Index Vakbarát Hírportál

új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Abszurd jelenetek játszódtak le északi szomszédunknál az országos koronavírus tesztelés egyik helyszínén, Szenice városában, amikor egy férfi ma délután szamarával együtt ment a város főterén működő mintavételi ponthoz - adta hírül a Új Szó felvidéki magyar hírportál. A férfi azért vitte magával a csacsit, mert szerette volna, ha a jószágát is kivizsgálják. A jámbor négylábú megjelenése  vidám pillanatokat okozott, különösen a helyi tesztelőcsapatnál, akik végül elmagyarázták a férfinak, hogy az állatok kivizsgálását ők nem végezhetik el. 

  • A Kecsup Hírek nevű, kecskeméti érdekeltségű Facebook-oldalon tegnap éjjel tettek közzé képeket arról, hogy a belvárosban több helyütt is leszerelték és kiborították a kukákat. 

  • Az Independent írta meg, hogy Egyesült Királyságban öt és fél évre ítéltek el egy tizenhét éves fiatalembert.

    A bíróság szerint a Rugbyben élő Paul Dunleavy hatástalanított lőfegyvereket igyekezett működőképes fegyverekké visszaalakítani, valamint

    „tanácsokat és bátorítást” nyújtott másoknak ahhoz, hogy terrorcselekményeket kövessenek el. 

    A fiú tagja volt annak a Feuerkrieg Division nevű szervezetnek is, amelyet a hatóságok 

    terrorszervezetnek nyilvánított.

    Paul Dunleavy nemcsak másokat bátorítottam, hanem maga is egy terrorcselekményt elkövetését készítette elő, bár ennek még csupán a kezdeti szakaszában járt. 

  • A legenda, férfiikon, sármőr, Steve McQueen 1980-ban hunyt el. Legemlékezetesebb alakítását talán A hét mesterlövész című filmben nyújtotta 1960-ban.

    A színész szenvedélyes autóversenyző és gyűjtő volt, halálát közvetlenül hobbija, az autóversenyzés okozta, a versenyeken tűzálló azbesztmellényt viselt, ami állítólag későbbi tüdőrákjához vezetett. Hamvai ma az Atlanti-óceánban találhatók, pedig még élhetne: idén lenne 90 éves.

  • Az 1749.hu online világirodalmi magazinnál jelenleg katalán hetet tartanak. Természetesen megkerülhetetlen téma az FC Barcelona futballcsapata, valamint Lionel Messi is, akiről a katalán író, Jordi Puntí közölt egy esszét. Puntí azt vizsgálta, hogy Messi a sportriporterek és -újságírók számára is feladja a leckét, akik lassan kezdenek kifogyni a jelzőkből. 

    Azírásból többek között az is kiderül, mennyit kifejezést szedtek össze más katalán írók, és hogy mit jelent az, hogy "A legmessisebben teljesítő Luis Suárez".

  • Hatszázezer euró értékű ékszert loptak el Párizsban egy meg nem nevezett, 47 éves szaúdi hercegnőtől – írta meg a Le Parisien. A hercegnő otthonából táskákat, prémkabátokat, egy Carrier luxuskarórát, illetve különféle ékszereket loptak el. 

    A királyi sarjat az eset után

    sokkos állapotban kellett kórházba vinni.

    A párizsi rendőrség nyomoz, és közölte, hogy az eset fő gyanúsítottja egy olyan férfi, aki 

    augusztus óta abban az apartmanban lakott, amelyet kiraboltak.

  • Az első magyarországi ejtőernyős ugrást száz esztendővel ezelőtt, 1920. november 7-én, a Rákosmezőn megtartott repülőbemutatón Kovács Endre hajtotta végre. Rákosmező magyar repülés szülőföldje is, hiszen az első világégés idején itt történtek az első próbarepülések. A magyar ejtőernyőzés legendás alakja Vitéz Bertalan Árpád volt, aki az 1938-ban létrejött első magyar ejtőernyős egység parancsnoka volt, és repülőgép-szerencsétlenségben vesztette életét 1941-ben. 

  • Lesgóljai miatt a Mr. Les becenévvel illette az El Desmarque nevű spanyol portál Álvaro Moratát, a Juventus labdarúgóját.

    A 28 éves csatár idén már 11 olyan találatnál jár, amelyet les miatt érvénytelenítettek a játékvezetők. A szeptemberi visszatérése óta hét mérkőzést játszott a torinóiak színeiben, elvileg 12 gólt szerzett, de ezek közül hatot nem adtak meg, hármat ráadásul ugyanazon a meccsen, a Barcelona ellen, a Bajnokok Ligájában.

    Nem meglepő, hogy a Troll-oldalak kedvence lett a játékos. 

  • A lánglovagok nem csak az életünket mentik meg, de a szórakozásunkról is gondoskodnak, most éppen a BM Országos Katasztrófavédelemi Főigazgatóság Facebook oldalán találunk egy kis szellemi tusát. A szervezet egyik munkatársa egy rejtvényt készített, amely a közösségi média bejegyzés szerint egyszerre hasznos fejtörő a civileknek és a tűzoltóknak. A tűzoltók azt ajánlják, hogy érdemes kinyomtatni a kvízt, a helyes megfejtést pedig hétfőn teszik közzé kommentben! 

  • Ők itt Tim és Ben, kisebbtől a nagyobb méretig haladva. A jóval aprócskább eb nehéz körülmények közül érkezett, gazdái négy éve fogadták örökbe idősebb kedvenceik mellé, akik közül az egyikkel különösen közel kerültek.

    Mióta összebarátkoztak, Tim gyakran utazik a labrador-pireneusi hegyikutya keverék „testvére” hátán. Akkor sem kell félnie, ha ő esetleg nem rajong különösebben a vízért. Ben tartja a hátát érte.

    De persze akkor is a segítségére siet, ha az asztalról csenne el valamit. Ez esetben talán kevésbé önzetlenül, és a kölcsönös haszonélvezet lehet a cél.

    Amikor pedig aznapra kimaxolták a rendbontás fogalmát, együtt pihennek meg, jó tesók módjára.

  • Egy terézvárosi cípőboltból lopott egy nő és egy férfi, akikről az üzlet biztonsági kamerája felvételt készített, és akiknek megtalálásához a rendőrség a lakosság segítségét kéri – tájékoztat a police.hu. A páros 2020. október 30-án a délutáni órákban bement Budapesten egy VI. kerületi cipőboltba, ahol két pár cipőt a táskájukba pakoltak, majd fizetés nélkül távoztak. 

    A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható férfit és nőt felismeri, személyazonosságukkal, tartózkodási helyükkel vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.

  • Az amerikai politikai humor fenegyereke, Bill Maher szerint a demokrata Joe Biden már nyert, ő az új amerikai elnök, csak a média túl gyáva, hogy ezt kimondja végre.

    A szabadszájú Maher egy merész analógiával is szemléltette mindezt: az Egyesült Államok elnökválasztása olyan – a később beérkező/kibontandó levélszavazatok, az újraszámlálások, a jogorvoslati lehetőségek és az elektori kollégium miatt –, mint amikor egy leszbikus elveszti a szüzességét.

    Sosem lehet tudni, hogy pontosan mikor is történt meg. 

    A buja párhuzam (amelynek igyekeztünk a létező legnyomdaképesebb fordítását megadni) a sztártévés legfrissebb műsorából való, a sikamlós részlet itt tekinthető meg: 

  • ByeAlex egy fekete Karl Lagerfeld maszkban csinált magáról képet Facebookon. A kommentelők sorra posztolják a menő maszkos fotókat a poszt alatt. Ön viselne dizájnermaszkot?

Rovatok