valamint figyelmeztető lövéseket adtak le. 

Az ülésen Kim Dzsongun több hiányosságra is rámutatott olyan területeken, mint a tudományok, az oktatás vagy az egészségügy, és javaslatokat is tett ezek leküzdésére.

Rovatok