Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A Star Wars: Az akolitus (The Acolyte) alkotója, Leslye Headland (a vele készült interjúnkat itt olvashatja) is a Netflix legsikeresebb nem angol nyelvű sorozata, a Squid Game rajongói közé tartozik. Amikor a Baljós árnyak eseményei előtt egy évszázaddal, a Köztársaság Fénykorának végnapjaiban játszódó Az akolitus egyik főszereplőjének, Sol mesternek a karakterét írta, hirtelen rádöbbent, hogy a Squid Game-ben játszó dél-koreai színész, az Emmy-díjas Lee Jung-jae tökéletes lenne a tiszteletreméltó Jedi szerepére.

    Lee-t alaposan meglepte, hogy éppen a Squid Game-beli karaktere, Seong Gi-hun inspirálta Headlandet.

    Eléggé meglepett, amikor Leslye azt mondta, a Squid Game-beli játékomban meglátta Sol mestert, hiszen a két karakter annyira különböző

    – nyilatkozta Lee a The Hollywood Reporternek.

    Szerepéhez Lee a Liam Neeson által alakított Qui-Gon Jinn karakteréből merített (ő volt Obi-van Kenobi mestere a Baljós árnyakban, és ő indította el a gyermek Anakin Skywalkert a Jedik útján).

    Lee az új Star Wars-sorozatban (itt írtunk róla) kapta élete első angol nyelvű szerepét, ezért már a forgatás előtt négy hónappal elkezdte a felkészülést: két dialektus trénerrel dolgozott együtt. A dél-koreai színész szerint olyannyira részt vettek a szerep legapróbb részleteinek kidolgozásában is, hogy lényegében ők is hozzájárultak a karakter megalkotásához.

    A Jediknek uralkodniuk kell az érzelmeiken, de a sorozat története szerint Sol mester megbánást érez múltbeli hibái miatt, Lee-nek ezt kellett ötvöznie a Jedik sztoikus felfogásával.

    Sok rejtély van Az akolitusban. Nem akartam túl sok érzelmet mutatni a karakteremen keresztül, de azt sem akartam, hogy a nézőknek találgatnia kelljen, mire gondol a szereplő. Nem akartuk, hogy túl sztoikus legyen és ezáltal a nézők ne értsék a motivációit, szóval ez volt a legfontosabb része Sol mester megformálásának

    – mondta Lee.

    A dialektus coach/tréner (dialect coach) nem nyelvtanár, hanem akkor segíti a színészeket, ha nem az anyanyelvükön játszanak, vagy például egy konkrét dialektust kell elsajátítaniuk a szerep kedvéért. Az a célja, hogy a színész beszéde minél természetesebbnek hasson.

    The Hollywood Reporter cikke alapján

  • A köztük lévő nagy korkülönbség miatt újabb szerelmespár került az internetezők célkeresztjébe, a 29 éves Jagoda Wolskát és 43 éves Rafal Wojtysiakot azonban a leggonoszabb megjegyzések sem szedhetik szét.

    A fiatal lengyel nő és idősebb párja is modellként dolgozik, közösségi médiában megosztott fotóik alatt pedig napi szinten törölgethetik a rosszindulatú kommenteket, a netes trolloktól ugyanis mindig megkapják, hogy Wolska biztosan csak a pénze és a hírneve miatt van együtt  Wojtysiakkal, de a legtöbben a férfi ősz haját kritizálják.

    S zerelmük akkor szövődött, amikor 2016-ban egy közös ismerősük bemutatta őket egymásnak, de igazán csak évekkel később, a koronavírus-járvány alatt találtak egymásra annak köszönhetően, hogy a nő elkezdte követni a lengyel férfit az Instagramon. A követésből soha véget nem érő beszélgetés, majd személyes találkozók lettek, a modellek menthetetlenül egymásba szerettek. Néhány hónap randizás után összeköltöztek, de nem hagyományos értelemben véve: m ár nem Lengyelországban élnek, hanem modellmunkáik miatt a világot járják. Indonéziában, Thaiföldön, Görögországban, Törökországban, Egyiptomban, Németországban és Balin is laktak már.

  • Edit magára sem ismert, amikor a tükör elé állt, s a végén a milliárdos is csillogó szemekkel nézte őt.

    Jákob Zoltán nem csupána rászorulóknak nyújt segítő kezet, hanem egy átalakítós műsor keretein belül olyan nőknek is, akik valamilyen okból esetleg nem érzik magukat szépnek, vagy nincs önbizalmuk. A YouTube-on futó  Szépség Guru című műsor legújabb részében a háromgyermekes Editet mutatják be, aki a multimilliárdos üzletembernek könnyek között vallott arról, hogy egy hosszú párkapcsolat során elvesztette önbizalmát. Edit a három császármetszés után megváltozott testével sem volt elégedett, ezért Jákob és csapata stílustippeket is adott a számára

    A 38 éves nő hosszú ideje anyaként és háziasszonyként állt helyt, azt pedig nagy traumaként élte meg, amikor szembesült azzal, hogy élettársa már nem tekint rá nőként. Jákob műsorában azonban bombanővé alakították: új frizurájával, műszempillájával, műkörmével és sminkjével alig ismert magára.

    Jákobék olyan önbizalomlöketet adtak Editnek, hogy valósággal kivirult.

    Azt kívánom neked, kezdd el az ismerkedést, amit már egy ideje nem mersz és találd meg a párodat. Nem lesz nehéz! Könnyen fog menni!

    – mondta biztatóan az üzletember, aki nem titkolja, látja a lehetőséget Editben.

  • Mindenki Doktor Szöszijét nem is Reese Witherspoonnak hívják.

    Reese Witherspoon a minap Vanity Fair kamerái előtt beszélgetett Nicole Kidmannel annak apropójából, hogy a Hatalmas kis hazugságok (Big Little Lies) című sorozatnak, amelyben együtt szerepelnek, hamarosan megjelenik a harmadik évada. A színésznő a beszélgetés során többek között azt is elárulta, hogy kolléganőjüket, Laura Dernt miért éppen a vezetéknevén szólítja, melynek kapcsán kiderült, hogy Reese Witherspoonnak nem is a Reese Witherspoon az igazi neve.

    – Utálom egyébként, hogy Dernnek hívod – tudatta Kidman.

    – Miért? – kérdezett vissza Witherspoon.

    – Mert furán hangzik.

    – Elmondom neked, miért... 

    – Jól van, na miért? Én mindig úgy hívom, hogy Laura, erre te: nem, Dern! 

    – Azért, mert az én nevem a Laura! De ő is Laura. És ez összezavar engem. Az igazi nevem Laura Jeanne. Ez zavaró nekem. Úgyhogy ezért hívom őt Dernnek. Nem lehetünk mindketten Laurák!

    – De hát ő nem is Laurának hív téged.

    – Mindegy, nem érted.

    Az Oscar-díjas színésznő születési neve tehát: Laura Jeanne Reese Witherspoon. 

    (via Fox News)

Rovatok