Oltári nagy kamu a Zing Burger szelektív hulladékgyűjtése
A Zing Burger a szívem egyik csücske. Tök jó, hogy van végre egy magyar hamburgerlánc, mely ráadásul annyira ügyesen tud egyensúlyozni a gyorséttermi és a kézműves versenyzők között, hogy minőségben simán lepipál többet is az utóbbiak közül.
Mindeközben szép lassan behálózzák a várost (sőt az egész Kárpát-medencét), a jelentőségüket pedig mi sem bizonyítja jobban, hogy amióta rákapcsoltak az angus marhára, a nagy nemzetközi láncok hazai éttermeiben is hirtelen megjelentek az ezzel készült szendvicsek.
Szóval pont azért, mert szeretem őket, elképesztően nagy csalódás volt, amikor szembesültem azzal, hogy teljesen kamu a szelektív hulladékgyűjtésük. Már eleve gyanús, hogy így néz ki a szemetesük felosztása:
Amikor rájöttem, hogy a tálcámon nincs semmi, ami a szelektívbe mehetne, megkérdeztem egy alkalmazottat, hogy mégis mi kerül akkor oda. Azt mondta:
Á azzal ne foglalkozz, úgyis egy helyre megy!
Elég rosszul esett, de hát úgy látszik, ez egy ilyen hely, a többiben biztos máshogy megy. Viszont pár héttel később a város másik pontján ettem egy remek hamburgert a Zingben. Ugyanezt a kérdést ott is feltettem. A válasz:
Tök mindegy, melyikbe dobod.
Ennek tükrében meglehetősen önironikus a recycling is sexy felirat. Merthogy a Zing Burger rohadtul nem az.
FRISSÍTVE: A poszt megjelenése után írt nekem Csanda Eszter, az egyik tulajdonos. Elismerte, hogy a vendégtérben valóban vannak problémák, de folyamatosan oktatják az új kollégákat, hogy ne adjanak olyan választ, amely ellentétes a cég elveivel. Ugyanakkor a a háttérkonyhán, raktárban, húsüzemben stb., már egy éve külön szállítanak el minden hulladékot: papírt, üveget, műanyagot, ételmaradékot. Ez teszi ki az összes hulladéktermelésük hetven százalékát.
Szóval reméljük, hamarosan minden flottul megy majd a Zing vendégtereiben is. Mindenesetre nem sokára visszatérünk, és beszámolunk az eredményről.