Index Vakbarát Hírportál

új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Különleges dalt választott.

    Töretlen népszerűségnek örvend az RTL Sztárbox című műsora, amely bokszgálát Zámbó Krisztián is figyelemmel kíséri, sőt legutóbb már jelezte is, hogy szívesen részt venne egy esetleges következő évadban. Zámbó Jimmy legidősebb fia a műsor első adását élőben, a XVII. kerületi Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontból nézte végig, aztán ki is jelentette, hogy Nagy Ervinnel szívesen ringbe szállt volna, hogy ő tehesse helyre a Jászai Mari-díjas színészt.

    Az énekes látszólag komolyan gondolja a szereplést, olyannyira, hogy már a bevonuló zenéjét is kiválasztotta, amit azonnal le is stoppolt az összes híresség elől.

    Na így kell feldolgozni egy Jimmy-dalt. A következő évadban csak én vonulhatok erre a dalra a Sztárboxban! Szóval le van tiltva

    – írta posztjában Krisztián, aki elismerését fejezte ki a Leander Kills nevű együttes Zámbó Jimmy Még nem veszíthetek című dalának feldolgozása hallatán.

  • Mondta ezt élő adásban.

    Szerda reggel ismét témát szolgáltatott a Sztárbox az RTL Reggeli című műsorának, melyet ezúttal Peller Mariann és Nádai Anikó hozott fel, mégpedig annak kapcsán, hogy Peller is szokott bokszolni. A tévés nyár eleje óta űzi ezt a sportot, s bár imádja azt, a bokszgálán mégsem mérettetné meg magát, mert úgy gondolja, hogy annyival „nagyobb és szélesebb” mindenkinél, hogy nem lenne kivel megmérkőznie a ringben. Nádai ezzel azonban nem értett egyet.

    Az árulók – Gyilkosság a kastélyban című formabontó krimireality szereplője kifejezetten csontosnak látja kolléganőjét, amit szóvá is tett.

    Neked önképzavarod van, de nem kicsi. (...) Konkrétan azt nézem, hogy mennyire csontos vagy. Egy pár kiló rád férne

    – jelentette ki Nádai, aki hiába próbálta meggyőzni Pellert azzal kapcsolatban, hogy csupán azért tűnik nagyobbnak, mert magas.

  • Azt érzi, rossz fényben akarják feltüntetni.

    Továbbra sem csillapodnak a kedélyek Rácz Jenő és Istenes Bence sztárboxos összecsapása körül. Ugyan a meccset a sztárséf nyerte, még napokkal később is ment a szóváltás a két fél között. Az RTL ennek kapcsán megkérdezte a ringbírót, Gábris Bulcsút, mennyit hallott a két fél szájkaratéjából, és hogyan ítéli meg, mennyire volt szabályos a küzdelem. Bulcsú elmondta, több szabálytalanságot látott Istenes oldalán, mint Rácznál.

    A sportszerűségét megkérdőjelező kijelentésekre a műsorvezető Bochkor Gáborék rádióműsorában reagált a minap:

    Bosszant, hogy én csöndben vagyok, nem nyilatkozom erről a pontozásról, de elfogadtam a pontozóbírók döntését. Viszont az most „már nagyon zavar – és az ügyvédemet tegnap éjszaka pont nem értem már el –, hogy hazugságokat állítanak például. Hogy tegnap lenyilatkozza a meccs bírója, hogy én »Állj!« után ütöttem... Kiemelik azt a bizonyos esetet a harmadik menetben, hogy én ütöm a Jenőt, és »Állj!« után ütöttem, sportszerűtlen voltam... Ez színtiszta hazugság

    – magyarázta Istenes, aki azt érzi, hogy rossz fényben akarják feltüntetni, és olyan dolgokat hoznak fel, ami hazugság. Kiemelte: laikusként nem ért egyet a pontozással, mert azt gondolja, hogy „simán lehetett volna másképpen, és ha billent volna valahova, akkor felénk kellett volna”.

    Bochkor nekiszegezte a kérdést a tévésnek, ha nem előzi meg a rasszista balhé kettejük összecsapását, akkor lehet, hogy nem viszi el a közvélemény a figyelmét, és még ha veszít is, könnyebben fogadta volna el a végeredményt.

    Az, hogy ez rátette a bélyegét, természetes, befolyásolta a lelkivilágomat, komoly megbánás volt bennem. Hibáztam, máshol volt a figyelmem, de ezért felelősséget vállaltam. Már úgy mentem be, hogy egy nagyon durva lelki nyomás volt rajtam. (...) A lelkemet az viszont nagyon megnyugtatná, ha nem akarnák az ellenkezőjét bebizonyítani olyan dolgoknak, amik teljesen egyértelműek. Hogy tegnap olvastam, hogy a bíró lenyilatkozza, hogy az »Állj!« után ütöttem, az hazugság. Ott van felvételen a harmadik menetben, mindenki nézze meg

    – jelentette ki a műsorvezető.

  • A hajtogatással készült pogácsa elkészítése időigényes, de hála a törődésnek, a tészta hihetetlenül omlós lesz, rétegeire lehet szedni.

    Mindenki szereti a sós vendégvárókat, különösképpen a sajtos finomságokat. Nagy kedvenc a sajtos rúd és a pogácsa, amely akkor a legjobb, ha a tészta bővelkedik sajtban, és még harmadnap is omlós marad.

    A legjobb házi pogácsa hajtogatással készül, igaz, ez munkával jár, de megéri rászánni az időt, mert így készítve lesz igazán csodálatos. A finomság készítésénél legyen türelmes, a tésztát rendesen állítsa össze ezen részletes recept alapján. A hajtogatott pogácsa akkor szép, ha a tésztája alaposan át lett gyúrva.

    További receptekért keresse fel a sobors.hu-t, ha pedig még többet szeretne megtudni a különböző sajtfajták felhasználásáról, itt bővebben olvasgathat tippeket és trükköket.

  • Nagyon haragudott magára az üzletasszony.

    Érzelmes pillanatokban nem volt hiány a Farm VIP kedd esti epizódjában, mivel Lissák Lauránál és Polgár Tündénél is eltört a mécses. A piros csapat két tagja azután fakadt sírva, hogy egy erőnléti feladatban gyengébben teljesítettek ellenfeleiknél, ezért elvesztették a játékot, a megtermelt javaik egy részét tehát át kellett adniuk ellenfeleiknek.

    „Egy csapatért küzdöttél. Ezen lelkileg nagyon nehéz neked túltenni magad” – nyugtatta a táncosnőt Demcsák Zsuzsa és Gáspár Zsolt, majd az üzletasszonyhoz fordultak, aki rögtön visszautasította bókjaikat.

    „Nagyon dühös vagyok magamra. Azért, mert nagyon szeretném megmutatni, hogy még 50 felett is még az ember számít” – nyelte könnyeit Polgár, míg társai kórusban biztosították őt arról, már sikerült neki bizonyítania.

  • Megszólalt a néhai énekes legkisebb fia.

    Néhány hete már annak, hogy eladósorba került Zámbó Jimmy csepeli otthona, amelyet közel 130 millióért hirdetnek. A családtagok ennek kapcsán korábban már megszólaltak, akkor kiderült, a legendás énekes otthona már 23 éve a felesége és a fiaik, Adrián és Szebasztián tulajdonában van, de csak előbbi kettő él abban. Most Zámbó Adrián körbevezette a Mokka stábját a házban, illetve reagált azokra a találgatásokra, hogy miért szeretnének megválni a szeretett otthonuktól.

    Mostanában mindenféle híresztelés szárnyra kapott, úgyhogy szeretném leszögezni: nem anyagi okokból adjuk el a házat. Egyszerűen csak tényleg nagy kettőnknek édesanyámmal. Több mint 200 négyzetméter, plusz egy hatalmas kert, aminek gondját kell viselni, és erre nekünk már nincs kapacitásunk

    idézi a néhai énekes fiát a story.hu.

    Mint mondta, az ingatlant azonban nem az ereklyékkel és a berendezéssel együtt árulják, azokat mindenképpen viszik magukkal.

    A rózsafa berakású antik bútorok maradnak, ha igényt tartanak rájuk. De a trónt, az asztalt, a lemezeket, a díjakat mindenképpen visszük magunkkal. Ezeket nem lehet megvenni

    – árulta el Adrián, aki hozzátette: nem hátrány, ha szimpatizáns az új tulaj, persze ez nem kikötés, de szeretnék olyannak eladni, aki megbecsüli a házat. Azt sem szeretnék, ha lerombolnák, vagy múzeummá alakítanák át, de tudják, ebbe már kevés beleszólásuk van.

  • De azzal nagyon.

    Mikes Anna birkatürelmű emberként ismerte meg a Dancing with the Stars című show-műsorra való felkészülés során Krausz Gábort, aki maga sem tagadja, hogy elég nehéz kihozni őt a sodrából. A sztárséf azt mondja, csak néhány kivétel akad, amivel fel lehet idegesíteni őt, de a táncosnőnek ez még nem sikerült. Ez abból a videós interjúból derült ki, melyben Krauszékat arról faggatták a TV2-n, hogy mennyire ismerik egymást.

    „Gábor nagyon türelmes ember. Szóval szerintem tényleg valami nagy dolognak kellene történnie, amivel ki tudnálak akasztani. Erre még nem volt példa. Mondjuk, én türelmetlen vagyok, és amikor türelmetlen vagyok, az neki nem tetszik. De, mondjuk, ebből nagyon nagy vita nem szokott lenni. Nagyon birkatürelme van” – mondta el táncpartneréről Mikes, mire Krausz átvette a szót.

    Mondjuk, ha a hajamba beletúrsz, vagy éppen a hajam elmegy, arra tudok morcos lenni. De amúgy másra nem

    – vallotta be a séf, aki a táncosnővel egészen a Dancing with the Stars döntőjéig menetelt.

  • Szerencsére kölcsönös az ellentét, Szabyest sincs jó véleménnyel csapattársairól.

    Egyre jobban mélyül az ellentét a Farm VIP sárga csapatának két tagja között. Rékasi Károly az első perctől kezdve nincs kibékülve Szabyesttel, szerinte nem hasznos tagja csoportjuknak. 

    „Szabi szereti delegálni a munkát” – jelentette ki a színész, majd egy fokkal keményebb kritikát is megfogalmazott.

    Ez a pasas folyamatosan szerepelni akar. Szerepelni akar előttünk, túl gyakran játssza a mártírszerepet, hallatlanul nagy egoizmussal bír. Itt egy csapatversenyben ez kártékony.

    A jelek szerint Szabyest sem kifejezetten szívleli Rékasit.

    „Bármilyen stílusban hozzám szól, az már lekezelő, lealacsonyító” – árulta el az énekes, de nem csak vele, többi társával sincs teljesen kibékülve, kollektívan áskálódónak nevezte őket.

  • Pofonegyszerű elkészíteni.

    Immunrendszerünket többféleképpen erősíthetjük, a savanyú káposzta például remek választás, de egy házi, fűszeres teával is sokat tehetünk egészségünkért. Egy  ilyen forró italt nem is nehéz elkészíteni, hiszen hozzávalói könnyedén beszerezhetők. 

    Mindössze kurkumára, fahéjra, mézre, gyömbérre, vízre és egy kis citromra lesz szükség. A teljes receptből – amelyet ide kattintva olvashat – kiderül, hogy ez a finom tea részben azért is lesz egy igazi immunbomba, mert a gyömbér az egyik leghatásosabb gyulladáscsökkentő és vírusölő. 

    További receptek és tippek a sobors.hu-n.

  •  Azt vallja, nem akármilyen apa lenne belőle.

    Nősülni és babázni akar Nagy Alekosz. A ValóVilág negyedik szériájának győztese legalábbis, aki nemrég zárta le az Ázsia Expressz – Felfedezzük Amerikát! című utazós realitybeli partnerével, Varsányi Rékával való kapcsolatát, arról beszélt a Kiskegyednek, hogy készen áll arra, hogy megállapodjon.

    A házasságkötésről és a gyereknevelésről is határozott elképzelései vannak.

    Nagyon el tudom képzelni abban a szerepben magam, és való is nekem, nagyon való, mert az én oktatási elképzelésem, oktatási rendszerem annyira jó, és szerintem én Nobel-díjas gyermekeket nevelnék. […] Én ebben biztos vagyok, egy zenében, intelligenciában, kultúrában egy egészen más kulturális holdudvar lenne

    – nyilatkozta a realitysztár, hozzátéve, a házasság számára szent dolog, s gyermeket is csak tudatosan vállalna. Azt elítéli, ha egy férfi és egy nő egy be nem tervezett gyermek miatt köt házasságot.

    Gyermeket is akkor szülünk, ha férjhez vagyunk menve, különben nem.

    „Akkor ő már a feleségem, akkor ő már hallgatná a hasban ezeket az előadóművészeket, és amikor a világra jönne, akkor is hallgatná, aztán utána játszaná is, kézbe venné a hangszert, hangszereket. […] Már mindjárt a születésénél ott szólna a Jimmy, a király, már egynapos korában tudná, hogy ki az a Zámbó Jimmy, a Presser-musicaleket is mind hallgatná, sőt már az anya hasában” – szögezte le az egykori valóságshow-szereplő.

  • A brazil válogatott sztárja ismét nem a focitudása miatt került be a hírekbe: Neymar a jelek szerint szakított párjával, Bruna Biancardival. Mindezt a labdarúgó exe tette „hivatalossá” az Instagram-oldalán, miközben napok óta híresztelések terjednek arról, hogy Neymar meztelen fotókat kért egy OnlyFans-modelltől.

    Bruna Biancardi kedden a közösségi oldalán jelentette be, hogy véget ért a kapcsolatuk Neymarral (a párnak egy közös gyermeke is van).

    Ez magánügy, de mivel állandóan a hírek, találgatások és gúnyolódások tárgya vagyok, ezért közlöm, hogy nem vagyok párkapcsolatban. Mi vagyunk Mavie szülei, és ennyi van köztünk. Remélem, ezután békén hagytok a hírekkel. Köszönöm

    – írta Biancardi egy 24 órán át elérhető Insta-sztoriban. 

    A focista pár napja keveredett botrányba

    A „hírek, találgatások és gúnyolódások” alatt Biancardi arra a pletykára gondolhatott, amely a hét elején indult el Neymarról. Eszerint a labdarúgó egy OnlyFans-modellnek, Aline Fariának küldött olyan üzenetet, amelyben megkérdezte, hogy vannak-e meztelen fotói.

    Milyenek? Szeretném látni őket

    – írta Neymar a privát üzenetváltásban, mire Faria azt válaszolta neki, hogy akkor iratkozzon fel az OnlyFans-oldalára. Az üzenetváltást Faria a héten hozta nyilvánosságra, de Neymar – erre reagálva – azt állította, hogy még korábban, 2021-ben írogattak egymásnak.

    Akárhogy is történt, az üzenetek nyilvánosságra hozatala után Biancardi bejelentette, hogy nem alkotnak egy párt Neymarral. A duó egyébként eddig is afféle „se veled, se nélküled” kapcsolatban élt: tavaly augusztusban egyszer már szakítottak, idén januárban viszont azt közölték, hogy újra összejöttek.

    Sőt, október elején született meg a kislányuk is. Biancardit és a gyermeket alig pár hete fegyveres rablók is megpróbálták foglyul ejteni, hogy váltságdíjat követeljenek értük.

  • Nem kevés felelősséggel jár, ha egy szülő egyszer csak úgy dönt, hogy az intézményi rendszerből kivéve, otthon taníttatja a gyerekeit, de egy brit anyuka ezt hezitálás nélkül meglépte, ami miatt sikerült is elképesztő módon megosztania a netezőket – írja a Mirror.

    Mint döntését indokolta az édesanya, nem hisz a szabályokban és a büntetések alkalmazásában az oktatásban, mivel azokat kártékonynak tartja. A 34 éves Hannah Megan úgy véli, a gyerekeket „demokratikus osztályokban kellene döntéshozatalra tanítani”, és azt is bevallotta, hogy szerinte az egész oktatási rendszer felülvizsgálatra szorul.

    Többek között ez az oka annak, amiért nem engedte soha, hogy a gyerekeit hagyományos osztálykörnyezetben tanítsák. Helyette alternatív megoldásként gyermekei hetente néhányszor korrepetálásra járnak, emellett online órákat végeznek, és külföldi tanulmányutakat tesznek.

  • Puskás-Dallos Bogi nem is gondolta, hogy ilyen érzés anyának lenni.

    A nemrég indult Lego Masters stúdiójában látogatta meg férjét Puskás-Dallos Bogi, de vele tartott kisfia, a két és fél hónapos Ábel is, akinek ez volt az első nagyobb kiruccanása. A sztárpár, amíg a nagymama vigyázott az alvó kicsire, őszintén mesélt a Fókusznak a szülővé válás élményeiről, tapasztalatairól.

    Abban a szerencsés helyzetben lehettünk, hogy én bent lehettem a szülésnél, aztán egész nap, éjszaka is, és végülis az első két napot így hármasban tölthettük egy családi szobában. Ennél hasznosabb dolgot, bárcsak így lenne mindenhol!

    – kezdte Puskás-Dallos Peti, majd felesége vette át a szót.

    „Nem gondoltam egyébként, hogy ilyen érzés anyának lenni, és egyből így az elején ennyire bekapcsolnak ezek az ösztönök. Odavagyok a kisfiunkért, amint megszületett – ezen picit izgultam egyébként, hogy meglesz-e egyből az anya-fia kapcsolat.”

    A házaspár szerint kiskutyájuk is jól fogadta a család bővülését, bár első éjszaka szokatlan volt a helyzet számára, azóta remekül összeszokott Ábellel. Végül a műsorvezető egy váratlan beismerést is tett.

    „Nekem, amióta megszületett a kisfiam, Ábel, folyamatos lelkiismeret-furdalásom van. Méghozzá azért, hogy úristen, én mit műveltem a szüleimmel a húszas éveimben? Tényleg, mennyire aggódik az ember a gyereke miatt, és hogy tehettem én ezt velük, hogy állandóan buliztam, állandóan rettegtek attól, hogy hazaérek-e a buliból.”

  • Egy idős nagypapa nemrég életre szóló vágyát teljesítette be, miután 90 évesen először utazott repülőn. Malcolm Shedlow elképesztő módon élete során először ült repülőgépen, amikor az angliai Leeds Bradford nemzetközi repülőtérről a Franciaország beli Dordogneba utazott fiához.

    A nyugdíjas férfi a Jet2 légitársaság gépén utazott, a reptéren ráadásul gyorsan átsorolták, és végig úgy bántak vele, akár egy hírességgel. Magát a repülést „hihetetlen élményként” jellemezte, hozzátéve: biztos, hogy nem fog újabb kilencven évet várni, hogy ismét a magasba emelkedjen.

  • A színpadon sem láthatták még.

    Rúzsa Magdolna és férje, Vilmos mindent igyekeznek megtenni annak érdekében, hogy hármas ikreiket, Kevét, Zalánt és Lujzát megóvják a sok impulzussal járó világtól. A februári Aréna-koncertjére készülő énekesnő és férje videókat sem mutat a kicsiknek, akik februárban lesznek kétévesek, tudatosan nevelik őket.

    Mint kiderült, a csöppségek még nem is látták az édesanyjukat a színpadon, ahogy koncertfelvételeket sem mutattak még nekik.

    Még nem láttak színpadon, de nem is hiszem, hogy értenék, mit is jelent ez pontosan. Még videókat sem láttak, nem mutatunk nekik mozgó képeket, a diavetítésnél tartunk. Szeretném őket a könyves mesevilágban tartani, ameddig csak tudom, mert nem az ő agyuknak van kitalálva a gyors mozgókép

    – mondta a Blikknek az énekesnő, aki arról is említést tett, hogy gyermekei életében nagy szerepe van a meseolvasásnak.

    Mindent szeretnek, ami autós, biciklis, de valamelyik nap a répa történetétől voltak teljesen oda. Nagy kedvencek a régi mondókák, mindegyiküknek megvan a kedvenc könyve, amit reggel már emel is le a polcról és hozza oda, hogy olvassam.

    Ezt bizonyítja az alábbi fotó is, amelyen Lujza látható.

  • Hím szumátrai orrszarvúborjú született a hétvégén az indonéziai Szumátrán, ahol már csak alig ötven példány él a veszélyeztetett fajból. – írja az MTI. Az újszülött borjú 25 kilósan jött világra a sziget déli részén, a Lampung tartománybeli Way Kambas Nemzeti Parkban létrehozott rezervárumban.

    A kis hím borjút szombaton reggel látták meg a rezervátum munkatársai anyja mellett. Közlésük szerint tíz nappal hamarabb született, mint várták, de szemmel láthatóan jól van, már felállt, járni és szopni is tud. Érdekesség, hogy a borjú apja, Harap 2006-ban a Cinncinati Állatkertben született, és a hím volt az utolsó szumátrai rinocérosz, amelyet hazatelepítettek, ezzel jelenleg már a világ összes szumátrai orrszarvúja Indonéziában él.

    A Természetvédelmi Világszövetség vörös listáján a kihalás szélén álló fajok között szerepel a szumátrai rinocérosz, amelyből mindössze 30 felnőtt példány maradt.

    Siti Nurbaya Bakar indonéz környezetvédelmi és erdészeti miniszter közleményében emlékeztetett rá, hogy idén már a második szumátrai orrszarvúborjú született meg, és hangsúlyozta, hogy a kormány mindent elkövet az orrszarvú-populáció megőrzése érdekében.

Rovatok